بیست و چهارمین جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه تهران هفته آخر آذر ماه سال جاری با حضور معاونان پژوهشی وزیر علوم تحقیقات و فناوری در کتابخانه مرکزی دانشگاه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان ، دکتر رحیمیان معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران در بیست و چهارمین جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه تهران یکی از ارکان پیشرفت و توسعه پایدار بر محور دانایی و توجه ویژه به پژوهش و فناوری است. از راهبردهای اصلی و اساسی دانشگاه تهران در این برهه افزایش انگیزه و ایجاد فضای پر نشاط علمی و ارتقا جایگاه پژوهش و فناوری در دانشگاه و مراکز پژوهشی وابسته بدان است. 

وی ادامه داد: امروزه پژوهش یک سرمایه گذاری استراتژیک محسوب می‌شود، رشد و توسعه فناوری‌های نوین یکی از دغدغه‌های اصلی سیاست‌گذاران جهان می‌باشد. بدیهی است یکی از اساسی‌ترین راهکارهای تولید علم و فناوری فراهم شدن زیر ساختهای پژوهش با رویکرد آینده نگر و مبتنی بر نیازهای کشور است دراین راستا دانشگاه تهران پایگاه اصلی تولید علم و فناوری محسوب شده و نقشی کلیدی در توسعه کشور بر عهده دارد. 

رحیمیان اضافه کرد: در این میان تکمیل چرخه تبدیل علم به ثروت و تجاری سازی یافته‌های پژوهشی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. دانشگاه در این زمان به عنوان یک دانشگاه کارآفرین باید به بحث پژوهش و تکنولوژی توجه و عنایت خاص داشته باشد.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران اظهار داشت: جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه فرصت مناسبی را برای توجه و تمرکز بر ابعاد مختلف پژوهش و فناوری فراهم می‌آورد. تا همه پژوهشگران و ذی‌نفعان ضمن اطلاع از روند و وضعیت موجود برای آینده برنامه ریزی نموده و اقدامات بیشتر و مهم‌تری در دستور کار خود قرار دهد. 

وی افزود: معرفی و تجلیل از برگزیدگان حوزه پژوهش و فناوری دانشگاه فرصت و تاملی است برای تعامل میان پژوهشگران و تولید کنندگان دانش با مصرف کنندگان و ذی‌نفعان آن . این رویداد مهم می‌تواند باعث ارتقا در زمینه ثبت تعداد اطلاعات بین‌المللی ثبت شده بشود. 

رحیمیان ادامه داد: از جمله فعالیت‌های بخش پژوهشی دانشگاه تهران می‌توان به انعقاد 284 طرح پژوهشی با اعتبار بالغ بر 40.3 میلیارد تومان اشاره نمود. بعلاوه طی سال گذشته 160 طرح بنیادی و 35 طرح با حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری اجرا شده است.

همچنین 12 طرح به ارزش تقریبی 6.5 میلیارد تومان توسط پژوهشگاه به اجرا درآمده است. قابل ذکر است دانشگاه تهران مجری محوری 4 طرح کلان ملی است که عبارتند از طرح ذخیره‌سازی زیر زمینی نفت و گاز، طرح طراحی و ساخت منظومه ماهواره‌ای ، طرح بازیافت پساب شهری و طرح اصطلاح خط مشی‌ء،‌و ساز و کارهای اقتصاد مقاومتی به علاوه دانشگاه تهران در 15 طرح کلان ملی نیز به عنوان همکار طرح فعالیت دارد. طی سال گذشته دانشگاه تهران در نمایشگاه‌های متعدد و مختلف پژوهش و فناوری کشور و جشنواره‌های نوآوری و فناوری، فعالانه شرکت داشته و 120 عنوان کتاب چاپ اول علاوه بر کتاب‌های تجدید چاپ شده قبلی در نمایشگاه بین‌اللمللی کتاب عرضه نموده است. علی رغم اینکه در سالهای اخیر رشد خوبی در تولید علم داشته‌ایم این رشد به تنهایی راضی‌ کننده نیست بلکه باید چرخه‌های بعدی آن نیز کامل شود.

تولید علم صرفا برای تولید علم مطلوب نیست بلکه باید تبدیل به ارزش ،‌نوآوری،‌ وراه‌حلی جهت حل نیازهای جامعه شود. 

رحیمیان در پایان خاطر نشان کرد: انتظاری که از فعالان حوزه پژوهشی دانشگاه می‌رود تمرکز بر تقاضا محور کردن پژوهش در بخشهای مختلف و نیازهای کشور همچنین کشاورزی ، صنعت، محیط زیست، توسعه اقتصادی، توسعه اجتماعی، توسعه فرهنگی، ورزش، هنر، توسعه شهری و توسعه روستایی و سایر مواردی که مورد نیاز بسیاری از حوزه‌ها در کشور است می‌باشد. 

امید است، پژوهش در کشور و جامعه نهادینه شده و مبنای تصمیم گیری‌ها مطالعه و بررسیهای علمی و تحقیقاتی باشد. 


برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.


انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار