بسم الله الرحمن الرحیم
همه ساله، روز جهانی معلولان، فرصتی برای یادآوری و بازبینی توانمندی های ذاتی و نهفته عزیزان معلول؛ و نیز بررسی و آسیب شناسی اقدامات سازمان های دولتی و غیردولتی مسوول در زمینه بهبود شرایط زندگی اجتماعی و بهره مندی کشور از توانایی آنان است.
در بینش دینی و ارزش های ملی ما، نقص عضو، معیاری برای سنجش ویژگی های وجودی انسان نیست. کلام نورانی وحی نیز تکیه بر جوهر و گوهر وجودی انسانها بجای توجه بر شرایط جسمی دارد و همه انسانها را زیر چتر کرامت الهی قرار داده است.
بر مبنای همین نگرش، دولت تدبیر و امید در زمینه تسهیل شرایط زندگی معلولان و رفع برخی موانع حقوقی و قانونی از هیچ کوششی دریغ نکرده و به این تلاش ها ادامه خواهد داد؛ و انتظار دارد سازمان های متولی امور معلولان بیش از پیش با هماهنگی و هم افزایی سازنده، گام های مؤثر و یکپارچه ای در جهت ارتقاء و اعتلای وضعیت معلولان کشور بردارند.
از رویدادهای ارزشمند سال گذشته، وحدت رویه و مشارکت بیشتر سازمان های مردم نهاد در ایجاد شرایط مطلوب در زندگی معلولان بود. در پرتو این همکاری های متقابل، راه های جدیدی هم برای پیشرفت در حوزه معلولان فراهم شده که قابل تقدیر است.
خوشبختانه امروز از سوی نخبگان معلول، فرصت های ارزشمندی در اختیار جامعه قرار گرفته که نشاندهنده اثر حضور آنها در متن فعالیت ها و برنامه های کشور است. بنابراین لازم است نقش و جایگاه آنها در تصمیم گیری ها و برنامه ریزی های کلان و بلند مدت جامعه به طور جدی مورد توجه قرار گرفته و سازمان های دولتی و غیردولتی در راستای ماموریتها و اهداف، همواره از همفکری و همکاری سازنده آنها بهره مند شوند.
در شرایط فعلی که ایران اسلامی در عرصه های بین المللی نقش تأثیرگذاری ایفا می کند، عموم دست اندرکاران این حوزه، می توانند با انتقال تجارب خود در عرصه های جهانی و بهره گیری از تجارب اجتماعی دیگر کشورها، منشاء آثار بیشتری در این زمینه باشند.
امید است همه متولیان امور معلولان کشور با تلاش های مدّبرانه و مضاعف خود، همراه با تعامل و آینده نگری، شرایط مناسبی برای بهره مندی معلولان از فرصت های برابر و حضور حداکثری این عزیزان در عرصه حیات اجتماعی فراهم آورند.
به گزارش ایرنا، از هر یکهزار نفر حدود 13 نفر در کشور یک نوع معلولیت دارند و به عبارتی 1.35 درصد از جمعیت کشور حداقل با یک نوع معلولیت مواجهند.
مطابق سرشماری عمومی نفوس و مسکن 1390از مجموع جمعیت کشور یک میلیون و 17 هزار و 659 نفر دارای حداقل یکی از انواع معلولیتها را دارند.
تعداد 9.73 درصد از معلولان نابینا، 9.79 درصد ناشنوا،13.45 درصد اختلال در گفتار و صدا،2.52 درصد قطع دست،12.57 درصد نقص دست،4.65 درصد قطع پا،25.86 درصد نقص پا،13.55 درصد دارای نقص تنه و32.82 درصد مبتلا به اختلال ذهنی بودهاند.
انتهای پیام/