به گزارش خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد رضا عبدالحسینی جراح و فلوشیپ جراحی درون بین در نشست خبری دومین کنگره بین المللی جراحیهای چاقی و متابولیک و اولین دوره هفته چاقی در ایران در خصوص ارتباط چاقی و دیابت بیان کرد: بیش از 93 درصد از افرادی که جراحی بایپس Bypas انجام دادهاند و بیش از 70 درصد از افرادی که جراحی اسلیو انجام دادهاند با بهبود بیماری دیابت خود مواجه شدند . همچنین آمار بهبود دیابت پس از 5 سال در مورد جراحی بایپس معده بیش از 50 درصد است.
وی ادامه داد: 33 درصد از جمعیت جهان اضافه وزن دارند. آمارها حاکی از آن است که یک فرد آسیایی به دلیل ژن و اقلیمی که در آن زندگی میکند، در مقایسه با یک فرد اروپایی(با BMI مشابه) بیشتر در معرض ابتلا به فشار خون و دیابت قرار دارد. به ازای هر 5 کیلوگرم اضافه وزن فرد آسیایی 84 درصد احتمال ریسک دیابت بیشتر است. شایان ذکر است که این آمار به سبک زندگی فرد آسیایی ربطی ندارد .
عبدالحسینی با بیان اینکه 80 درصد از افراد چاق نمیتوانند با رژیم غذایی وزن خود را کاهش دهند عنوان کرد: درمان قطعی چاقیهای مرضی، جراحی است . اگر وزن یک فرد بیش از یک و نیم برابر وزن ایدهآل خود باشد، باید با استفاده از علوم پزشکی به درمان خود بپردازد.
وی همچنین اظهار کرد: BMI ( نسبت وزن به قد) در حالت استاندارد برای همه افراد باید بین 19 تا 25 باشد اگر فردی 10 الی 15 کیلوگرم اضافه وزن داشته باشد، BMI وی بین 25 تا 30 است که در این مرحله درمان جراحی چاقی نیازی نیست.اما اگر فردی BMI بالاتر از 30 داشته باشد، نقش جراحیهای چاقی و متابولیک برای وی بیشتر احساس میشود. BMI افرادی که بالای 40 است نیاز به جراحیهای متابولیک را نشان میدهد. در این حالت انجام جراحی بهترین شیوه درمان است.
دبیر اجرایی کنگره جراحی چاقی متابولیک در مورد جراحیهای چاقی اینگونه توضیح داد: جراحیهای متابولیک به دو دسته موضعی و عمومی تقسیم میشوند، در جراحی موضعی شامل لیپوماتیک، لیزر لیپولیز ، ساکشن، . . . و جراحی عمومی شامل اعمال جراحی است که روی معده و روده انجام میشود، جراحیهای معده و روده باعث از بین بردن هورمون اشتها میشود بدین صورت فرد در صورت غذا نخوردن هم ولع غذا نخواهند داشت.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان
اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/