سه دستاورد بهینه‌سازی شده نیروی دریایی ارتش صبح امروز عملیاتی شد.

به گزارش حوزه دفاعی امنیتی  گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سه دستاورد جدید نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران صبح امروز طی مراسمی و با حضور امیر دریادار حبیب‌الله سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش و جمعی از مسئولان استانی هرمزگان در منطقه یکم نیروی دریایی ارتش عملیاتی شد.

ناو جمهوری اسلامی ایران تنب، بالگرد ضدزیردریایی مدل SH-3 و هواپیمای ترابری فوکر مدل F-27 دستاوردهایی بودند که بعد از تعمیرات اساسی و بهینه‌سازی به ناوگان نیروی دریایی ارتش الحاق شدند.



* ویژگی‌های ناو جمهوری اسلامی ایران تنب

 ناو تنب شناوری پشتیبانی رزمی است که از قابلیت پیاده کردن نیرو، حمل بالگرد، تانک و نفربر برخوردار است. این شناور 3 هزار تنی در سال 1364 به نیروی دریایی ملحق شد. فرآیند تعمیرات اساسی و بهینه‌سازی و سازمانه‌های شناور موصوف، در خردادماه سال 91 آغاز و اینک پس از 32 ماه با صرف دو میلیون و 425 هزار نفر ساعت کار مفید به ناوگان جنوب نداجا الحاق شده است.

در روند تعمیرات این شناور 13 هزار و 750 قطعه حساس و مهم بومی‌سازی، 7800 قطعه معیوب تعویض، 232 سامانه تعمیرات اساسی، 8541 متر کابل‌های الکتریکی و الکترونیکی، و 3750 متر خطوط لوله‌کشی در سایزهای مختلف تعویض و بیش از 96 سامانه بهینه‌سازی شده است

تعویض بیش از 51 تن سازه فولادی در بخش‌های بدنه فلزی، مخازن سوخت و اماکن داخلی شناور، باز و بست و تعمیر بیش از 234 عدد انواع والوهای کنترلی سیستم‌های مختلف، باسازی اماکن داخلی و نصب و تجهیزات جدید شناور نظیر آب شیرین‌کن 15 متر مکعبی، پمپرسوز هوای برقی و دیزلی و سیستم‌های تهویه محلی شناور انجام شده است.

طراحی، نصب و راه‌اندازی سامانه کنترل و ماینتورینگ جدید و پیشرفته جهت موتورهای اصلی، ژنراتورها، گریبکس و سیستم زاویه پروانه شناور بازسازی و عملیاتی کردن سیستم‌های هیدرولیک و دربهای سینه تعمیرات اساسی دو دستگاه دیزل ژنراتور 310 کیلوواتی، افزایش ظرفیت یخچال‌های اصلی از 7 تن به 19 تن و افزایش ذخیره آب شیرین شناور از 160 تن به 540 تن بخشی از پیچیده‌ترین و مهمترین عملیات فنی و مهندسی در راستای پروژه عملیاتی‌سازی تنب بوده است.



* ویژگی‌های بالگرد ضد زیردریایی مدل SH-3

ماموریت اصلی بالگرد SH-3 انجام عملیات ضدزیردریایی است. توانایی حمل موشک و اژدر را داراست و معروف به سلطان دریاست و دارای قابلیت نقل و انتقال نفرات، مراقبت از خطوط دریایی ریزش و پرش چترباز و غواص، آمبولانس هوایی، گارد ساحلی، امداد و نجات و شناسایی زیردریایی است.

این بالگرد در سال 51 به بالگرد نداجا الحاق و پس از 5 مرحله تعمیرات اساسی در سال 76 به علت سررسید تعمیرات اساسی زمین‌گیر شد. در اسفندماه سال 90 تحت تعمیرات اساسی در شرکت پنها قرار گرفت و پس از 37 ماه دوره تعمیرات و 36 روز تست‌های زمینی و پروازی و صرف 110 هزار نفر ساعت کار مفید به ناوگان بالگرد نزاجا ملحق شد. سیستم‌های رادیویی این بالگرد ارتقا و بهینه‌سازی شده است.



* ویژگی‌های هواپیمای ترابری فوکر F-27

ماموریت اصلی هواپیمای F-27 انجام عملیات ترابری است. هواپیمای F-27 ملقب به دوستی دارای قابلیت‌های نقل و انتقال نفرات، گشت دریایی، ریزش چترباز، آمبولانس هوایی، گارد ساحلی، امداد و نجات و حمل بار و تجهیزات است. این هواپیما در سال 51 به ناوگان بال‌ثابت نداجا الحاق و پس از 5 مرحله تعمیرات اساسی در سال 76 به علت اتمام ساعت پرواز در شرکت هواپیمای آسمان زمین‌گر شد.

در تیرماه سال 91 تحت تعمیرات اساسی در شرکت صنایع سها قرار گرفت و پس از 36 ماه دوره تعمیرات و 60 روز تست‌های زمینی و پرواز با صرف 75 هزار نفر ساعت کار مفید به ناوگان بال ثابت نداجا ملحق شد. در روند تعمیرات این هواپیما می‌توان به تعمیرات اساسی و بهینه‌سازی سامانه رانش و ملخ، ارابه‌های فرود، تعمیر و بازسازی کامل بدنه و عملیاتی کردن سیستم‌های هیدرولیک و دستگاه‌های الکترونیکی اشاره کرد.
 

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار