به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، امیردریادار حبیبالله سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش، امروز در باشگاه خبرنگاران جوان بود و به سوالات ما پاسخ داد، در این بخش به انعکاس پاسخ سوالات نداجا میپردازیم.
باشگاه خبرنگاران جوان: درباره تحرکات داعش در مرزهای شرقی جمهوری اسلامی ایران و در سواحل دریای عمان آیا رخداد خاصی بوجود آمده است؟ و اگر چنین اتفاقی بیافتد واکنش جمهوری اسلامی ایران چیست؟
-هرجایی که مرزهای ایران باشد و تروریستها بخواهند اقدامی انجام دهند برخوردی میشود که آنها پشیمان خواهند شد.
باشگاه خبرنگاران جوان: درباره تنگه بابالمندب و خلیج عدن امروز وضعیت ناوگروههای ما چگونه است و چه اقداماتی تاکنون صورت گرفته است؟
-دزدی دریایی در یکی از مهمترین نقاط دنیا رخ میدهد که یک سوم تجارت دنیا در تنگه بابالمندب انجام میشود و تمام کشتیهایی که از غرب و مدیترانه میخواهند به جنوب شرق بروند باید از این منطقه عبور کنند.
بابالمندب برای جمهوری اسلامی بعنوان یک گلوگاه بسیار مهم حائز اهمیت بوده و از گذشته پدیده دزدی دریایی زیانهای اقتصادی بسیاری در این نقطه از دنیا وارد کرده است. البته در نقاط دیگر جهان همچون تنگه مالاکا هم این اتفاق رخ میدهد و در فصلی از سال دزدی دریایی به علت وجود بادهای مونسون کم میشود. ما در همین ماه گذشته 5 مورد دزدی دریایی داشتیم و در همین مدت اخیر سه گروه دزد دریایی را دستگیر کردیم و به 22 کشتی جهان کمک کردیم.
به نظر میرسد که برخی کشورهای دنیا به این فکر نیستند که در بعضی مناطق امنیت وجود داشته باشد و ضمنا نه تنها به این فکر نیستند بلکه از دزدان دریایی پشتیبانی لجستیکی نیز میکنند. بعضی وقتها عنوان میشود یک لنج را دزدان دریایی به سرقت بردند و البته باید گفت منطقه بابالمندب 3 میلیون کیلومتر مربع وسعت دارد و تمام لنجهایی که با ما هماهنگ باشند امنیت خواهند داشت و نمیتوان چنین ادعایی کرد که ما در همه جا حضور داریم و چنین چیزی برای هیچ کشوری نمیتواند وجود داشته باشد که همه کشورها در همه نقاط حضور داشته باشند.
باشگاه خبرنگاران جوان: آیا ارتباط های رادیویی با ناوگروه نیروی دریایی از طریق دفتر شما انجام میشود؟
-البته اینکه چگونه و با چه سازوکاری ارتباط رادیویی برقرار میشود قابل بیان نیست اما ارتباطات و رصد وجود دارد.
باشگاه خبرنگاران جوان: تنگه بابالمندب و تنگه هرمز از چه جهت مهم است؟
-سه تنگه مهم دنیا وجود دارند که به نامهای "هرمز" ، "مالاکا" و "بابالمندب" است. اهمیت این تنگهها به این دلیل است که استکبار تلاش میکند تا در این مناطق حضور داشته باشد و برخی تنشهای مدیریت شده را در تنگههای حساس دنیا ایجاد میکند.
امنیت تنگه هرمز در اختیار جمهوری اسلامی ایران بوده و همواره برقرار است و ما اجازه نمیدهیم که هیچ کس در این مناطق ناامنی ایجاد کند و ما تمام تحرکات را رصد میکنیم و به همین دلیل هم عنوان کردیم که برقراری امنیت در منطقه توسط جمهوری اسلامی ایران و کشورهای حوزه خلیج فارس انجام میشود و نیازی به حضور کشورهای فرا منطقهای نیست.
باشگاه خبرنگاران جوان: آیا شیطنتی توسط ناوهای فرا منطقهای همچون مصر و عربستان در خلیج عدن انجام شده است؟
-همه ناوگروهها یکی از وظایفشان حفاظت از منافع جمهوری اسلامی ایران در خلیج عدن و تنگه بابالمندب است و یک بحثی در گذشته مطرح بود که ما به ناوهای ایرانی تذکر دادیم که منطقه را ترک کنند و در مقابل ما هم محکم پاسخ دادیم که به هیچ کس اجازه نمیدهیم که به ما تذکر بدهد و ما با اقتدار در منطقه حضور داریم.
باشگاه خبرنگاران جوان: آیا منطقه 40 کیلومتری حفاظت از مرزها در آبهای سرزمینی هم صدق میکند؟
-ما بیش از 20 کیلومتر منطقه نظارت داریم و کسی بدون نظارت و اجازه ما نمیتواند در آبهای سرزمینی جمهوری اسلامی ایران تردد کند و در دریا هم خط 40 تا 50 کیلومتری آبهای سرزمینی وجود دارد و هر کسی بخواهد در این محدوده تردد کند باید حتما اجازه بگیرد و تردد در آبهای سرزمینی نیازمند مجوز است و قواعد خاص خود را دارد.
برخوردها و همکاریهایی بسیاری در حوزه دریا داریم و سالی یکبار رزمایش امداد و نجات با عمان انجام میدهیم و برای مثال در رزمایش ولایت 92 نزدیک سواحل عمان آتشسوزی رخ داد که بالگرد ما با یک رشادت ویژه روی کشتی نشست و مجروحین را از روی کانتینر به بندرعباس برای درمان منتقل کردند.
باشگاه خبرنگاران جوان: ناوگروههای ارتش جمهوری اسلامی ایران از 7 سال گذشته به طور مستمر در آبهای آزاد حضور داشتند و بعضا صحبتهایی در مورد حضور جمهوری اسلامی ایران در اقیانوس اطلس مطرح میشود که یکی از مقامات آمریکایی گفته همانطور که آنها زمانی که ما وارد خلیج فارس میشدیم ما را اذیت میکردند ما نیز آنها را بصورت ویژه مراقبت خواهیم کرد. آیا به این دلیل است که ناوگروههای جمهوری اسلامی ایران به اقیانوس اطلس سفر نمیکنند؟
ما اجازه نمیدهیم کسی ما را تهدید کند و برای سفر به اقیانوس اطلس از کسی اجازه نمیگیریم. حضور در دریاهای آزاد یکسری ویژگیهایی دارد و آنها فکر نمیکردند ما در دریای چین، مدیترانه، اقیانوس آرام و... حضور پیدا کنیم اما سفر کردیم و حضور در آبهای آزاد جهان حق همه ملتهاست و ما میتوانیم با توجه به اینکه اقیانوس اطلس جز دریاهای آزاد است به این منطقه سفر کنیم.
ناوگروه 38 که اوایل بهمنماه اعزام میشوند سه نقطه جنوب شرق آسیا، آفریقا و مدیترانه کاندیدا هستند و هرکدام مصوب شوند سفر خواهیم کرد.
گفتگو از محمدزرچینی و حمیدرضا قربانی
انتهای پیام/
خسته نباشيد و خدا قوت من را به عنوان يک نوجوان ايرانى و هميشه آماده خدمت به کشور و سرزمينم و همواره گوش به فرمان مقام معظم رهبرى پذيرا باشيد...
اجرکم عندالله...ياعلى مدد
خسته نباشيد و خدا قوت من را به عنوان يک نوجوان ايرانى و هميشه آماده خدمت به کشور و سرزمينم و همواره گوش به فرمان مقام معظم رهبرى پذيرا باشيد...
اجرکم عندالله...ياعلى مدد
من واقعا به ایرانی بودنم افتخار میکنم جا داره اینجا که از همه فرماندهان نظامی کشور تشکر و قدردانی کنم که توانستن با همه درگیرهایی که در منطقه خاورمیانه وجود داره امنیت کشور ما رو برقرار کردن.
خسته نباشید دلاوران