دو سناتو جمهوری خواه آمریکایی از نفوذ باور نکردنی ایران در عراق خبر داده و از سیاست های اوباما ابراز تاسف کردند.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شبکه تلویزیونی ام اس ان بی سی، سناتورها جان مک کین و لیندسی گراهام که برای دیداری اعلام نشده به شهر اربیل در شمال عراق سفر کرده اند در گفتگوی زنده با برنامه «مورنینگ جو» این شبکه ضمن ابراز تاسف از کمی پیشرفت ضد داعش در عراق تاکید کردند رئیس جمهور آمریکا راهبردی مشخص برای منطقه ندارد.

جان مک کین در پاسخ به این پرسش که شرایط را در عراق چگونه ارزیابی می کنید گفت: «متاسفانه باید بگویم پیشرفت در عراق خیلی ناچیز است. الان باید الرمادی را از داعش پس گرفته بودیم. رئیس جمهور آمریکا راهبرد مشخصی برای منطقه ندارد. در این میان داعش دارد یکه تازی می کند و در سایه بی تدبیری دولت آمریکا ، در لیبی و در سوریه و در کل منطقه ابتکار عمل در دست داعش است.»

مک کین همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا آمریکا باید دولت مرکزی عراق را به فراموشی بسپارد و در عوض روی سنی های این کشور سرمایه گذاری کند نیز گفت: «نمی توان دولت را در بغداد نادیده گرفت. العبادی نخست وزیر عراق فرد خیلی خوبی است. اما شدت نفوذ ایران در اینجا به شکلی باورنکردنی قوی است. و شاید همین نفوذ ایران موجب شده است دولت عراق نتواند به خوبی کارش را انجام بدهد و تا آنجا که به حضور ما در عراق مربوط می شود نیز همین نفوذ ایران است که دست و پا گیر است.»

لیندسی گراهام ، نامزد ریاست جمهوری آمریکا در انتخابات سال 2016 از حزب جمهوریخواه با اذعان به پیشرفت نیروهای امنیتی عراق در الرمادی و بیرون راندن داعش از این منطقه گفت: «در موصل هنوز خیلی مشکل داریم. موصل شهر بزرگی است. از سوی دیگر ما در سوریه شریک قابل اطمینانی نداریم اگر مشکل سوریه حل و فصل نشود معضلات در لیبی و عراق هم حل شدنی نخواهند بود.

هم اکنون اگر الرمادی را از داعش بگیریم ، این گروه تروریستی می رود در لیبی و شهر محل تولد قذافی را اشغال می کند. لذا وقتی صحبت از راهبرد منطقه ای می شود آمریکا چنین راهبردی در اختیار ندارد.»

گراهام با اشاره به فقدان شریک قابل اعتماد در سوریه پیشنهاد کرد نیرویی منطقه ای به رهبری آمریکا شکل بگیرد که نود درصد آن را ارتش های منطقه و ده درصد هم نظامیان غربی تشکیل می دهند.

وی گفت: «اینکه در آینده نزدیک در سوریه چه اتفاقی می افتد نگران کننده نیست اما به عقیده من دو سال بعد که منطقه دستخوش تحول می شود نگران کننده است. داعش برای سلطنت نشین های سنی و ترکیه تهدید است. منافع این کشورها اقتضا می کند که داعش را نابود کنند. آنها همچنین می خواهند مطمئن شوند دمشق در کنترل ایران نیست و خواهان برکناری بشار اسد هستند.

لذا فکر می کنم شکل گیری نیروی پیاده نظام منطقه ای به رهبری آمریکا راهکار خوبی است. نود درصد این نیرو از منطقه و ده درصد آن از غرب تشکیل می شود زیرا در اینجا به ارتش غربی بزرگی نیاز نداریم.»

انتهای پیام/

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۲ ۱۰ آذر ۱۳۹۴
مرگ بر امریکا
خودشون داعشو درست کردن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۶ ۱۰ آذر ۱۳۹۴
عجب سایت قدیمی و کندی دارین
یه مثبت و منفی نمسشه به اظهار نظرها داد .تاحالا هم دیدم 50نفرم این حرفو بهتون زدن ولی انگار بلد نیستین درستش کنین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۰ ۱۰ آذر ۱۳۹۴
خیلی ساده لوحانه اس که کسی فکرکنه این جاسوسان سیا اومدن مشکل عراق رو حل کنن.در عمل حامل راهکار پیشنهادی برای اتحاد کردها و ایجاد مشکل برای ایران و منطقه و حتی برای ترکیه ی احمق و خوش خیال و راهکار برای خروج از بن بست برای غلام حلقه بگوششون داعش اند.اگه العبادی رو آدم خیلی خوب میدونن به العبادی میگم برو ببین چه نقطه ضعف بزرگی داری که آمریکا(شیطان بزرگ) ازت خوشش میاد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۶ ۱۰ آذر ۱۳۹۴
این نفوذ اهل بیت (علیهم السلام)در میان کل شیعه و عراق وایران است که این دو را به هم نزدیک کرده . جنگ دو کشور هم به خاط یه احمق مثل صدام بود .!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۴ ۱۰ آذر ۱۳۹۴
اومد با حرفاش ی اختلافی بین ایران و عراق بندازه بعدشم چرت بگه و برگرده
ولی کور خونده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۱ ۱۰ آذر ۱۳۹۴
همه عکس جان مک کین (سناتور رذل و بیشرف آمریکایی) با البغدادی تروریست (خلیفه مزخرف داعش) را دیده اند و حتی چوپان ها هم میدانند که البغدادی و داعش مزدور آمریکاست. آنوقت این سناتور جنایتکار آمریکا دم از مبارزه با داعش میزند ! و از نفوذ ایران گله دارد. یکی نیست به او بگوید چطور آمریکا از هزاران کیلومتر دورتر در عراق همه کاره است ولی ایران که همسایه دیوار به دیوار عراق است نباید در عراق نفوذ داشته باشد تا داعشی ها وارد خاک ایران بشوند. این مقامات بیشرف آمریکایی مردم دنیا را مثل مردم آمریکا جیگر !! فرض می کنند.
آخرین اخبار