به گزارش
خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، زعفران از سرعت پیشرفت بیماریهای چشم همچون «دژنراسیون ماکولا» که باعث نابینایی میشود جلوگیری میکند. زعفران گیاهی نسبتاً گرانی است؛ به طوری که تقریباً هر پوند زعفران باکیفیت 200 دلار قیمت دارد. زعفران مصارف مختلفی همچون چاشنی غذا، عامل رنگ غذا و مادهای درمانی برای برخی از بیماریها است. تحقیقات نشان داده است که حدود 90 نوع بیماری میتواند با این ماده درمان یا کنترل شود.
زعفران مادهای است که حاوی موادی با خاصیت آنتیاکسیدانی قوی و محافظ اعصاب است. در واقع خواص درمانی زعفران به علت کارتنوئیدهایی است که در آن وجود دارد.
یک مطالعه بالینی اخیراً نشان داده است که مصرف 20 میلیگرم مکملهای خوراکی زعفران به طور روزانه به مدت 3 ماه در بیمارانی که در مراحل ابتدایی بیماری دژنراسیون ماکولای مربوط به سن هستند موجب بهبود عملکرد شبکیه چشم آنها میشود. این میتواند نوید آن باشد که زعفران مادهای طبیعی است که میتواند مشکلات بینایی را متوقف کند یا حداقل کاهش بینایی را به تاخیر بیندازد.
نشان داده شده است که زعفران بر ژنهایی تاثیر میگذارد که محتوای غشای سلولی را تنظیم میکنند و از این طریق باعث میشود سلولهای مرتبط با بینایی مقاومتر و بهتر شوند. به طور کلی برای بهبود سلامت چشم، هر فرد نیاز دارد تا 20 میلیگرم از باکیفیتترین نوع زعفران را به طور روزانه مصرف کند. مصرف آن میتواند به صورت چاشنی یا ادویه به غذا یا چای اضافه شود.
انتهای پیام/