بانک جهانی و سازمان ملل در گزارشی جدید اعلام کردند با وجود این که شمار مرگ و میر مادران در ۲۵ سال گذشته تقریباً نصف شده است، فقط ۹ کشور از جمله ایران توانسته‌اند به یکی از "اهداف توسعه هزاره" به میزان ۷۵ درصد نسبت به سال ۱۹۹۹ دست یابند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بانک جهانی و سازمان ملل ۱۲ نوامبر (۲۱ آبان) در گزارشی جدید اعلام کردند، با وجود این که شمار مرگ و میر مادران در ۲۵ سال گذشته تقریباً نصف شده است، فقط ۹ کشور از جمله ایران توانسته‌اند به یکی از "اهداف توسعه هزاره" یعنی کاهش مرگ و میر زنان پیش از زایمان،‌ در هنگام آن و پس از آن به میزان ۷۵ درصد نسبت به سال ۱۹۹۹ دست یابند.

به نوشته هافینگتون پست این دو سازمان جهانی در گزارش‌شان می‌گویند میزان مرگ و میر مادران در طول 25 سال گذشته به یمن دسترسی به خدمات بهداشتی با کیفیت بهتر در حین بارداری و زایمان و خدمات بهداشتی جنسی و تناسلی و تنظیم خانواده تا 43 درصد کاهش یافته است.

فلاویا بوسترو، دستیار دبیر کل برای بهداشت خانواده، زنان و کودکان در سازمان جهانی بهداشت در این باره گفت: «خطر مردن یک زن ناشی از علل مربوط به بارداری تقریباً نصف شده است.»

کشورهای عضو سازمان ملل در سال 2000 قول دادند تا میزان مرگ و میر مادران، به معنای مرگ یک زن در طول بارداری، زایمان یا شش هفته پس از زایمان، را تا سال 2015 به عنوان بخشی از "اهداف توسعه هزاره" (MDGS) تا سه چهارم کاهش دهند.

بر اساس این گزارش فقط  کشورهای مالدیو، بوتان، کامبوج، کیپ ورد، تیمور شرقی، ایران، مغولستان و روآندا مرگ و میر مادران را بین 78 تا 90 درصد کاهش داده‌اند.

این گزارش می‌گوید، در سطح جهان شمار مرگ و میر مادران با کاهشی 43 درصدی از حدود 532000 مورد مرگ و میر در سال 1990 به شمار تخمینی 303000 مورد مرگ و میر یا به عبارت دیگر از 385 مورد مرگ مادر در هر 10000 تولد زنده در سال 1990 به 216 مورد مرگ مادر رسیده است.

کشورهای آسیای شرقی با رسیدن به 27 مورد مرگ مادر در هر 100000 تولد زنده نسبت به 90 مورد در سال 1990 بیشترین کاهش ازلحاظ این شاخص بهداشتی را تجربه کرده‌اند.

مجموعه جدیدی از اهداف که در ماه سپتامبر امسال به وسیله رهبران جهان پذیرفته شد- "اهداف توسعه پایدار"- شامل کاهش میزان مرگ و میر مادران در جهان به کمتر از 70 مورد در هر 100000 تولد زنده است.

بر اساس این گزارش، برای این که بتوان به اين هدف رسید، باید سرعت کاهش میزان مرگ و میر مادران از شروع سال 2016 نسبت به 2.3 درصد بهبود سالانه میان سال‌های 1990 تا 2015 سه برابر شود و به 7.5 درصد در سال برسد.

منبع: همشهری

انتهای پیام/

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.