به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حامد الطافی، کارشناس نجوم با بیان این که بارش شهابی ثوری (ثوری شمالی-Northern Taurids) هفته سوم آبان ماه هر سال اتفاق میافتد، گفت: به طور متوسط در شبهای عادی اگر از شهر دور باشیم و آسمان صاف باشد در هر ساعت میتوانیم ۴ یا ۵ شهاب در آسمان ببینیم.
به گفته وی، علت این نامگذاری، این است که کانون بارش از نقطه صورت فلکی ثور یا گاو نشأت میگیرد. این صورت فلکی در اواخر آبان ماه اوایل شب طلوع میکند و تا طلوع آفتاب قابل رویت میشود.
الطافی با بیان این که دوره بارش شهابی ثوری از ۲۸ مهر تا ۱۹ آذر (از ۲۰ اکتبر تا ۱۰ دسامبر) به طول میانجامد، عنوان کرد: در یک بازه تقریباً دو ماهه شهابهای ثوری را میتوانیم ببینیم، ولی اوج بارش در هفته سوم آبان، ( شب بیست و یکم آبان ماه) است.
به گفته این کارشناس نجوم، برای مشاهده بارشهای شهابی نیاز به ابزار اپتیکی مانند تلسکوپ، دوربینهای دو چشمی، تک چشمی و... نداریم، کافی است تمام آسمان را در میدان دید باز با چشم غیرمسلح قرار دهیم و شهابها را مشاهده کنیم.
وی افزود: ظهور شهابها رندم و اتفاقی هستند، به این معنا که محل دقیق دیده شدن شهاب در آسمان را نمیتوان از قبل مشخص کرد. بنابراین هرچه میدان دید وسیعتری داشته باشیم، شهابهای بیشتری را میتوانیم رصد کنیم.
الطافی با بیان این که شهابهای بارش ثوری در بسیاری از نقاط نیمکره شمالی زمین و بخشهایی از نیمکره جنوبی هم دیده میشود، گفت: دیدن بارشهای شهابی برخلاف پدیدههای دیگر همچون خورشید گرفتگی، ماه گرفتگی و... محدود به نقاط خاصی نیست و از همه پهنه ایران قابل رویت است .
خاطرنشان میشود شهابها ناشی از ذراتی هستند که در اطراف زمین پراکندهاند و تحت تأثیر گرانش یا جاذبه، به سمت زمین میآیند و در واکنش با مولوکولهای جو میسوزند و ما آنها را در قالب رد نورانی شهاب میبینیم. وقتی در مواقع خاصی تعداد شهابها به یک باره افزایش مییابد، شاهد پدیده بارش شهابی هستیم. بارشهای شهابی تکرار شونده و سالانه هستند و هر ساله در یک تاریخ مشخص تکرار میشوند.
منبع: مهر
انتهای پیام/
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.