روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی مدعی شد مرجع عالیقدر شیعیان عراق در مسیر قطع ارتباط با ایران قرار گرفته است.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ پایگاه اینترنتی روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی به چشم انداز سیاسی عراق پرداخت و مدعی شد: عراق در دورانی قرار دارد که باید از یک حکومت دیکتاتوری – صدام – به حکومت دموکراسی انتقال یابد. در این میان آیت الله "علی سیستانی،" عالی‌ترین مرجع شیعیان عراق، از برگزاری انتخابات مستقیم حمایت می‌کند که در آن سیاستمداران، و نه روحانیون، زمام حکومت را در عراق در دست بگیرند.
 
نیویورک تایمز در ادامه ادعایش نوشت: در راه رسیدن به حکومتی سیاسی در عراق، آیت الله سیستانی با متحدان خود در ایران در حال فاصله گرفتن است. ایران به عنوان بزرگترین حامی معنوی آیت الله سیستانی، بر حکومت مذهبی تاکید دارد و به حاشیه راندن روحانیون در امور کشورداری را نمی‌پذیرد. در شرایطی که ایران بیش از هر زمان دیگری در منطقه قدرت یافته و وارد درگیری‌های قومی عراق شده است، آیت الله سیستانی راه مداخله در امور سیاسی کشور را در پیش گرفت و برخلاف چندین دهه گذشته، با هدف تقویت دولت مرکزی، وارد امور سیاسی شد.
 
نیویورک تایمز همچنین در اظهاراتی ضد و نقیض مدعی شد: آیت الله سیستانی راه تقلید از حکومت مذهبی ایران را در پیش گرفته است. او در دو ماه گذشته دستورات متعددی را در جریان برگزاری نماز جمعه عراق به "حیدر عبادی،" نخست وزیر این کشور، ابلاغ کرد. برکناری وزرای فاسد، مبارزه با فساد اداری، اعمال اصلاحات در امور قضایی، حمایت از نیروهای امنیت ملی، که از سوی نظامیان ایران پشتیبانی می‌شوند، و ... بخشی از دخالت‌های جدید آیت الله سیستانی در امور حکومتی عراق است.
 
برخی از کارشناسان این سوال را مطرح می‌کنند که اگر آیت الله سیستانی رهنمودهایی برای دولت مرکزی عراق ارائه می‌دهد، آیا به فکر انتقال قدرت از سیاسیون به مذهبیون در این کشور است؟ آیا قصد دارد شیوه حکومتی همانند آنچه در ایران برقرار است، در عراق روی کار آورد؟ یکی از روحانیون برجسته شیعه در بغداد که خواست نامش فاش نشود در این باره گفت: مردم از دیدن دخالت‌های آیت الله سیستانی در عراق بسیار بسیار شگفت‌زده شده‌اند. در حقیقت آیت الله سیستانی مشغول انجام دادن کارهایی است که آیت الله "علی خامنه‌ای،" رهبر عالیقدر ایران، آنها را انجام می‌دهد و یا در گذشته انجام داده است.
 
نیویورک تایمز ادعا کرد: آیت الله سیستانی در عراق نقش پدرانه‌ای دارد. سیاستمداران و مردم عراق در مواقع بروز سختی‌ها نزد او می‌روند و از این رهبر شیعه مشاوره و کمک می‌گیرند؛ اما کسی انتظار نداشت او در جزئیات حکومتی مداخله کند. روحانیون مستقر در نجف همواره ساکت‌تر از روحانیون ساکن قم بوده‌اند. این دو شهر مهم مذهبی از قدیم با یکدیگر رقابتی پنهان داشتند و می‌توان آن را به رقابت آکسفورد و هاروارد تشبیه کرد.  
 
عده‌ای معتقدند آیت الله سیستانی در ماه‌های اخیر، بیش از هر زمان دیگری احساس خطر می‌کند. افزایش قدرت تروریست‌های داعش و حضور نظامیان ایرانی در این کشور، این مرجع شیعی را بر آن داشت تا تغییری در رویکرد سیاسی خود بوجود آورد. حس وطن‌پرستی آیت الله سیستانی وی را بر آن داشته است تا وارد میدان عمل شود؛ اما در این راه به تقلید از آیت الله خامنه‌ای می‌پردازد.
 
در این گزارش اینطور نتیجه‌گیری شده است: آیت الله سیستانی نگران برهم خوردن اتحاد عراق است. او سن زیادی دارد و با خود می‌اندیشد این آخرین فرصت وی است تا کاری برای کشورش انجام دهد.

انتهای پیام/


برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۳ ۱۱ آبان ۱۳۹۴
" او سن زیادی دارد و ... "
کافر همه را به کیش خود پندارد . درک غربی ها از حکومت اسلامی به همین جملاتی محدود می شود که نوشته اند . کسب قدرت - دیکتاتوری - جاهل کردن مردم . چیزی که لایق خودشان است ...
حکومت اسلامی یعنی آرمانی به اندازه کل هستی نه نفراتی که سن زیاد دارند یا ندارند ...

زهی خیال باطل
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۷ ۱۱ آبان ۱۳۹۴
خدا ایشان را برای اسلام حفظ کند
آخرین اخبار