به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگارن جوان؛ بازار سرمایه در ابتدای هفته گذشته با رشد 14 واحدی کار خود را آغاز کرد و پس از آن دماسنج تالار در روز سه شنبه با افت نسبتا شدید 94 واحدی مواجه شد و نهایتا در آخرین روز معاملات نماگر با کاهش 142 واحدی و سقوط به کانال 62 هزار واحدی به کار خود پایان داد.
این گزارش می افزاید در هفته گذشته بازار سهام بورس با افت دسته جمعی نماگرهای خود همراه بود هر چند که حجم معاملات چندان چنگی به دل نمی زد.
برهمین اساس؛ افت قیمت جهانی کالاها از جمله فلزات اساسی مانند مس نیز بر روند بازارسرمایه اثر زیادی داشته است.
گفتنی است با توجه به اینکه به ارائه عملکرد شرکت ها و بودجه 95 آنها نزدیک می شویم اخیرا امیدواری هایی دراین مورد وجود داشت که در پایان سال 94 اقتصاد کشور از رکود خارج شود اما شرایط کنونی شرکت ها همچنان که در گزارش 6 ماهه آنها نیز قابل ملاحظه بود این انتظار را بوجود نمی آورد.
این گزارش می افزاید: شرکت ها به دلیل مشکل سرمایه در گردش امکان تامین مالی برایشان دشواراست و همین امر افزایش بار هزینه های مالی را به دنبال دارد و حتی اجرای بسته خروج از رکود دولت نیز دردی از بازار سرمایه را دوا نکرد.
در این بین بنظر می رسد که پس ازاعطای تسهیلات 250 میلیون ریالی خودرو به دو قول خودروسازی کشور چندان شرایط رکودشان بهبود نیافت و کماکان مشکل هزینه های مالی و بازار فروش و کیفیت محصولات که در بازار فروش و نهایتا صورت های مالی و قیمت سهامشان تاثیر دارد، پابرجاست.
طبق نظر کارشناسان تسهیلات ارزان به مردم این امکان را فراهم آورده که حتی افراد با درآمد پایین نیز اقدام به خرید خودرو با استفاده از این تسهیلات کنند و این امر در بلند مدت پوشش بخشی از تقاضای پنهان در جامعه را موجب می شود که مسلما در تولید و فروش گروه خودرو اثرات منفی را اعمال خواهد کرد.
اما در این بین با وجود روند نزولی بورس و کاهش شدید قیمت ها و از بین رفتن سرمایه سهام داران در شرایطی که اکثر گروه های مطرح و لیدر بازار با ریزش شدید قیمت ها مواجه شدند و با رکود عمیقی دست و پنجه نرم می کنند، بررسی ها از وضعیت سهام داران خوش شانس بورس نشان می دهد که در این مدت به دلیل شرایط خاص بورس و ادامه ابهامات در صنایع بزرگ و مهم بازار اکثر سهام داران به سمت صنایع کوچک و کم ریسک رفته تا با نوسان قیمتی بتوانند اندکی از زیانهای خود را پوشش دهند.
به گفته برخی از کارشناسان تا پایان سال نمی توانم انتظار سودآوری و یا جهش های اساسی در بازارسرمایه را داشت و شاخص دلیلی برای افزایش ندارد اما بر همین اساس دبیر کل فدراسیون بورسهای اروپایی و آسیایی FEAF گفت: بابرداشته شدن تحریم ها فضای بورس ایران متحول خواهد شد و دوران بهتری را به وجود خواهد آورد.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان
اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/