به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد جواد ظریف که برای شرکت در پنجمین کنفرانس 'قلب آسیا-روند استانبول' با محوریت کمک به حل مسایل افغانستان، به اسلام آباد پایتخت پاکستان سفر کرده است، شامگاه سه شنبه در دیدار صلاح الدین ربانی همتای افغان خود گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره از دولت وحدت ملی افغانستان حمایت کرده و حمایت خواهد کرد.
وی همچنین به موضوع برگزاری نشست کمیسیون مشترک اقتصادی میان دو کشور اشاره کرد و گفت: از طریق برگزاری نشست کمیسیون مشترک اقتصاید میان دو کشور کشور، قادر خواهیم بود موضوع های مورد علاقه دو کشور را بطور مشترک دنبال کنیم.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین به دستور سال جاری رهبر معظم انقلاب مبنی بر ثبت نام بیش از 300 هزار دانش آموز افغان در مدارس ایران که والدین آنها بطور غیرقانونی وارد ایران شده اند، اشاره کرد و با بیان اینکه این دانش آموزان در مدارس ایران ثبت نام شده و مشغول تحصیل هستند، این موضوع را نشانه عمق همکاری های میان دو کشور همسایه توصیف کرد.
صلاح الدین ربانی نیز در این دیدار، با قدردانی از مشارکت ایران در کنفرانس قلب آسیا، گزارشی از روند مذاکرات صلح در افغانستان ارائه کرد و از حمایت های جمهوری اسلامی ایران از دولت وحدت ملی کشورش تشکر کرد.
وزیر امور خارجه افغانستان همچنین بر ضرورت افزایش رفت و آمد مقامات دو کشور در سطوح مختلف تاکید کرد و خواستار توسعه همکاری دو کشور به ویژه در زمینه های اقتصادی و مبارزه با تروریسم و افراط گرایی شد.
ظریف عصر روز سه شنبه وارد اسلام آباد شد در نخستین ساعات حضور خود در پایتخت پاکستان، به ترتیب با سراج الدین اصل اف وزیر امور خارجه تاجیکستان، سرتاج عزیز مشاور نخست وزیر پاکستان در امور خارجی و صلاح الدین ربانی وزیر امور خارجه افغانستان دیدار کرد.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز در بدو ورود به پایتخت پاکستان افراط گرایی و تروریسم را خطر و تهدید اصلی برای منطقه دانست و گفت: در کنفرانس قلب آسیا در اسلام آباد مطالبی را در خصوص ضرورت مبارزه با تروریسم و افراط گرایی مطرح خواهیم کرد.
کنفرانس دو روزه 'قلب آسیا' از روز سه شنبه باهدف گسترش همکاری ها برای کمک به حل مسایل و بهبود اوضاع امنیتی افغانستان، با حضور نمایندگان بیش از 40 کشور عضو و حمایت کننده این کنفرانس و بیش از 10 نهاد بین المللی و منطقه ای آغاز بکار کرد و بخش اصلی این کنفرانس در سطح وزیران امور خارجه، فردا (چهارشنبه) با سخنرانی 'محمد نواز شریف' نخست وزیر پاکستان و 'اشرف غنی' رییس جمهوری افغانستان، رسما آغاز بکار خواهد کرد.
ظریف قرار است ضمن سخنرانی در این کنفرانس و اعلام مواضع و راهکارهای جمهوری اسلامی ایران برای تقویت صلح و ثبات در قلب آسیا به ویژه افغانستان، در حاشیه این کنفرانس با اشرف غنی رییس جمهوری افغانستان و 'وانگ یی' و خانم 'سوشما سواراج' همتایان چینی و هندی خود نیز دیدار کند.
وزیران امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، چین، افغانستان، پاکستان، هند، ترکیه، تاجیکستان، ترکمنستان، قزاقستان و قرقیزستان از جمله وزیران امور خارجه شرکت کننده در این کنفرانس خواهند بود.
از روسیه، زمیر کابل اف نماینده ویژه این کشور در امور افغانستان و از آمریکا نیز یکی از معاونان وزیر امور خارجه این کشور در کنفرانس قلب آسیا شرکت خواهند کرد.
چهارده کشور عضو قلب آسیا شامل جمهوری اسلامی ایران، افغانستان، پاکستان، چین، روسیه، هند، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان، ترکیه، عربستان سعودی و امارات متحده عربی است.
همچنین فهرست کشورهای حامی قلب آسیا شامل آمریکا، استرالیا، کانادا، دانمارک، مصر، فرانسه، فنلاند، آلمان، عراق، ایتالیا، ژاپن، نروژ، لهستان، اسپانیا، سوئد و انگلیس است.
نخستین کنفرانس قلب آسیا در سطح وزیران خارجه، در سال 2011 به میزبانی استانبول برگزار شد. نشست های بعدی به ترتیب به میزبانی افغانستان، قزاقستان و چین در سال های 2012 تا 2014 برگزار شد.
از آنجا که ترکیه یکی از مبتکران برگزاری کنفرانس قلب آسیا است، نام این کنفرانس به 'قلب آسیا-روند استانبول' معروف شده است.
انتهای پیام/