بهگزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان ، وزیر نیرو در ديدار با ميکائيل دامبرگ وزير امور شرکتها و نوآوري سوئد و هيئت همراه که در ساختمان ستادي وزارت نيرو انجام شد، با بيان اين مطلب اظهار داشت: شرکتهاي سوئدي در صورت تمايل ميتوانند در بخش تصفيه آب شرب شهري و روستايي، ایجاد سامانههاي فاضلاب و مديريت مصرف و ديماند آب با وزارت نيرو همکاري داشته باشند.
حميد چيتچيان با اشاره به ظرفيت 74 هزار مگاواتي نصب شده در ايران که از 12 هزار مگاوات نيروگاه برقآبي و 1000 مگاوات نيروگاه هستهاي و مابقي از نيروگاههاي حرارتي تامين ميشود، ادامه داد: صنعت برق ایران مصمم است در 10 سال آينده 50 هزار مگاوات نيروگاه حرارتي، بادي و خورشيدي و هستهاي ايجاد کند.
وی ادامه داد: برخلاف گذشته که عمده نيروگاهها بزرگ و متمرکز بود، در سالهاي آتي بر نيروگاه هاي توليد پراکنده،DG و نيروگاه هاي توليد همزمان برق و حرارت CHP تکيه خواهيم داشت.
چیتچیان با اشاره به افزايش ظرفيت شبکه انتقال و توزيع از طريق خطوط شبکه 765 کيلوولت و هوشمند کردن شبکههاي برق به ويژه شبکه توزيع برق گفت: تاکنون در کشور از شبکههاي 400 کيلوولت برخوردار بوديم و در صورت تمايل شرکتهاي سوئدي در اين زمينه ميتوانيم همکاريهاي جديدي را تعريف کنيم.
چيتچيان با اشاره به پديده خشکسالي مستمر در ايران و بيان اينکه مديريت منابع آب سطحي و زيرزميني مورد توجه مديران کشور است، گفت: شرکتهاي سوئدي در صورت تمايل ميتوانند در بخش تصفيه آب شرب شهري و روستايي و سامانههاي فاضلاب و مديريت مصرف و ديماند آب با وزارت نيرو همکاري داشته باشند.
وی با بيان اين مطلب که افزايش آلايندهها در محيط زيست موجب آلودگي منابع آب کشور شده است، اظهار داشت: شرکتهاي سوئدي با توجه به فناوريهاي جديدی که در اختيار دارند، ميتوانند با احداث تصفيهخانههاي جديد با فناوريهاي مدرن در تصفيه آب از فلزات سنگين و نيترات با وزارت نيرو همکاري داشته باشند.
وزير نيرو با اشاره به حضور شرکتها و موسسات مالی بزرگ سوئد در این دیدار که توانايي تامين اعتبار پروژه ها را دارند، افزود: در صورتي که شرکتهاي ديگري از سوئد آمادگي همکاري در بخش آب و فاضلاب و برق و يا فاينانس پروژههاي ايراني را داشته باشند، ميتوانند ضمن اعلام آمادگي کتبي، پس از بررسي توسط وزارت نيرو و محرز شدن توانمندي آن شرکت، همکاري خود را بهصورت قانوني آغاز کنند.
وي خطاب به مديرعامل شرکت اريکسون که آمادگي خود را براي همکاري در بخش فناوري اطلاعات اعلام نموده بود، گفت: در حال حاضر در ابتداي راهي هستيم که سامانه AMT شامل زيرساختهاي اندازه گيري هوشمند در صنعت برق است و بخشي از آن به کنتورهاي هوشمند و بخش ديگر به ICT مرتبط خواهد بود که وزارت نيرو ميتواند از توانمندي شرکت اريکسون در اين زمينه بهرهمند باشد.
چيتچيان با بيان اينکه تمايل داريم از سامانههاي زير ساخت هوشمند در صنعت برق برخوردار باشيم، افزود: با اينکار ميتوانيم از خطوط انتقال برق براي انتقال ديتا به مشترکين استفاده کنيم.
* آماده هرگونه همکاری با ایران هستیم
به گزارش پايگاه اطلاعرساني وزارت نيرو (پاون) در این دیدار وزير امور شرکتها و نوآوري کشور سوئد نيز با بيان اينکه بازار اول خاورميانه براي سوئد، ايران بوده است و در زمان تحريمها نيز شرکتهاي سوئدي در ايران فعال بودهاند، گفت: حدود 100 هزار ايراني در سوئد زندگي ميکنند که يک درصد جمعيت موفق اين کشور را تشکيل ميدهند.
ميکائيل دامبرگبا اشاره به برگزاري جشن استعداديابي سال 2015 در سوئد که نوآوران را به جهان معرفي ميکند، اظهار داشت: مهرداد محجوبي مبتکر ايراني مقیم سوئد، راه حل جالبي را ابداع کرده که در دوشهاي آب، ميتوان 90 درصد صرفهجويي در آب و 80 درصد صرفهجويي در انرژي بهرهمند شد.
دامبرگ با بيان اينکه در 2 يا 3 سال گذشته روابط تجاري جمهوري اسلامي و سوئد رو به رشد بوده است، گفت: شرکتهاي سوئدي در زمينههاي انرژيهاي خورشيدي و بادي و برقآبي، آب و فاضلاب و برق، آماده هر گونه همکاري و سرمايهگذاري در ايران هستند.
وي اظهار داشت: با برنامهريزي بلندمدت، تلاش ميکنيم يک رابطه پايدار بلندمدت را ايجاد کنيم، در اين ديدار شرکتهاي سوئدي حاضر در جلسه به بيان توانمنديهاي خود پرداخته و آمادگي خود را براي حضور بيشتر در ايران اعلام کردند.
انتهای پیام/