عده‌ای از فعالان شیعه مراکشی از "حملات و تبلیغات فسق و کفر " علیه خود شکایت کردند.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه خبری شبکه العالم، در حالیکه یکی از اعضای برجسته بنیاد تبلیغات دینی مراکش (متشکل از شیعیان) در اعتراض به اجرایی نشدن قانون در زمینه ممانعت از تبعیض براساس اعتقادات، تصمیم به توقف فعالیت خود در این مرکز گرفته است، عده ای از فعالان شیعه مراکشی " از حملات و تبلیغات فسق و کفر " علیه خود شکایت کرده‌اند.

"عصام حميدان الحسنی،" عضو هیات مدیره بنیاد تبلیغات دینی مراکش، گفته است تصمیم وی برای توقف هرنوع فعالیت دراین مرکز، تصمیم فردی و نه گروهی است.

"حمیدان الحسنی " در گفتگو با روزنامه مراکشی " هسپرس " گفت که به علت شک و شبهه به میزان جدیت نخبگان سیاسی مراکش، چه در سطح مسئولان دولتی وچه جامعه مدنی در زمینه ممانعت از تبعیض بر اساس اعتقادات، این تصمیم را اتخاذ کرده است.

الحسنی افزود در جدیت همه این طرف ها در تعامل با زندگی مشترک و شهروندی و اجرای توافق بین‌المللی مربوط به آزادی عقیده یا حتی اجرای اصل قانونی مربوط به جلوگیری از تبعیض بر اساس اعتقادات تردید دارد.

به موجب متن قانون اساسی، که بخشی جدایی ناپذیر از سند قانونی تصویب شده در سال 2011 به شمار می رود، مراکش باید به ممنوعیت و مبارزه با اشکال مختلف تبعیض بر اساس جنسیت یا رنگ یا اعتقادات و فرهنگ و وابستگی اجتماعی یا زبان یا معلولیت یا وضعیت شخصی پایبند باشد.

الحسنی گفت نخبگان جامعه مدنی در مراکش فقط توجه خود را به قضیه منع تبعیض براساس جنسیت متمرکز کرده اند؛ اما به منع تبعیض بر اساس اعتقادات توجهی ندارند و فقط به اصل رعایت انصاف در ارث و میراث اهمیت می دهند و برای سایر حقوق و واجبات میان شهروندان و لزوم تبعیض قائل نشدن میان آنان اهمیتی قائل نیستند.

این سخنگو از آنچه " توجه فراوان به ادغام افراط گرایان در زندگی مدنی و سیاسی " نامیده شده است،" درحالیکه برخی از شهروندان مسالمت جو از حقوق مدنی و سیاسی خود محروم هستند، ابراز شگفتی کرد و گفت کوتاه ترین راه برای انسجام ملی در جامعه، بازداشت افراد در ارتباط با موضوع های تروریستی است.

وی افزود این نتیجه سیاست اشتباه در چاره اندیشی برای اختلافات فکری و سیاسی در جامعه است.

این سخنگو در ادامه گفت مراکش مقدار زیادی از بیت المال را صرف تقویت اصول عدالت و آشتی در کشور کرده است؛ اما با این حال، درحال تکرار اشتباه های گذشته است؛ زیرا به گفته وی، در هر یک یا دو دهه این نیاز وجود دارد که بازنگری در مفهوم عدالت و آشتی صورت گیرد.

درهمین حال ، " محمد الحموشی" فعال دیگر مراکشی گفت جریان وهابی، اقدام‌های تحریک آمیز هدفمندی را علیه شیعیان مراکش مرتکب می شود و در این راه از همه امکانات موجود اعم از پایگاه های اینترنتی، مجله ها، روزنامه ها و شبکه های ماهواره ای استفاده می کنند و فعالیت آنان به تهدید به قتل و آتش زدن نیز رسیده است.

به گفته این سخنگو، کسانی که مدعی حمایت از حقوق بشر هستند و از ارزش های دموکراسی و آزادی عقیده دم می زنند، به این اقدام های تحریک آمیز و تهدید ها توجهی نمی کنند.

وی افزود مسئولان مراکشی علی رغم آگاهی از مواضع و باورهای ما، از محاصره دست برنمی‌دارند و به مشکل تراشی در راه ما ادامه می دهند.


انتهای پیام/


برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار