قم؛

بررسی انتخابات از نگاه فقه

نشست علمی و تخصصی «انتخابات از نگاه فقه» با حضور جمعی از اساتید و صاحبنظران حوزوی و دانشگاهی درمحل دبیرخانه دین پژوهان کشور در قم برگزار شد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم؛ عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دراین نشست با بیان اینکه سهیم دانستن و مشارکت مردم درحکومت از جمله حقوقی است که برای افراد یک جامعه به رسمیت شناخته می شود، و دولت ها موظف به شناسایی و رسمیت دادن به این حق و اجرای آن در جامعه هستند که انتخابات یکی از مهمترین روشها در این جهت است.
 
حجت الاسلام شریعتی عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: عرصه های مختلف انتخابات از جمله انتخاب حاکمان، کارگزاران، نمایندگان و رفراندوم ها از دیدگاه فقهی قابل بحث و بررسی است و این موضوع جایگاه مهمی درتصمیم گیری های کلان نظام جمهوری اسلامی پیدا کرده است.
 
وی افزود: انتخابات به معنی امروزی در صدر اسلام وجود نداشته است، تنها می توان از طریق ادله و به روش اجتهاد به مشروعیت یا عدم مشروعیت انتخابات به شکل امروزی پی برد، بر همین اساس لازم است مواردی که درعصر معصومان مشارکت سیاسی مردم محسوب می شد از جمله اعتبار رأی اکثریت، شورا و موضوع بیعت را بررسی کنیم.
 
درپایان خاطر نشان کرد:  هرکدام از این انتخابات می توان اصول و قواعد فقهی مربوط به آنها را کشف کرد، وجوه اشتراک و اختلاف آنها را  با مفاهیم امروزی بدست آوریم و در صحه گذاری معصومان بر موارد اشتراک را مستند مشروعیت قرار داده و حکم موارد اختلافی را اجتهاد کنیم.
 
انتهای پیام/پ
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.