به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوانپایگاه اینترنتی فایننشال تایمز در گزارشی نوشت: پیش از این، تلگرام در میان مردم ایران و عربستان از محبوبیت خاصی برخوردار بود. به نظر میرسید این دو کشور با وجود اختلافات سیاسی شدید، در کاربرد این شبکه اجتماعی اشتراک دارند. اما چندی نگذشت که محبوبیت این شبکه اجتماعی به ایران و عربستان محدود نماند و تروریستهای داعشی نیز از مزایای آن بهره مند شدند.
پس از حملات 13 نوامبر پاریس، پیامهای داعش در تلگرام نشان داد این شبکه در میان آنها نیز از محبوبیت برخوردار است. گفته میشود نرمافزار تلگرام در مقایسه با دیگر نرمافزارهای مشابه نظیر توییتر و فیسبوک، از امنیت بالاتری برخوردار است. داعش در اواخر سپتامبر (30 روز منتهی به 8 مهر) به تلگرام پیوست. در حال حاضر، کانالهای داعش در تلگرام به سرعت رو به گسترش هستند و به بسیاری از زبانهای رایج جهان از جمله عربی، فرانسوی، آلمانی و انگلیسی ارائه میشوند. به نظر میرسد سهولت کاربرد تلگرام از دیگر دلایل محبوبیت این نرمافزار در میان داعشیها باشد.
در ادامه این گزارش آمده است: شهرت تلگرام دوساله، «بسیار سریع، آسان و رایگان» بودن آن است. این ویژگیها به همراه امنیت بالا، تلگرام را منحصر به فرد ساخته است. بگونهای که مدیران آن برای ردیابی پیامهای ارسال شده از طریق این نرمافزار، جایزهای 300 هزار دلاری تعیین کرده اند.
با این حال، محبوبیت تلگرام در میان کاربران مختلف، سبب بروز مشکلاتی نیز شده است. چگونه میتوان آزادی بیان را در این شبکه اجتماعی حفظ کرد، درحالیکه این نرمافزار یکی از ابزارهای ارتباطی گروههای تروریستی نیز هست؟ اگرچه شواهدی در دست نیست که نشان دهد حملات تروریستی پاریس با استفاده از تلگرام هماهنگ شدهاند، استفاده فزاینده داعش از این نرمافزار، نگرانی مقامات امنیتی و انتظامی را برانگیخته است.
انتهای پیام/
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.