به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،به نقل از روابط عمومی استاندار اصفهان، معصومه ابتکار در چهارمین نشست کارگروه کاهش آلودگی هوا و نخستین جلسه کمیته استانی مقابله با پدیده گردوغبار استان اصفهان، با بیان اینکه مسائل زیستمحیطی و بهویژه آلودگی هوا اهمیت فوقالعادهای دارد، اظهار داشت: سازمان بهداشت جهانی به نقش آلودگی هوا در ایجاد سرطانها و بیماریهای مختلف اذعان دارد و دولت تدبیر و امید نیز از ابتدای فعالیتش کاهش آلودگی هوا را در اولویت برنامهها قرار داده است.
وی به اقدامات و مصوبات دولت در این رابطه اشاره کرد و افزود: بسیاری از سازوکارها هم در سطح ملی و هم استانی شکل گرفته است و نمونه بسیار خوب و موفق این اقدامات را میتوان در استان اصفهان مشاهده کرد.
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست کشور با اشاره به اینکه شهر اصفهان بالاترین جاذبههای میراثی و طبیعی را دارد ، اظهار داشت: در این راستا منظر زیبا نیز برای این استان اهمیت دوچندان مییابد چراکه این شاخص در ارزشگذاری گردشگری میتواند تأثیرگذار باشد.
وی افزود: با سرمایهگذاریهای زیادی که در این بخش در استان اصفهان انجام میشود در صورت عدم کنترل آلودگی هوا تمام زحمات با یک منظر نازیبا از بین خواهد رفت و به این صنعت لطمه وارد خواهد کرد.
ابتکار تدوین برنامه جامع مقابله با ریز گردها در استان اصفهان و راهبریها و مدیریت استاندار در این رابطه را بسیار ارزشمند خواند و گفت: اینکه نتایج این هماهنگیها در بین مردم احساس میشود نشان از کارایی برنامهها و اجرای درست آنها است.
معاون رئیسجمهور گفت: دولت از برنامههای مقابله با ریزگردها حتماً حمایت خواهد کرد و همه دستگاهها نیز باید با سازمان منابع طبیعی استان همکاری داشته باشند.
تاکنون 35 درصد از آلودگیهای هوای اصفهان کاهشیافته است
رسول زرگر پور نیز اظهار داشت: مدیریت استان اصفهان شدیداً علاقهمند به رفع مشکلات زیستمحیطی استان است و عزم خود را برای حل این مسائل جزم کرده و در نظر دارد که تا جایی که امکان دارد این مسائل حلوفصل شود.
وی بابیان اینکه در سال 92 اصفهان وضعیت مناسبی را درباره آلودگی هوا و بیمارها نداشت، افزود: تعداد روزهای ناسالم استان در سال 92 بسیار بالا و اصلیترین مطالبه مردم در آن زمان حل مسائل زیستمحیطی و کاهش آلودگی هوا بود.
استاندار اصفهان گفت: در طول دو سال گذشته این مسائل با جدیت پیگیری شد و با اجرای طرح جامع کنترل کیفی هوای اصفهان، باگذشت 1.5 سال از زمان اجر نتایج خوبی را در برداشته است.
وی بیان کرد: اجرای این طرح در محدودی شهری اصفهان توانست 100 روز از روزهای ناسالم هوای اصفهان را بهروزهای سالم تبدیل کند و احساس میشود که تا پایان زمان اجرای طرح بتوانیم به اهداف پیشبینیشده دستیابیم.
زرگر پور تصریح کرد: تاکنون 35 درصد از آلودگیهای هوای اصفهان کاهشیافته است که این امر به مجموعه اقدامات تمامی دستگاههای مربوطه و همچنین اجرای موفق طرحهای زیستمحیطی در کشور بازمیگردد.
استاندار اصفهان در ادامه به وضعیت پدیدهی گردوغبار در اصفهان اشاره کرد و افزود: در چند ماه اخیر عنوان شد که اگر اقدامی در این راستا انجام نشود در سالهای آینده وضعیت هوای اصفهان بدتر از اهواز خواهد بود.
وی به طرحهای اجراشده در این باره اشاره کرد و اظهار داشت: در حالت عادی منابعطبیعی باید سالانه هزار هکتار از کانونهای فرسایش خاکی را تثبیت کند که با برنامهریزی و اولویتبندی ایجادشده و تهیه برنامه اجرایی در این رابطه، فعالیتهای سازمان منابع طبیعی 5 برابر خواهد شد و با یک حرکت جهادی و با هماهنگی همه دستگاههای مربوطه سالانه 5 هزار هکتار از این کانونها تثبیت خواهد شد.
زرگر پور بابیان اینکه 600 هزار اصله درخت برای 4 هزار هکتار از این مناطق تهیهشده است، اظهار داشت: اصلیترین معضل در اجرای این طرح موضوع پساب بود که مرتفع گردید و امیدواریم که با اجرای موفق این طرح که عملکرد جهادی همه دستگاهها را میطلبد بتوانیم 10 هزار هکتار از کانونهای فرسایش خاکی استان را تثبیت نماییم.
انتهای پیام/گ