به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، تاکنون دانشمندان تصور میکردند که الماسها تنها به یکی از روشهای اکسیداسیون متان و یا کاهش شیمیایی دی اکسید کربن در مایعات در حال حرکت، تشکیل میشوند.
این دو نوع روش تشکیل الماس به یک سری شرایط ژئو شیمیایی منحصر به فرد نیاز دارند که ارزشمندی و نادر بودن نسبی الماسها را تعیین میکند.
اما مطالعه جدیدی که در مجله Nature Communications منتشر شده است، سناریوی بسیار سادهتر و شایعتری را که میتواند به واسطه یک واکنش شیمیایی طبیعی به تشکیل الماس منجر شود، ارائه میکند.
براساس این گزارش، محققان با استفاده از الگوهای شیمیایی نشان دادند که آب هنگام حرکت از یک نوع سنگ به نوع دیگر به تدریج اسیدیتر میشود و در همین حین امکان تشکیل الماس وجود دارد.
"دیمیتری سرجنسکی" یک ژئوشیمیدان در دانشگاه جان هاپکینز با اعلام این خبر گفت: افراد هر چه بیشتر جستجو کنند، الماسهای بیشتری را در انواع مختلف سنگها مییابند.
سناریوی جدید تشکیل الماس نیز همچون دو سناریوی سنتی به فشار شدید و درجه حرارتهای زیاد مابین هزار و 650 و دو هزار درجه فارنهایت نیاز دارد که این شرایط معمولاً در اعماق زمین وجود دارد و به همین دلیل، محققان انتظار ندارند که نتیجه مطالعات جدیدشان تاثیری بر بازار الماس بگذارد.
به واقع، امکان دسترسی آسان به الماسها از طریق فورانهای آتشفشانی است که این سنگها را از اعماق زمین به سطح میآورند و در نتیجه، وجود انبوه سنگهای الماس در اعماق زمین به معنی دسترسی به آنها در کوتاه مدت نیست.
علاوه بر این، الماسهای فراوان مورد نظر در این مطالعه جدید، از نوعی نیستند که بتوان با قیراط اندازه گرفت، بلکه در حد میکرون هستند و نمیتوان آنها را با چشم غیرمسلح مشاهده کرد.
با این حال، محققان یافتههای پژوهش جدید را از این جهت مهم میدانند که به دانشمندان در درک بهتر دینامیکهای مایع اعماق زمین و بخشی از چرخه کربن کمک میکند، چرخهای که سیر تدریجی دارد، اطلاعات چندانی درباره آن نیست و موجب حیات روی زمین است.
به گفته محققان، مایعات ارتباط کلیدی میان قسمت کمعمق و عمیق زمین هستند و از این جهت اهمیت دارند.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.