روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی نوشت پایداری اتحاد ایران و روسیه در آینده در هاله ای از ابهام است.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ روزنامه "فایننشال تایمز" در گزارشی نوشت: پایداری اتحاد ایران و روسیه برای پایان دادن به بحران سوریه به یکی از مهم ترین پرسش های بی پاسخ تبدیل شده است. عملیات نظامی هماهنگ ایران و روسیه در سوریه می تواند خط بطلانی بر یک قرن سوء ظن ها و بدگمانی ها میان این دو کشور باشد. پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، روابط این دو کشور به گرمی گرایید؛ اما اهداف بلند مدت آنها همچنان در نوسان است.

این روزنامه در ادامه نوشت: مسلم است در سفر امروز "ولادیمیر پوتین،" رئیس جمهور روسیه به تهران، مسئله بحران سوریه در دستور کار وی قرار دارد. نخستین بار است که پس از 8 سال رئیس جمهور روسیه در دوران ریاست جمهوری حسن روحانی به ایران سفر می کند. 

"کریستوفر فیلیپس،" کارشناس مسائل سوریه در مؤسسه پژوهشی "چاتم هاوس" ایران و روسیه را "به ظاهر دوست و درواقع دشمن" خطاب کرد. به عقیده وی، این دو کشور برای منافع مشترک کوتاه مدت در سوریه می جنگند؛ اما اهداف بلند مدت متفاوتی دارند.

وی در ادعایی مضحک گفت: "ایران خوشحال بود از اینکه از مسکو چند فروند هواپیما برای حمایت از رژیم بشار اسد درخواست کند. اما در بلند مدت، ایران احساس ناراحتی خواهد کرد؛ زیرا سوریه به سرزمین آنها تبدیل شده است. ایرانی ها سرمایه گذاری زیادی در این کشور کرده اند."

به نوشته فایننشال تایمز، دیدگاه های متفاوتی در خصوص منافع مسکو و تهران وجود دارد. یکی از منافع مشترک آنها وفاداری به رژیم بشار اسد، رئیس جمهور سوریه است. این درحالیست که یک دیپلمات در این خصوص گفت: برقراری این رابطه "پیچیده و گاهی عمیق" برای باز کردن گره های سیاستهای بین المللی مرتبط با بحران سوریه، امری ضروری است. 

درادامه این گزارش آمدهاست،:جدال بر سر آینده گروه شبه نظامی طرفدار دولت "نیروی دفاع ملی سوریه" -- که بوسیله ایران تقویت می شود -- می تواند یکی از تنش های اصلی این دو کشور باشد. دولت های غربی امیدوارند این مسئله شکافی در اتحاد ایران و روسیه در سوریه ایجاد کند. 

"دمیتری روگوزین،" معاون نخست وزیر روسیه پنجشنبه گذشته اعلام کرد: "باید برای بهبود روابط با ایران تلاش کرد. نمی شود گفت همه نیروهای سیاسی در ایران حامی اتحاد کشورشان با روسیه هستند. بنابراین باید برای بهتر کردن این روابط تلاشهای جدی تری صورت گیرد."

یک دیپلمات خاورمیانه در این خصوص گفت: "پوتین همچنین قصد دارد به رژیم صهیونیستی ثابت کند دخالت مسکو در جنگ سوریه و عرضه سامانه دفاع موشکی اس -300 به ایران تهدیدی برای رژیم صهیونیستی در مقابل حملات موشکی نیروهای حزب الله لبنان نخواهد بود."

ایران و روسیه از نظر مناطق جغرافیایی سوریه نیز اختلاف نظر دارند. سوریه بیشتر به مناطق مرکزی و محل استقرار پایگاه ها و نهادهای اصلی دولت علاقه مند است. اما ایران بیشتر به جنوب سوریه – مسیر ارتباطی حزب الله لبنان به تهران – علاقه نشان می دهد.

یک دیپلمات روس در سفارت این کشور در تهران گفت: ایران و روسیه ممکن است در آینده از یکدیگر جدا شوند؛ اما درحال حاضر سوریه توانسته این دو کشور را متحد کند.

انتهای پیام/

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار