به گزارش
خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، افزایش امید با حمایت از بازنشستگان امشب 23 آذر در برنامه گفتگوی ویژه خبری با حضور محمدرضا پور ابراهیمی داورانی نماینده مجلس شورای اسلامی و ابراهیمزاده معاون فنی بازنشستگی کل کشور مورد بررسی قرار گرفت.
پور ابراهیمی دورانی نماینده مجلس شورای اسلامی در ابتدا در پاسخ به سؤال اول مجری برنامه مبنی بر این که چرا فکر به حال بازنشستگان کشور نمیشود گفت: باید دلایل اصلی مرتبط با بازنشستگان را مورد بحث و بررسی قرار داد.
نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به این که بازنشستگان به مدت 30 سال حق بیمه پرداخت میکنند تا در دوران بازنشستگی بتوانند امورات خود را بگذرانند افزود: صندوق بازنشستگی کشور به دلیل ساختار دولتیاش ناکارآمد است.
** صندوق بازنشستگی کشور به دلیل ساختار دولتیاش ناکارآمد است
وی با اشاره به چالشهای صندوق بازنشستگی کشور ادامه داد: نحوه اداره داراییهای این صندوق اصلی بخش در اقتصاد کشور به حساب میآید.
ابراهیمزاده در ادامه در پاسخ به سؤال مجری برنامه مبنی بر این که آیا قوانین کشور پاسخگوی نیاز بازنشستگان است گفت: قوانین فعلی پاسخگوی نیاز بازنشستگان نیست زیرا بازنشستگان نیازهای متعددی از جمله بهداشت و درمان و معیشت دارند.
معاون فنی بازنشستگی کشور با اشاره به این که حقوق فعلی بازنشستگان پاسخگوی نیاز آنها نیست تصریح کرد: حقوق بازنشستگان 14 درصد افزایش یافت این در حالی است که برای حداقل حقوقبگیران 25 درصد افزایش یافته است به طور مثال اگر کسی سال گذشته 600 هزار تومان دریافت میکرد امسال این رقم به 750 هزار تومان رسیده است
وی با اشاره به این که بحث تأمین حقوق بازنشستگان پیچیده شده است افزود: بزرگترین مشکل بحث تورم است.
ابراهیمزاده با اشاره به مدیریت صندوق بازنشستگی کشوری ادامه داد: در کشورمان این صندوق بین النسلی اداره میشود یعنی از نسلی به نسلی دیگر سرمایه منتقل میشود.
معاون فنی بازنشستگی کشور با تاکید بر این که فعالیت اقتصادی باید سودآور باشد تا تورم را پر کند گفت: علیرغم تلاشهای به عمل آمده متأسفانه این فاصله به حدی نرسیده است که بتواند اوضاع را بهبود یابد.
** تورم به نوعی وابستگی صندوق بازنشستگی کشوری را به دولت افزایش میدهد
وی تاکید کرد: تورم به نوعی وابستگی صندوق بازنشستگی کشوری را به دولت افزایش میدهد.
پورابراهیمی ادامه داد: برآورد ما این است که حدود 25 تا 30 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در این مجموعه وجود دارد که اگر نرخ بازدهی سرمایهگذاری که یک چهارم نرخ بازده بدون ریسک است یعنی اگر ما این منابع را در یک بانک بگذاریم و کار دیگری نکنیم مجموعه ناکارآمدی در شرکتهایی که در زیرمجموعه سازمان کار میکنند باعث میشود که حداقل سالی 5 تا 6 هزار میلیارد تومان منابع برای این صندوق ایجاد کنند.
وی اضافه کرد: جنس صندوق اقتصادی است چرا که این صندوق تجهیز منابع میکند تا بتوانند کارهای بزرگ اقتصادی انجام دهد .
این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: راهکار اصلی در رابطه با حل معضل صندوق بازنشستگی این ساختار باید از دولت جدا شود.
پورابراهیمی تصریح کرد: بر این اساس برای حل معضل صندوق تأمین اعتباری در یک بخشی نیازمند اصلاح قوانین و در بخشی نیازمند عملکرد در حوزه اجرا هستیم.
وی ادامه داد: طبق قانون فعلی، ما هیئت نظارت از صندوق بازنشستگی کشوری را تعریف کردیم که بر اساس آن صندوق بازنشستگی کشوری در حوزه سرمایهگذاری باید به دیوان محاسبات و در حوزه اجرایی نیز به قانون خدمات کشوری پاسخ دهد اما این صندوق هم اکنون به هیچ ارگانی پاسخگو نیست و هیچ نظارتی بر آن وجود ندارد.
پورابراهیمی یادآور شد: در قانون فعلی میبایست یک هیئت نظارت بر صندوق بازنشستگی کشوری تشکیل شود اما وزیر مربوطه تنها یک حکم در ارتباط با تشکیل این هیئت زده است و این هیئت حتی تاکنون یک جلسه نیز تشکیل جلسه نداده است ضمن این که در هیئتمدیره جز یک نفر تحصیلات مربوطه با این حوزه را ندارند.
وی با تاکید بر لزوم اصلاح ساختار صندوق بازنشستگی کشور گفت: این موضوع را در دستور کار خود قرار دادیم و این مهم را در برنامه ششم توسعه عنوان خواهیم کرد.
** سرمایه صندوق بازنشستگی کشوری حدود 17 هزار میلیارد تومان است
ابراهیمزاده معاون فنی صندوق بازنشستگی کشور نیز در ادامه اظهار داشت: بخشی از مشکل صندوق مربوط به قوانین موجود است که لازم است اصلاحی در قوانین انجام گیرد ضمن این که برخلاف اظهارات آقای پورابراهیمی سرمایه صندوق بازنشستگی کشوری حدود 17 هزار میلیارد تومان است.
وی با بیان این که ما اصلاح ساختار را در صندوق بازنشستگی کشوری دنبال میکنیم اظهار داشت: با توجه به اصلاح ساختاری که انجام شده در بخش اقتصادی اولین کاری که کردیم این است که حوزههای مختلفی چون حملونقل، انرژی و ...را از یکدیگر منفک کردیم و ساختار جدید آنها را تشکیل دادیم و در حال حاضر دو مورد از هلدینگ های ما تجدید ساختار شدند و سودی که از قبل سرمایهگذاریها با توجه به اصلاح ساختاری که انجام شده از مهر سال گذشته تا امسال حدوداً 30 درصد افزایش پیدا کرده است.
در ادامه این برنامه علیاصغر بیات، رئیس کانون عالی بازنشستگان تأمین اجتماعی نیز در ارتباط تلفنی با این برنامه در پاسخ به این سؤال که این کانون چه پیگیریهایی در ارتباط همسانسازی مستمریبگیران سازمان تأمین اجتماعی کرده است گفت: به استناد قانون برنامه بودجه سال 88 2هزار و 500 میلیارد تومان برای اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان در نظر قرارگرفته شد که از این 937 میلیارد تومان در سال 88 به عنوان کم یارانه دولت برای اجرای این طرح پرداخت شد که در همان سال نیز به این موضوع اعتراض شد لذا از سال 88 تا کنون علیرغم همه پیگیریها یکی از اصلیترین مطالبات بازنشستگان انجام نشده است.
** سازمان تأمین اجتماعی بالغ بر 90 هزار میلیارد تومان از دولت طلب دارد
پورابراهیمی در پاسخ به سؤال بیات مبنی بر این که علیرغم این که مجلس این قانون را تصویب کرده و نظارت بر حسن اجرای این قوانین بر عهده مجلس است، مجلس چه برنامه در این رابطه دارد گفت: برآورد ما این است که این رقم بخشی از بدهی دولت به مجموعه سازمان تأمین اجتماعی است، ضمن این که برآورد ما این است که امروز سازمان تأمین اجتماعی بالغ بر 90 هزار میلیارد تومان از دولت طلب دارد که اگر به دلایل مسائل مالی هر یک از این تعهدات اجرا نشود جزء دیون دولت محسوب خواهد شد.
وی تاکید کرد: بر این اساس اگر به دلیل عدم وجوه منابع کافی این اقدام صورت نگیرد به دلیل نبود بودجه است و سلب قانون انجام نشده است لذا بر این اساس این مورد میتواند جزء بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی در نظر گرفته شود.
انتهای پیام/