نمایندگان مجلس با کلیات لایحه چگونگی تشکیل و نحوه رسیدگی هیأت‌های انضباطی نیروهای مسلح موافقت کردند.

نمایندگان با کلیات لایحه تشکیل هیأت‌های انضباطی نیروهای مسلح موافقت کردندبه گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، نمایندگان در جلسه علنی امروز (سه‌شنبه 12 آبان ماه) مجلس شورای اسلامی، در جریان بررسی لایحه چگونگی تشکیل و نحوه رسیدگی هیأت های انضباطی نیروهای مسلح، با کلیات این لایحه با 133 رأی موافق، 13، رأی مخالف و 2 رأی ممتنع از مجموع 199 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
 
پس از تصویب کلیات لایحه مذکور، محمدرضا باهنر، نایب رئیس مجلس با اشاره به اظهارات موافقان و مخالفان کلیات این لایحه در رابطه با نواقص و مشکلات آن گفت: در این رابطه 2 نامه از طرف کمیسیون امنیت و وزارت دفاع به هیأت رئیسه ارجاع شده که براساس آن این لایحه برای رسیدگی بیشتر و رفع نواقص باید به کمیسیون مربوطه ارسال شود از این رو لایحه مذکور در قالب لایحه ای دو شوری به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ارجاع شد.
 
در جریان نشست امروز محمد دهقان در مخالفت با کلیات لایحه چگونگی تشکیل و نحوه رسیدگی هیأت های انضباطی نیروهای مسلح گفت: به نظر من این لایحه به جای بررسی در کمیسیون امنیت ملی می بایست در کمیسیون قضایی و حقوقی به عنوان کمیسیون تخصصی رسیدگی می شد حال با توجه به بررسی لایحه مذکور در کمیسیون امنیت باید این لایحه برگردانده شده و در کمیته مشترک از این دو کمیسیون بار دیگر مورد بررسی قرار گیرد.
 
نماینده مردم چناران و طرقبه در مجلس شورای اسلامی افزود: این لایحه دارای ایرادات بسیاری بوده و به نظر من تغییرات ساختاری در آن دیده نشده است از این رو باید به کمیسیون ارجاع شده تا مورد بررسی قرار گیرد.
 
همچنین ایرج ندیمی به عنوان موافق کلیات لایحه مذکور گفت: به طور حتم در مباحثی که با حقوق، مال و جان مردم درگیر است باید قانون مشخصی تعریف شده تا نحوه رسیدگی به درستی صورت گیرد از طرفی دیگر در جمهوری اسلامی همواره باید حقوق مردم حفظ شود از این رو اگر به صورت عامرانه با مردم برخوردی صورت گیرد این امر یک نقطه ضعف است.
 
نماینده مردم لاهیجان در مجلس شورای اسلامی افزود: در رابطه با ارجاع این لایحه به نظر من اگر قرار است این موضوع صورت گیرد باید دارای سقف زمانی مشخصی باشد تا هر چه سریعتر با اصلاحات جدید در صحن علنی مورد بررسی قرار گیرد.
 
در نشست امروز نادر قاضی پور در مخالفت با این کلیات این لایحه گفت: این لایحه می خواهد در رابطه با سرنوشت و آینده رزمندگان تصمیم گیری کند البته در شرایط کنونی رویه و قوانین فعلی نقص دارد که متأسفانه در این لایحه آنها اصلاح نشده و دچار اشکالات اساسی است از طرفی دیگر ما هم اکنون در رابطه با هیأت های انضباطی نیروهای مسلح دارای قانون هستیم.
 
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی افزود: متأسفانه ما به جای تشویق و افزایش حقوق رزمندگان می خواهیم آنها را تنبیه کنیم از این رو کلیات این لایحه به نفع ستادنشینان است نه رزمندگان، همچنین ایران با 15 کشور هم مرز بوده و رزمندگان هستند که باید از آن دفاع کنند بنابراین این قانون دقیقا به ضرر نیروهای مسلح است.
 
در این نشست همچنین غلامرضا کاتب در موافقت با کلیات لایحه مذکور گفت: اقتدار نیروهای مسلح از جمله ارتش، سپاه و نیروی انتظامی به چند اصل بستگی دارد که نظم و انضباط یکی از اصول مهم این حوزه است بنابراین اگر به دنبال نظم هستیم باید به تخلفات به درستی رسیدگی شود که قطعا این لایحه به این امر کمک شایانی می کند.
 
وی افزود: این لایحه ترکیب هیأت رسیدگی به تخلفات، صلاحیت آنها، ضوابط و هیأت بدوی را مشخص می کند و قطعا این لایحه کمک به رزمندگان و نیروهای مسلح است.
 
همچنین در این نشست احمد امیرآبادی فراهانی در مخالفت با کلیات لایحه چگونگی تشکیل و نحوه رسیدگی هیأت های انضباطی نیروهای مسلح گفت: این موضوع از مدت ها پیش مطرح شده و حتی در حین تدوین این لایحه تغییراتی در ساختار نیروهای مسلح رخ داده از این رو گزارش کمیسیون امنیت نیاز به بازبینی عمده دارد.
 
وی افزود: متأسفانه قانون آیین دادرسی نیروهای مسلح که اخیرا به تصویب رسیده در لایحه مذکور در نظر گرفته نشده است از این رو این لایحه برای بررسی و رسیدگی بیشتر باید به کمیسیون ارجاع شود.
 
در ادامه جلسه اسماعیل کوثری در موافقت با این لایحه گفت:‌ لایحه مذکور از سوی وزارت دفاع و دولت به مجلس ارائه شده و تمام تمهیدات در آن دیده شده و در زمان تدوین تمام موضوعات و اصلاحات جدیددر نظر گرفته شده است.
 
وی با بیان اینکه لایحه مذکور برای انضباط بیشتر نیروهای مسلح بسیار مفید است تصریح کرد: در لایحه مذکور آنچنان تغییراتی نسبت به گذشته داده نشده است.
 
انتهای پیام/

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.