مسکن یکی از اساسی ترین نیاز های هر خانواده های است که در استان کردستان ساخت و ساز و بازار فروش آن دچار رکود شدید شده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازسنندج؛ آمار ها نشان می دهد تعداد پروانه های ساخت مسکن که توسط شهرداری های استان صادر شده ازابتدای سال جاری تاکنون 1487 پروانه و در مدت مشابه سال 1393 تعداد3197 پروانه می باشد. مقایسه این آمار به خوبی رکودمسکن رانشان می دهد و این درحالی است که نیازبه مسکن دراستان کردستان چندین برابراین تعدادمی باشد.

افزایش حبابی قیمت مسکن درسال های گذشته باعث شدکسانی که سرمایه داشتند در این بخش سرمایه گذاری کنند تاارزش پولی خودراحفظ کنند. ولی تخلیه این حباب در دوسال گذشته موجب کاهش سرمایه گذاری ورکود دربخش مسکن شد.

ویسی معاون شهرسازی اداره کل راه و شهرسازی استان کردستان درموردعلل رکود بخش مسکن دراین استان می گوید: سود بالای اوراق مشارکت وسپرده های بانکی، پیش فروش برخی ازمحصولات دربازارسرمایه، افت بودجه خرید متقاضیان مسکن وهمچنین افزایش میزان عرضه ملک نسبت به حجم تقاضای موثرباعث شده رکود سنگینی دربازارمعاملات مسکن وبه تبع آن ساخت وساز حاکم شود.

اما نظرات فعالان بازار مسکن نیز به نوبه خود شنیدنی است.

احمدمفاخری یکی ازانبوه سازان استان کردستان در این زمینه می گوید: رکود حاکم بربازار وکاهش حجم خرید وفروش باعث شده تا افرادی که نقدینگی مناسبی برای ساخت وسازدارند استقبال چندانی ازساخت وسازازخودنشان ندهندچون ساخت وسازمانندسالهای گذشته چندان سود ندارد بنابراین ترجیح می دهند سرمایه خود را در بانکها سپرده گذاری کنند تا سود مناسبی ازسپرده خود بدست آورند.

وی افزود: وضع برخی قوانین دست و پاگیرکه منجربه طولانی شدن پروسه ساخت وسازمی شود ونیزافزایش سودهای کلان بانکی ازجمله مشکلاتی است که برسرراه تولیدکنندگان مسکن قراردارد.

محمدی دیگر انبوه ساز سنندجی می گوید: هزینه بالای عوارض شهرداری و خدمات انشعاب آب، برق، گاز وفاضلاب خود نیز یکی از عواملی است که انگیزه ساخت و ساز مسکن را در بین انبوه سازان کاهش داده چرا که هزینه تمام شده بالا می رود و از سوی دیگر هم متقاضیان توان خرید آن را ندارند.

همایون حیدری یکی از صاحبان بنگاه‌های خرید و فروش املاک درسنندج تاکیدداردکه اگربانک های عامل تسهیلات بانکی باسود13 تا15 درصد دراختیارسازندگان مسکن قراردهد زمین ومسکن ارزش واقعی خودرابدست می آورد ودست مردم برای خرید وفروش دربازار باز ترمی شود یعنی هم خریداروهم فروشنده به سودمتقابل خودمی رسند.

قادر مرزی عضو کمیسیون عمران مجلس ونماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی هم می گوید: قیمت زمین یکی از مهم‌ترین فاکتورها در افزایش قیمت مسکن است و همچنین افزایش قیمت مصالح ساختمانی، عوارض شهرداری، هزینه‌های سازمان نظام مهندسی و غیره می‌تواند در تغییر قیمت مسکن تأثیرگذار باشد.

اکنون و با توجه به رکود حاکم بر ساخت و ساز و بازار مسکن، برنامه هایی برای خروج از این رکود در استان کردستان آغاز شده است.

کنعانیان از کارشناسان شهرداری سنندج در این باره گفت: اجرای طرح تشویقی جهت نوسازی بافتهای فرسوده درسطح شهر، تخفیف عوارض شهرسازی درساخت وسازمسکن، اجرای طرح تخصیص برای پرداخت جریمه ها وعوارض بالای شهرداری ها ازجمله برنامه هایی است که ازابتدای نیمه دوم سال 94 توسط شهرداری ها آغاز شده که می تواند تاثیرمثبتی بر خروج بازار از رکود داشته باشد.

کنعانیان درباره عوارض بالای شهرداری می افزاید: شهرداری دربالابردن عوارض به تنهایی نقشی نداردچون این سازمان خودتصمیم گیرنده نیست درنتیجه به طورمستقیم نمی تواندتاثیری داشته باشدواین سازمان بایدتابع قانون ومقرراتهای تعین شده باشد.

رونق بخشیدن به بخش ساخت وسازمسکن، سایربخش های مرتبط رانیز فعال می کند و این یعنی سرمایه گذاری و اشتغال زایی بیشتر، که امید می رود مسئولان با برنامه ریزی های لازم ، زمینه ایجاد این رونق را فراهم کنند.


برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید. 

انتهای پیام/ی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.