به گزارش خبرنگار
سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، سیزدهم آبان، یادآور واقعه کشتارِ بیرحمانه و وحشیانه جمعی از دانشآموزان تهرانی به دست مزدوران رژیم پهلوی است؛ دانشآموزانی که برای اعتراض به ددمنشیها و فساد انبوه در حکومت دستنشانده استکبار، صبح روز 13 آبان 57 در محوطه دانشگاه تهران جمع شده بودند.
در این اعتراض که با همیاری اقشار بیشماری از مردم نیز همراه بود، 56 نفر از تجمعکنندگان کشته و صدها تن دیگر مجروح شدند. به منظور گرامیداشت این روز، 13 آبان در تقویم جمهوری اسلامی ایران به عنوان "روز دانشآموز" نامگذاری شده است.
میتوان روز 13 آبان 57 را به عنوان روز بلوغ سیاسی و فکری نسل نوپا و جوان ایران اسلامی دانست؛ برههای که جوانان آن مقطع با آسیبشناسیِ بهموقع و شناخت آفتهای حضور و دخالت ایالات متحده در ایران، با یک قیام تاریخساز، تیشه بر ریشه استکبار و استعمار جهانی زدند.
به موازات این حرکت خودجوش دانشآموزان، در سال بعد یعنی در 13 آبان 58 نسل اول انقلاب یعنی دانشجویان پیرو خط امام، سفارت آمریکا را در تهران تسخیر کردند و درب این جاسوسخانه شیطان بزرگ را تا همیشه تخته نمودند.
اما آموزههای 13 آبان چیست؟
13 آبان هر سال، یادآور 3 واقعه مهم در تاریخ معاصر ایران است که در سه برهه مختلف زمانی رخ داده است؛ تبعید امام به ترکیه در 13 آبان 43، شهادت دانشآموزان و روز دانشآموز 13 آبان 57 و تسخیر سفارت آمریکا در 13 آبان 58.
این رخدادها، بستر لازم برای سیر نزولی و در نهایت، فروپاشی رژیم شاهنشاهی را ایجاد کردند و به موازات آن، جایگاه آمریکا در ایران، به شدت متزلزل شد و لاجرم، پایههای سرنوشت محتوم مستکبرین عالَم یعنی تباهی شکل گرفت.
پس از ماجرای 13 آبان، فصل جدیدی در سیاست خارجی ایران به وجود آمد که مهمترین دستاورد آن، تجدیدنظر در مناسبات گذشته ایران و آمریکا و قطع کامل روابط این دو کشور در تمامی حوزههاست که موجبات عدم دخالت و دخل و تصرف دولت آمریکا را در ایران فراهم آورد.
باشد که تجربه تاریخی 13 آبان 57، تا همیشه راهبر و راهنمای نسل جدید انقلاب اسلامی در استکبارستیزی باشد.
گزارش از محمدرضا شجاعیان
انتهای پیام/