به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، "افرایم هالیفی" در ویدئویی که اخیراً در شبکههای اجتماعی منتشر شده گفت: ما عادت کردهایم آل سعود را این طور بشناسیم که کاملاً مخالف قدم گذاشتن یهودیان در فلسطین و در خاک عربستان هستند؛ اما کتابی که اخیراً به قلم "میخائیل کهانوف" به عنوان رساله دکترا به رشته تحریر در آمده حقایق شگفت آوری را درباره سیاست واقعی سعودیها در قبال فلسطین از دهه سوم و چهارم قرن گذشته آورده است.
هالیفی افزود: کهانوف همکار عزیز من مرد شجاعی بود که دهه آخر زندگی خود را به مطالعه و پژوهش اختصاص داد و کتابی را نوشت که فرضیهاش را ثابت میکند. نام فصل آخر کتاب او این است: "رفتار سعودیها در قبال یهود و صهیونیسم، از بیزاری تا قبول واقعیت".
وی در این کتاب خاطرنشان میکند: عجیب نیست که بن گوریون و موشه شرتوک در دهه سیام قرن گذشته با چند مستشار ارشد سعودی در لندن به امید واهی مذاکره دیدار کردند. در این دیدار بن گوریون به "حافظ وهبه" از مستشاران ارشد که اتفاقاً مصری تبار هم بود (همه مستشاران ملک ابن سعود برای جلوگیری از توطئه از اتباع غیرسعودی بودند) گفت: من مطمئنم شما میدانید که فقط ملک بن سعود قادر به تاثیرگذاری روی مصالحه تاریخی بین اعراب و اسرائیل است.
همزبانی شاه فعلی عربستان با نتانیاهو
نویسنده در ادامه تاکید میکند که سعودیها با داشتن منابع ثروت فراوان هرگز به اعراب فلسطینی کمک مالی و تسلیحاتی نکردند و فقط طرحهای سازش را ارائه دادند که مهمترین آنها طرح عبدالله ولی عهد بود که اینک (در زمان سخنرانی رئیس سابق موساد) شاه عربستان شده حل و فصل نهایی جنگ فلسطین و اسرائیل را مطرح میکند، اما در این طرح با کمال تعجب هیچ اشارهای به قضیه آوارگان فلسطینی نشده است!
هالیفی خاطرنشان میکند که این سیاست واقعی سعودیها در خوش بینانهترین حالت است. سلمان ولی عهد عربستان (پادشاه فعلی) نیز کمتر از یک ماه پیش گفت: سیاست عربستان در خاورمیانه در دو کلمه خلاصه میشود: امنیت و ثبات در داخل و ثبات در خارج که این همان چیزی است که نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل به دنبال آن است.
حضور ملک فهد برای درمان در اسرائیل
وی در ادامه میگوید کهانوف در کتاب خود فاش میکند که در زمان جنگ جهانی دوم با دو تن از امیران سعودی که هر دو از فرزندان ملک بن سعود موسس خاندان آل سعود بودند هنگام درمان در بیمارستان هداسافی در جبل سکوبس در بیت المقدس (سرزمینهای اشغالی) دیدار کرده است.
یکی از آنها امیر منصور بود که بعداً اولین وزیر دفاع عربستان شد و دومی در یک کاغذ با سربرگ پادشاهی عربستان نامهای سرشار از تشکر و احترام برای پرستاران و پزشکان بیمارستان فرستاد و آن را با نام فهد امضا کرده بود. فهد نیز در سال 1985 پادشاه عربستان شد و تا سال 2002 که این منصب را به عبدالله واگذار کند در این مقام بود. قطعاً هیچ یک از این دو نفر بدون موافقت صریح ملک بن سعود نمیتوانستند به بیمارستان هداسه بروند.
در این کتاب نکات فراوانی هست که ثابت میکند سعودیها هرگز فلسطین را حمایت مالی و تسلیحاتی نکردند زیرا ملک بن سعود تحرکات قومی فلسطینیها را خطری برای ثبات منطقه میدانست و ملک عبدالله نیز به دنبال پایان قطعی قضیه فلسطین با به رسمیت شناختن اسرائیل است.
منبع: العالم
انتهای پیام/
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.