لوپوس بیماری سیستم خود ایمنی و روماتیسمی مزمن است که شیوع آن بیشتر در زنان دیده می‌شود و شدت‌ و عوارض مختلفی دارد.

دکتر منصوری متخصص ارتوپدی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص بیماری لوپوس گفت: لوپوس نوعی بیماری مزمن روماتیسمی است که موجب بروز التهاب در بافت‌های بدن می‌شود و علامت مشخص آن قرمزی پوست صورت و درد مفصلی است.

وی افزود: لوپوس دو نوع دارد که نوع DLE آن روی پوست اثر می‌گذارد و نوع SLE که جدی‌تر است علاوه بر پوست اندام‌های حیاتی را نیز تحت تأثیر قرار می‌دهد. در نوع شدید بیماری مفاصل و عضلات و غشای ریه، قلب، کلیه‌ها و مغز آسیب می‌بینند.

دکتر منصوری در خصوص عوارض لوپوس بیان کرد: خستگی و ناتوانی از اولین نشانه‌های لوپوس است و به مرور عوارضی مثل سردرد، لخته شدن غیرطبیعی خون، حساسیت پوست نسبت به خورشید و ریزش مو دیده شود.

وی با اشاره به اینکه زنان جوان بیشتر به این بیماری مبتلا می‌شوند، تصریح کرد: 90 درصد مبتلایان به لوپوس را زنان تشکیل می‌دهند و این بیماری بین سنین 15 تا 45 سالگی شایع‌تر است، از این رو به زنان توصیه می‌شود در صورت مشاهده علایم به پزشک داخلی یا عفونی مراجعه کنند تا قبل از گسترش بیماری، علایم کنترل شود.

این متخصص ارتوپدی خاطرنشان کرد: بیماران مبتلا به لوپوس باید تا حد امکان از تابش نور خورشید دوری کنند چون آفتاب موجب تشدید بیماری آنها می‌شود. این بیماران باید بسیار بیش از دیگران مراعات کنند تا دچار عفونت در جایی از بدن نشوند و از تماس با بیماران عفونی اجتناب کنند، در حالت تشدید بیماری بارداری برای بیمار توصیه نمی‌شود و مصرف بعضی از داروهای ضدبارداری هم برای این بیماران مضر است. همچنین باید توجه شود هرچند که این بیماری، درمان قطعی ندارد اما در صورت تشخیص و درمان به موقع به خوبی کنترل و مدیریت می‌شود.

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار