به گزارش خبرنگار
دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ " نمایشگاه دستاوردهای صنایع هوا و فضا " در حالی اخیرا آغاز به کار کرده که محصولات متنوعی در آن به نمایش درآمدهاند.
در این نمایشگاه 130 شرکت داخلی و 32 شرکت خارجی از کشورهای انگلستان، آلمان، بلژیک، جمهوری چک، سوئیس، ترکیه، چین، ایتالیا، اردن، روسیه، امارات متحده عربی و ... جدیدترین دستاوردها پیشرفت ها و صنایع هوایی و فضایی خود را به نمایش گذاشتند.
پرواز نمایشی انواع بالگردهای ساخت داخل توسط خلبانان مجرب، عملیات چتربازی، پرواز انواع کایت، پاراگلایدر، پاراموتور و پرواز نمایشی هواپیماهای سبک و فوق سبک، آب پاش، دو زیست، جایرو و هلی کوپتر بخشی از برنامههای این نمایشگاه است.
همچنین در نمایشگاه دستاوردهای صنایع هوا و فضا محصولات مختلفی از جمله "هوا نفربرداکتد فن"، "هواپیمای دوزیست"، "قایق پرنده"، "بالگرد میل 171"، "بالگرد 206"، "پهپاد سایه و کاوش" به نمایش درآمدند.
**هوانفربر "داکتدفن"
این "هوانفربر" با مداومت پروازی 100 کیلومتر برساعت، سقف پرواز 30 هزار متر از سطح دریا و وزن کلی 380 کیلوگرم دارای خصوصیات منحصر بفردی است که البته به عنوان یک هواپیمای فوق سبک نیز شناخته میشود.
**مشخصات "هواپیمای دوزیست"
این "هواپیمای دوزیست" با سرعت 112 نات، مداومت پروازی بیش از 4 ساعت، وزن کلی 545 کیلوگرم، ظرفیت دوسرنشین برای آموزش جهت گشت های ساحلی و دریایی بکار برده میشود.
**پهپاد کاوش
این پهپاد با سرعت 100 کیلومتر بر ساعت، مداومت پروازی 15 ساعت، ارتفاع پروازی 15 هزار متر، وزن 18 کیلوگرم ، توانایی فیلم برداری و شناسایی دید در شب را دارد که مهندسی معکوس هواپیما "اسکن ایگل" آمریکاست.
**بالگرد "میل 171 "این بالگرد با طول بیش از 25 متر، عرض بیش از 5 متر، وزن 7 هزار و 642 کیلوگرم، حداکثر ارتفاع پروازی 6 هزار متر، ظرفیت 27 نفر، توانمندی های منحصر بفردی دارد و می تواند عملیات نجات و اسکورت را به خوبی انجام داده و انواع موشکهای ضد کشتی و هوا به هوا را حمل کند.
**بالگرد "206 "با بالگرد با طول 39 فوت و ارتفاع 11 فوت ،وزن 3 هزار و 200 پوند، مداومت پروازی 3 ساعت، ظرفیت 5 تا 7 نفر، حداکثر بار قابل حمل 113 کیلوگرم، می تواند انواع عملیات تجسس ، نجات و شناسایی را به خوبی انجام دهد و توانایی عکس برداری و فیلمبرداری را نیز دارد.
**پهپاد "سایه"پهپاد "سایه" با سرعت 100 کیلومتر در ساعت، مداومت پروازی 7 ساعت، حداکثر ارتفاع 15 هزار متر، وزن 20 کیلوگرم، میتواند ماموریت گشت، شناسایی و مراقبت را به خوبی انجام دهد.
*قایق پرنده"قایق پرنده" با طول 9 متر، ارتفاع 3 متر، وزن کلی 950 کیلوگرم، مداومت پروازی بیش از 2 ساعت و حداکثر سرعت 150 کیلومتر در ساعت میتواند انواع ماموریت گشت زنی، حفاظت، جست و جو شناسایی، تصویربرداری ، قرق منطقه را انجام دهد.
وجود قایق پرنده ایرانی باور برای نخستین بار در پنجمین روز از رزمایش
پیامبر اعظم در فروردین ماه سال 85 اعلام شد. هر چند این خبر در آن زمان
بازتاب بسیار بالایی توأم با اظهار شگفتی از توان کشورمان در ساخت این
وسیله داشت اما پس از تحویل تعداد 12 فروند از آن در مهرماه سال 1389 تحت
هدایت خلبانان آموزش دیده که بیانگر عملیاتی شدن کامل باور داشت عواملی که
همواره سعی در مخدوش جلوه دادن توانمندیهای بومی کشور دارند این بار نیز
وارد عمل شده و با دستاویز قرار دادن شباهت باور-2 و یک نمونه ساخت شوروی
سابق سعی در بیارزش کردن این دستارود مهم داشتند.
"باور-2" پرندهای
با بال نصب شده در بالای بدنه است و بال به شکل "دلتای معکوس"
با مساحت زیاد، دارای زاویه هشتی(انهدرال) زیاد، با انحنای سطح زیرین بال،
ریشه بال طولانی و امتداد یافته تا دم است. در صورتی که امکان حمل
موشکهای هوا به هوا در رده دوش پرتاب در باور بوجود بیاید امکان درگیری با
پهپادهای پرشمار دشمنان نیز قابلیتی استثنایی برای آن خواهد بود. سرعت قایق پرنده باور 185 کیلومتر بر ساعت (100 نات) تا بیش از 190 کیلومتر
بر ساعت و ارتفاع پروازی معمول آن 1 تا 5 متر و تا سقف چند ده متر عنوان
شده است.
آنچه تا به حال در رابطه با تجهیزات و تسلیحات باور اعلام شده برخورداری از
دوربین های مختلف دید در روز و شب با قابلیت ارسال بیدرنگ اطلاعات و
همچنین تیربار بوده است. همچنین عنوان شده که در آینده نزدیک راکت و موشکهای ضدشناور نیز به این قایق پرنده افزوده خواهد شد.
با
توجه به توانمندی بالای قایق های پرنده به عنوان وسیله سبک هوایی و با
ماهیت دوزیست در اجرای مأموریت در محیط دریا، اجرای برخی اصلاحات در باور-2
برای آینده می تواند به کارایی آن اضافه نماید. از همه مهمتر تجهیز آن به
تسلیحات موشکی ضد کشتی است که وعده آن نیز داده شده بود. همچنین در صورتی
که امکان حمل موشکهای هوا به هوا در رده دوش پرتاب در باور بوجود بیاید
امکان درگیری با پهپادهای پرشمار دشمنان نیز قابلیتی استثنایی برای آن
خواهد بود.
لازم به ذکر است که در این نمایشگاه ماکت کاووشگرهای پژوهش، پیشگام، کاووشگر 6 ، 5 و 4، هواپیمای "پیکا" به نمایش درآمد. هواپیمای بریستل ساخت کشور جمهوری چک از دیگر محصولاتی بود که در نمایشگاه حضور پیدا کرده بود. این
هواپیما دونفره با صفحه فولمتال و موتور 100 اسب بخار بوده که قابلیت
آموزش خلبانان نظامی و غیرنظامی را دارد و میتواند مأموریتهایی چون
گشتزنی و جستجو را انجام دهد.گزارش از محمد زرچینی
انتهای پیام/
اوایل مهر هم نمایشگاهی در تهرانسر (جنب کلانتری) برگزار شده بود و هرکس چیزی می گفت. یکی می گفت نمایشگاه در مهرآباد است. دیگری می گفت در پارک ارم است. یکی دیگر هم می گفت در فرودگاه امام است !!
دلیل حضور تعداد اندک افراد این است که آدرس نمایشگاهها بصورت گنگ و نامشخص اعلام میشود. اگر واقعا" قصد اعلام آدرس نمایشگاهی را دارید نقشه ای از آن منطقه را روی سایت قرار دهید و محل دقبق نمایشگاه را با یک نقطه قرمز مشخص کنید و مردم را از سرگردانی نجات دهی. ضمنا" حتما" چند شماره تلفن تماس هم اعلام کنید. کار خیلی سختیه ؟