به گزارش
گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، وب سایت گاردین در گزارشی به بررسی راهکارهایی پرداخت که با توسل به آنها می توان گروه تروریستی داعش را شکست داد. راهکارهایی که جزئی به نظر می آیند؛ اما با به کارگیری آنها در کنار هم می توان به نتایج مطلوبی رسید.
در این گزارش به هشت جایگزین برای حملات هوایی علیه داعش اشاره شده است. راهکارهایی که به دلیل جزئی بودن، توجه زیادی به آنها نمی شود.
1. کشتن ابوبکر بغدادی (خلیفه خودخوانده داعش):
ابوبکر بغدادی پس از اشغال موصل به وسیله تروریست های داعش، خود را خلیفه این گروه تروریستی معرفی کرد. بغدادی از اهداف مهم ائتلاف جهانی علیه داعش به شمار می رود. گزارش هایی در خصوص زخمی شدن وی در حملات هوایی منتشر شد؛ اما به نظر نمی رسد با حملات هوایی بتوان بغدادی را نابود کرد. بن لادن – سرکرده القاعده – در عملیات ویژه نظامیان آمریکا کشته شد. از این رو، اگر ائتلاف جهانی علیه داعش خواهان نابودی ابوبکر بغدادی است، باید به یک عملیات ویژه نظامی متوسل شود. در این میان، برخی برکناری خلیفه خودخوانده داعش از قدرت و یافتن یک جایگزین را بهترین گزینه می دانند. این درحالیست که بسیاری بر این باورند که کشته شدن بغدادی بهترین راه حل ممکن است. چرا که گروه تروریستی داعش با چالشی بزرگ مواجه خواهد شد. تروریست های داعش برای یافتن سرکرده ای جدید، دچار اختلاف شده و گرفتار نزاع بر سر قدرت می شوند.
2. آزاد سازی مناطق تحت اشغال داعش و مانع تراشی بر سر دستیابی این گروه تروریستی به منابع مالی:
ائتلاف جهانی علیه داعش با بمباران مواضع این گروه تروریستی می کوشد، دسترسی آنها را به منابع مالی به ویژه منابعی که با فروش نفت به دست می آید، محدود کند. تروریست های داعش از منابع نفتی، قاچاق آثار باستانی، دریافت مالیات از مناطق تحت کنترل خود و باج گیری، منابع مالی خود را تامین کنند. گروه تروریستی داعش برای بقا به گسترش مناطق تحت کنترل خود نیاز دارد. این موضوع نیز مستلزم داشتن منابع مالی عظیمی است.
3. محدود کردن دستگاه های تبلیغاتی داعش
داعش با استفاده از امکاناتی که فناوری در اختیار آن قرار داده است، ایدئولوژی خود را ترویج می دهد. ویدیوهای داعش به راحتی در دست همگان است؛ ویدیوهایی که می تواند حس ماجراجویی بسیاری را تحریک و آنها را به پیوستن به این گروه تروریستی ترغیب کند. از این رو، امکانات تبلیغاتی داعش را باید محدود کرد.
4. اختصاص منابع مالی و انسانی به انجام عملیات مخفی
هویت مظنونان حملات تروریستی پاریس برای پلیس شناخته شده بود. اما ضعف دستگاه های اطلاعاتی در ردیابی عاملان انتحاری، به حوادث خونین پاریس منجر شد. از این رو، سازمان های اطلاعاتی باید نیروی انسانی و منابع مالی خود را افزایش دهند.
5. تقویت دولت های منطقه ای
ضعف دولت ها یکی از عوامل پیدایش گروه های تروریستی به شمار می رود. در کشورهایی نظیر لیبی، نیجریه، سومالی، افغانستان، سوریه، عراق و بخش هایی از پاکستان، ضعف دولت به پیدایش و تقویت گروه های تروریستی منجر شده است. از این رو، باید دولت های منطقه ای را تقویت کرد.
6. انجام بازجویی های بیشتر از جمعیت پناهجویان
کشورهای اروپاییِ مهاجرپذیر باید در خصوص هویت پناهجویان تحقیقات بیشتری انجام دهند و در شناسایی آنها بهتر عمل کنند.
7. افزایش اشتغالزایی
از آنجایی که بسیاری از تروریست ها نظیر بن لادن و یا عبدالحمید اباعود – مغز متفکر حملات تروریستی پاریس -- از وضع مالی مناسبی برخوردار بودند، نمی توان گفت فقر عامل جذب افراد به گروه های تروریستی است. بلکه بی هدفی و بیکاری است که باعث جذب افراد به گروه های افراطی می شود. با اشتغالزایی می توان زندگی هدف دار تری را برای جوانان رقم زد و از پیوستن آنها به گروه های افراطی جلوگیری کرد.
8. افزایش روحیه مقاومت پذیری در برابر تروریسم
یکی از راه های مقابله با گروه های افراطی نظیر داعش، کاهش ترس و وحشت از حملات تروریستی است. با استفاده از راهکارهایی مناسب و آموزش می توان روحیه مقاومت پذیری را در برابر رعب و ترس افزایش داد. گروه های تروریستی با توسل به این حربه یعنی ایجاد رعب و وحشت، اهداف خود را عملی می کنند. از این رو، باید روحیه مقاومت پذیری را در برابر حملات تروریستی افزایش داد.
انتهای پیام/
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.