معاون حفاظت و بهره برداری سازمان آب منطقه ای استان اصفهان گفت: امسال 600 میلیون متر مکعب از آب سد زاینده رود برای کشت پاییزه کشاورزان شرق و غرب استان تخصیص یافته است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، علی بصیرپور در جلسه کمیته پنج نفره آب و کشاورزی شهرستان اصفهان در محل فرمانداری اصفهان افزود: علاوه بر این مقدار، 85 میلیون متر مکعب از آب نیز برای مصارف زیست محیطی و پایداری رودخانه در نظر گرفته شده است.

وی خاطرنشان کرد: پارسال 628 میلیون متر مکعب از آب زاینده رود شامل 400 میلیون برای کشاورزی شرق اصفهان و 228 میلیون برای کشاورزی غرب استان و مصارف زیست محیطی در نظر گرفته شد اما در مجموع 700 میلیون متر مکعب آب از مخزن خارج شد.

وی توضیح داد: پارسال حجم کل خروجی از سد زاینده رود یک میلیارد و 216 میلیون متر مکعب در نظر گرفته شد اما در عمل یک میلیارد و 386 میلیون متر مکعب آب خارج کردیم یعنی 150 میلیون متر مکعب بیشتر که 100 میلیون آن برای کشاورزی شرق و غرب استان استفاده شد.

وی حجم فعلی سد زاینده رود را 390 میلیون متر مکعب با ورودی 9 و خروجی 16 متر مکعب در ثانیه اعلام و اضافه کرد: میزان آورد سد زاینده رود برای امسال یک میلیارد و یکصد میلیون متر مکعب پیش بینی شده است که تا پایان سال باید 250 میلیون متر مکعب آن باقی بماند.

معاون سازمان آب منطقه ای اصفهان به اختلاف نظر بین وزارت نیرو و هواشناسی درباره پیش بینی تاثیر پدیده ال نینو در ایران اشاره و تصریح کرد: ما هنوز هیچ نظر قاطعی در این زمینه پیدا نکردیم و لازم است که دست به عصا جلو رویم.

ال نینو پدیده ای است که در اقیانوس آرام شکل می گیرد که به علت گردش امواج میانی روی تمام زمین از جمله ایران تاثیر غیر مستقیم می گذارد.

برخی اقلیم شناسان بر این باور هستند که تاثیر ال نینو بر آب و هوای ایران سبب افزایش 10 تا 20 رصدی بارش های جوی در طول پاییز و زمستان امسال خواهد شد.

معاون سازمان منطقه ای آب اصفهان همچنین تاکید کرد: امسال سهم کشاورزان شرق و غرب استان اصفهان از 600 میلیون متر مکعب باید با قرابت و تفاهم دو طرف، تعیین شود.

بصیرپور خاطرنشان کرد: پارسال محصول حدود هشت هزار هکتار از اراضی زیر کشت با وجود توزیع خوب آب از بین رفت به همین دلیل لازم است امسال با برنامه ریزی و حساب شده در این زمینه کار کرد.

وی با بیان اینکه این طرح جدید بود و ما اعتقادی به آن نداشتیم افزود: اجرای این طرح بسیار مشکل بود و جز اتلاف آب برای ما ثمری نداشت.

وی با بیان اینکه حدود 50 میلیون متر مکعب آب برای موضوع پایداری زاینده رود در نظر گرفته شد تصریح کرد: با حذف این طرح، ما این مقدار آب را در مخزن نگه داشتیم تا برای کشت پاییزه استفاده شود.

وی با بیان اینکه هنوز کنترل مابقی برداشت ها در اختیار ما نیست از عزل یکی از مدیران استان چهار محال و بختیاری به دلیل کارشکنی در اجرای طرح نصب کنتور خبر داد.

در این جلسه مصوب شد که آب زاینده رود از 15 آبان امسال در شهرستان اصفهان به مدت 28 روز جاری شود.

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.

انتهای پیام/ح

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.