به گزارش
خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، دکتر گلتر، پزشک اورژانس در بیمارستان لنوکسهیل در پاسخ به این سوال گفته است: «هیچ تردیدی وجود ندارد که پاسخ بله است». وقتی که افراد بر اثر مواجه با یک جانور یا مهاجم احساس ترس شدیدی میکنند، سیستم عصبی خودکار بدن آنها خود به خود آدرنالین ترشح میکنند تا یا با آن فرد یا موجود بجنگد یا از صحنه فرار کنند. در این شرایط ضربان قلب تند میشود، مردمک چشم گشاد میشود و باعث افزایش جریان خون میشود.
متاسفانه افزایش آدرنالین به قلب آسیب میرساند. افزایش آدرنالین باعث میشود کانالهای کلسیم در قلب باز شود و کلسیم به سمت سلولهای قلب برود و این باعث میشود که ماهیچههای قلب به شدت منقبض شوند. اگر واکنش خیلی گسترده باشد، همین طور میزان کلسیم افزایش مییاد و دیگر ماهیچههای قلب نمیتوانند به حالت اول برگردند.
اگر فردی خیلی بترسد و مقدار بسیار زیادی آدرنالین ترشح کند، آریتمی فیبریلاسیون بطنی پیش میآید که موجب انقباض متعدد و ناهماهنگ قلب میشود و دیگر قلب نمیتواند منظم بزند و در نهایت منجر به افت فشار خون میشود. در این حالت ممکن است خون به مغز نرسد و فرد بیهوش شود. پس ممکن است حادثهای وحشتناک منجر به مرگ شخص شود و اصلاً لزومی ندارد که این اتفاق تنها برای افرادی با مشکلات قلبی بیفتد، بلکه افراد سالم نیز ممکن از وحشت زیاد جان خود را از دست بدهند.
تنها احساس ترس منجر به مرگ نمیشود، بلکه احساسات شدیدی که بر اثر موارد مختلفی همچون رابطه جنسی، تعصبات دینی و رویدادهای ورزشی بوجود میآید نیز این گونهاند. از طرف دیگر، صداهای بلند مثل صدای انفجار بمب و یا بوهای وحشتناک نیز میتواند احساسات شدیدی را برانگیزد.
پس یادتان باشد قبل از اینکه فردی را به عنوان شوخی یا تلافی بترسانید، تمام عواقب آن را در نظر بگیرید. البته تحقیقات اخیر خوشبختانه نشان دادهاند که تمرین یوگا، مدیتیشن و تمرکز حواس میتواند به افراد کمک کند تا ترس و احساسات دیگر خود را با موفقیت کنترل کنند.
انتهای پیام/