به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،از اوایل هفته جاری (30 آبان تا 3 سوم آذر) نفوذ توده هوای پرفشار از سمت شمال غرب به منطقه منجر به استقرار الگوی پایدار و سرد شده و سکون نسبی هوای تهران را به دنبال داشته و این وضعیت به تجمع تدریجی آلایندهها در سطح شهر کمک کرده است. همچنین تداوم شرایط جوی پایدار در منطقه در روزهای دوشنبه و سهشنبه افت کیفیت هوای پایتخت و کاهش دید افقی را به دنبال داشته است.
«مریم نادری»، مدیر واحد پایش و پیش بینی شرکت کنترل کیفیت هوا در این باره گفت:«پایداری جوی حاکم بر منطقه با توجه به توپوگرافی تهران و شرایط فصلی میتواند منجر به تشدید وارونگی دما در نزدیکی سطح زمین و افزایش غلظت آلایندههای جوی و تشکیل غبار صبحگاهی شود.»
وی افزود:« بررسی دادههای صبحگاهی جو بالای اندازهگیری شده در ایستگاه مهرآباد نشان میدهد عمق لایه وارونگی سطح زمین از شنبه تا سهشنبه روند افزایشی داشته است و به طور میانگین این ارتفاع 150 متر برآورد شده است و این موجب شده پراکنش آلاینده ها هوا در شهر تهران محدود شود. این در حالی است که ارتفاع پایه در ایستگاه مهرآباد برابر 1191 متر است و میانگین عمق وارونگی از سطح دریا 1341 متر است.»
به گفته نادری، همچنین نتایج به دست آمده از محاسبه بیشینه ارتفاع لایه مرزی که فضای موجود در راستای قائم جو برای پخش و پراکنش آلایندههای هواست، بر روند کاهشی آن در طول هفته دلالت میکند (میانگین ارتفاع 1165 متر از سطح زمین) و ارتفاع این لایه مرزی در روز سهشنبه به کمترین مقدار رسید (900 متر از سطح زمین). به این ترتیب کاهش بیشینه ارتفاع لایه مرزی نشان از پایداری ساختار قائم جو داشته که منجر به تجمع آلایندهها در سطح نزدیک به زمین شده است و در چنین شرایطی عمق میدان دید نیز متأثر از شرایط موجود در برخی ساعات به 5/2کیلومتر رسید.
اطلاعات غلظت آلایندهها بر اساس داده ایستگاههای شرکت کنترل کیفیت هوا و اطلاعات هواشناسی جو بالای اندازهگیری شده در ایستگاه مهرآباد از پایگاه اطلاعات دانشگاه وایومینگ تهیه شده است.
منبع:فارس
برای آگاهی از آخرين اخبار و پيوستن به کانال تلگرام باشگاه خبرنگاران جوان اينجا را کليک کنيد.
انتهای پیام/