گفتنی است، کارشناسان روسی پیش از شبیهسازی زندگی در فضا به مدت 8 روز و محدودسازی زنان در یک کمپ دریافتهاند زنان از قابلیت و مهارت بالاتری به نسبت مردان فضانورد برخوردار هستند.
بررسیها نشان میدهند، 6 زن فضانورد روسی به مدت 8 روز در یک مجموعه با قلابهای چوبی محدود شدند تا اثرات روانی و جسمی سفر به فضا در آنها سنجیده شود. مشابه این آزمایش در سال 2010 بر روی 6 داوطلب مرد به مدت 520 روز صورت گرفت تا اثرات مسافرت ساختگی به سیاره مریخ و بازگشت از آن سیاره بررسی شود.
نخستین فضانورد زن جهان خانم والنتینا ترشکوا از کشور روسیه امروزی است که در سال 1963 به فضا فرستاده شد. در حال حاضر فضانوردان زنی که به ایستگاه فضایی بین المللی ISS فرستاده میشوند با مشکلات مختلفی مواجه هستند، از جمله شستشو و ساعت بیولوژیک بدن، اما از لحاظ دقت در تعمیرات، فرماندهی عملیات و قدرت تصمیمگیری در شرایط سخت از مردان فضانورد موفقتر عمل کردهاند. از جمله مشکلات فضانوردان در فضا استحمام، استراحت، غذا خوردن و مقابله با بیوزنی است.
کارشناسان با توجه به استقامت بالای بدنی زنان در فضا و سایر قابلیتهای جسمانی و روانی ایده ارسال فضانورد زن به سیاره مریخ در سالهای آینده را مطرح کردهاند.
کارشناسان اعتقاد دارند مردان در شرایط انزوا و استرس عصبی سریعاً تحت تأثیر قرار میگیرند و در عوض زنان راحتتر روحیه خود را حفظ میکنند و از استرس کمتری برخوردار میشوند.
8 فضانورد زن روسی که در کپسول شبیهسازی شده در زمین اقامت کردند این تجربه را بسیار شگفتانگیز خوانده و اعلام کردند که طی این مدت هیچ مشکل روحی و جسمی پیدا نکردهاند و با یکدیگر دچار اختلاف نشدهاند.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان
اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/