به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، هر چند لیزر در سال 1960 ابداع شد و تاکنون در حوزههای مختلفی مورد استفاده قرار گرفته اما یک چیز در این فناوری غیرقابل دسترسی بوده است، تاکنون کسی نتوانسته لیزری با نور سفید تولید کند.
محققان دانشگاه ایالتی آریزونا موفق به حل این پازل شدند، این گروه نشان دادند که لیزرهای نیمه هادی میتوانند تمام طیف نور مرئی را نشر دهند که این امر پیش نیاز تولید لیزر سفید است، این گروه یک نانوورق از جنس مواد نیمه هادی تولید کردهاند که ضخامتی در حد یک هزارم قطر تار مو دارد، این بخشها قادرند یکی از رنگها را ایجاد کنند.
بنابراین، با استفاده از این نانوورقها میتوان لیزری با نور مرئی تولید کرد که کاملاً نور منتشر شده با استفاده از آن، از قرمز، سبز و آبی و یا هر رنگی در میان این سه رنگ قابل کنترل باشد، اگر هر سه این رنگهای اصلی با هم ایجاد شوند، لیزری با رنگ سفید بدست میآید.
نتایج این پژوهش در قالب مقالهای در نشریه Nature Nanotechnology منتشر شده است.
این دستاورد موجب میشود تا فناوری لیزر یک گام به جلو رفته و به هدف استفاده از آن به جای LEDها نزدیک شود، لیزرها روشنایی بیشتری نسبت به LEDها داشته و مصرف انرژی کمتری دارند و همچنین امکان تولید رنگهای دقیقتر و زندهتری با آنها در نمایشگرها وجود دارد.
در این پروژه نشان داده شده است که این ساختار میتواند بیش از 70 درصد از رنگها را در نمایشگرهای استاندارد فعلی ایجاد کند.
یکی از کاربردهای مهم این فناوری میتواند این باشد که از نور لیزر هم برای ایجاد روشنایی و هم تبادل اطلاعات به صورت همزمان استفاده کرد، فناوری Wi Fi مبتنی بر فناوری امواج رادیویی است، این فناوری در حال توسعه، مبتنی بر مخابرات بدون سیم است که با عنوان Li-Fi شناخته میشود و این در حالی است که. Li Fi ،10 برابر سریعتر از Wi Fi است.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.