وب سایت آتلانتیک در گزارشی نوشت: همزمان با تشدید مداخله نظامی واشینگتن در سوریه و عراق، آمریکایی ها مخالف حضور مستقیم ارتش در بغداد و دمشق هستند.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، وب سایت آتلانتیک در گزارشی نوشت: اوباما -- رئیس جمهور آمریکا -- بدون  کسب مجوز قانونی از کنگره و بدون تلاش برای جلب حمایت آمریکایی ها، فرمان اعزام ارتش را به سوریه صادر کرد. پس از کمک های غیر قانونی اوباما به برکناری معمر قذافی – رهبر لیبی --، جنگ زمینیِ اعلام نشده وی در سوریه در زمره تازه ترین اقدامات وقیحانه رئیس جمهور آمریکا قرار گرفته است. 

نگارنده این گزارش با استناد به سی ان ان اظهار داشت: آمریکا نخستین بار نیروی زمینی به سوریه اعزام خواهد کرد. این فرمان با هدف آموزش و مشاوره معارضان سوری برای مقابله با تروریست های داعش صادر شده است. اعزام نیروهایی ویژه از آمریکا به سوریه، بزرگترین کمپین نظامی این کشور علیه داعش به شمار می رود. این اقدام می تواند حتی با نارضایتیِ موافقان جنگ آمریکا علیه داعش مواجه شود.

در این گزارش آمده است: اوباما در مبارزات انتخاباتی سال 2008 (1387) اعلام کرد رئیس جمهور برای صدور یک جانبه فرمان جنگ از اختیار قانونی برخوردار نیست؛ به ویژه اگر خطری ملت آمریکا را تهدید نکند. اما اوباما اکنون درگیر اقداماتی شده است که پیش تر از سوی وی غیر قانونی اعلام شده بود. در این میان، کنگره نیز در وظایف خود قصور کرده و در خصوص اعطای مجوز و یا ممانعت از فرمان رئیس جمهور در اعزام ارتش به سوریه، اقدامی نمی کند.  بی اقدامی کنگره، اوباما را گستاخ تر می کند. چرا که از محدودیت های اجرایی خود، فراتر خواهد رفت. این موضوع باعث می شود آمریکا جنگ دیگری همچون ویتنام را تجربه کند.

کارشناسان سیاسی معتقدند مجوز کنگره برای صدور فرمان جنگ از این جهت حائز اهمیت است که گویای اجماع سیاسی در این خصوص خواهد بود. اگر قرار است جنگی آغاز شود، نخست باید مطمئن شد حمایت های گسترده ای از آن وجود دارد. ضمن اینکه دلایل جنگ نیز باید محکمه پسند باشد و تمامی تلاش ها معطوف پیروزی در نبرد شود.  

کارشناسان سیاسی می افزایند: جنگ رئیس جمهور علیه گروه تروریستی داعش از حمایت همه جانبه برخوردار نیست. دولت اوباما اوایل سال جاری میلادی با ارائه طرحی از کنگره خواست مجوز اعزام نیروهای زمینی ارتش را به سوریه صادر کند. اما این طرح با مخالفت نمایندگان دموکرات و جمهوریخواه مواجه شد. چرا که آنها طرح رئیس جمهور را پر از خطا ارزیابی کردند. بیشتر جمهوریخواهان موافق جنگ با داعش هستند. درواقع مقابله با داعش از معدود مواردی است که دموکراتها و جمهوریخواهان در خصوص آن اتفاق نظر دارند. موضوع مورد اختلاف، نبود اجماع کافی برای اعزام ارتش به سوریه است.

در این گزارش آمده است: اوباما در سال 2007 (1386) اعلام کرد همیشه ترجیح بر این خواهد بود که قبل از هر اقدامی با کنگره  مشورت شود. اما در حال حاضر شاهد آنیم که اوباما به طور کامل تغییر عقیده داده است. اوباما تظاهر می کند وارد یک جنگ تمام عیار نشده است. اگر داعش ارزش جنگیدن داشته باشد، رئیس جمهور آمریکا باید حمایت کنگره و مردم را جلب کند. وی موظف است به تصمیم نمایندگان مردم احترام بگذارد.

نگارنده گزارش آتلانتیک اینطور نتیجه می گیرد: آمریکا در حال حاضر در دو جبهه سوریه حضور دارد. نبرد با تروریست های داعش و تلاش برای برکناری اسد – رئیس جمهور سوریه -- به وسیله معارضان سوری. روسیه و ایران نیز خواهان شکست داعش هستند؛ با این تفاوت که این دو کشور مایلند رئیس جمهور سوریه در قدرت باقی بماند.

انتهای پیام/


برای آگاهی از آخرين اخبار و پيوستن به کانال تلگرام باشگاه خبرنگاران جوان اينجا کليک کنيد.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۰ ۰۴ دی ۱۳۹۴
هیچ غلتی نمی توانید بکنید این سگ از اسلام و انقلاب می ترسد سگ های ترسو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۷ ۰۴ دی ۱۳۹۴
مرگ بر امریک مرگ بر اوبا مای سگ مرگ بر جان کری گرگ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۹ ۱۲ آبان ۱۳۹۴
مرگ براوباما
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۹ ۱۲ آبان ۱۳۹۴
مرگ براوباما
آخرین اخبار