دکتر نسرین تهرانی روانشناسی بالینی در گفتگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: تصورات ما نسبت به جنینی که در شکم مادر است این است که درک متقابلی از دنیای واقعی ندارد ولی حقیقت این مسئله این است که میتواند تاثیرات زیادی از دنیای واقعی بپذیرد و میتوان گفت درک و واکنشهایی که کودک در سنین کودکی و یا حتی نوجوانی و جوانی دارد از دوران جنینی نشات میگیرد چرا که جنین در شکم مادر صداها را میشنود و از صداها شناخت پیدا میکند و واکنش نشان میدهد به همین علت است که اگر کودکی از صداهای بلند ترس دارد و با شنیدن صدای بلند شروع به گریه میکند در دوران جنینی مادر در محیط پر سر و صدا قرار داشته و همچنین در این دوران جنین با پا کوبیدن به شکم مادرش واکنش نشان میدهد.
وی با اشاره به عوامل موثر در افزایش هوش کودک بیان کرد: سنین مناسب بارداری بین 25 تا 30 شرایط روحی مناسب پدر و مادر میتواند نقش موثری در این خصوص داشته باشد.
وی افزود: همچنین داشتن آرامش و صحبت کردن با جنین نیز نقش کمی در افزایش هوش کودک ندارد چرا که با صحبت کردن و استفاده از کلمات محبتآمیز جنین این حس را درک کرده و قبل از به دنیا آمدن از آن آگاه است.
وی همچنین با اشاره به مراجعات گفت: چندی پیش والدین با اظهار وجود بیماری اوتیسم در کودکشان ما را وادار به بررسی کردند که تحقیقات نتایج را به سمت و سوی دوران جنینی برد چرا که والدین در آن زمان مشاهدههای فراوانی به دلیل ناخواسته بودن فرزند داشتند.
وی افزود: این مشاجرات ارتباط مستقیم با تاثیرات منفی بر روان کودک دارد که این مشکلات ریشهای تا حدی قابل کنترل است ولی به هر حال لکهای سیاه بر روان کودک به جای گذاشته است.
وی توصیه کرد: لازم است زنان باردار به خصوص در 3 ماه اول مراقبتهای ویژه در خصوص تغذیه مناسب و قرار گرفتن در شرایط روحی و محیطی آرام داشته باشند همچنین همسران این افراد نیز لازم است به اندازه کافی زنان باردار را حمایت کنند و محیطی آرام برای آنها بسازند.
وی به طور ویژه تاکید کرد: خوردن انواع مغز مثل بادام و ماهی 2 بار در هفته در IQ کودک تاثیر بسزایی خواهد داشت.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/