به گزارش خبرنگار
حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، منصور کبگانیان عصر امروز در حاشیه جلسه ستاد راهبری نقشه جامع علمی گفت: اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی سئوالاتی در خصوص آئین نامه ارتقا اعضای هیئت علمی داشتند که قرار شد هفته آینده در جلسه فوق العاده ای این موضوع بررسی شود.
وی خاطرنشان کرد: جلسه فوق العاده قبل از جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی خواهد بود.
دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی در خصوص جذب اعضای هیئت علمی در دانشگاهها نیز گفت: ما در جذب اعضای هیئت علمی بخصوص نیروهای نخبه که طی ۱۰ سال گذشته در دانشگاههای کشور تربیت شده اند موفقیت های خوبی داشته ایم و این افراد خون تازه ای در رگ های دانشگاهها به شمار می روند.
کبکانیان اضافه کرد: حیات دانشگاه به ورود نیروهای نخبه علمی است و باید بتوانیم در حفظ و نگهداری آنها کوشا باشیم.
دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی خاطرنشان کرد: حفظ افراد به عنوان اعضای هیئت علمی در دانشگاه به هر قیمتی نیست اما ما در شورای عالی انقلاب فرهنگی اگر کج اندیشی و کارشکنی در این حوزه باشد رصد می کنیم زیرا بخشی از کار هیئت عالی جذب، نظارت است.
کبکانیان عنوان کرد: اگر هیئت علمی رشد علمی لازم را نداشته باشد نباید در دانشگاه بماند اما اگر هیئت علمی دارای رشد علمی و ثمره برای دانشگاه باشد باید در جذب و نگهداری آن بکوشیم.
وی در خصوص ادغام معاونت های فرهنگی و دانشجویی در برخی دانشگاهها نیز گفت: از نظر من فرهنگ اهمیت بسیار زیادی دارد اما شاید برخی از دانشگاهها به دلیل محدودیت های تشکیلاتی خود مجبور به ادغام این دو معاونت شده اند.
دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی تاکید کرد: با توجه به اهمیت فرهنگ، به نظر من این موضوع می تواند دارای معاونت جداگانه در دانشگاهها باشد.
کبگانیان با بیان اینکه در جلسه امروز این ستاد موضوع سند هوافضا مورد بررسی قرار گرفت، گفت: این سند دارای سه حوزه هوایی و هوانوردی، فضایی و هوافضای دفاعی است که در این جلسه حوزه هوایی و هوانوردی مورد بررسی قرار گرفت.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به این سند، نظام برای حوزه هوافضا هزینه هایی انجام می دهد اما طی چند سال آینده در بخش های مختلف این حوزه، ما به ثروت آفرینی و اقتصاد دانش بنیان می رسیم.
دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی تاکید کرد: در زمان تصویب این سند تعداد زیادی از شرکت های دانش بنیان معتقد بودند که می توانند هواپیماهای ۲۰ نفره را طراحی و تولید کنند اما به دلیل توجه نشدن به بخش خصوصی، این شرکت ها نتوانستند فعالیت کنند که با توجه به موضوع برجام باید نیازهای بخش خصوصی را رصد کنیم و در این راستا به آنها کمک کنیم.
کبکانیان اضافه کرد: طبق برآوردهای صورت گرفته در حال حاضر ظرفیت خالی بازار در حوزه هوایی و هوانوردی حدود ۳۰۰ میلیارد دلار است که باید برای جذب این ظرفیت از بخش خصوصی به خوبی استفاده شود.
دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی گفت: ایران به رتبه دوازدهم تولید علم در حوزه هوافضای جهان دست یافته این در حالی است که ما در این حوزه در منطقه رتبه نخست را دارا هستیم.
کبگانیان اضافه کرد: طی ۲۲ ماه گذشته، ایران در حوزه هوایی و هوانوردی ۱۰۰ میلیون دلار صادرات داشته که ۳۰ درصد مربوط به صادرات محصول، ۳۰ درصد مربوط به صادرات فناوری و ۴۰ درصد مربوط به صادرات خدمات به کشورهای مختلف بوده است.
وی عنوان کرد: در سند هوایی و هوانوردی اهداف کلانی تعریف شده که می توان به تبدیل شدن ایران به قطب منطقه ای هوایی و هوانوردی، حضور بین المللی ایران در صنعت هوایی و کسب جایگاه برجسته در این زمینه اشاره کرد.
دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی خاطرنشان کرد: طراحی و تولید بالگرد از دیگر اهداف این سند به شمار می رود که تاکنون ایران توانسته است بالگردهای متوسط و نیمه سنگین را طراحی کند و در حوزه بالگردهای کوچک و سبک به خودکفایی برسد.
کبگانیان اضافه کرد: همچنین ایران در حوزه پهپادها ورود خوبی داشته و امیدواریم تا افق ۱۴۰۴ به اهداف این سند در حوزه پهپادها دست یابیم.
وی گفت: در این جلسه گزارشی از مراحل طراحی هواپیمای ۱۰۰ تا ۱۵۰ نفره ارائه شد که طبق اعلام مسئولین در این حوزه مذاکرات خوبی با کشور روسیه انجام شده و طراحی مفهومی هواپیما به اتمام رسیده است.
دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی تاکید کرد: بر اساس سند هوایی و هوانوردی موضوع طراحی و ساخت موتور هواپیما مورد توجه است و در حال حاضر، ایران در حوزه ساخت موتورهای کوچک هواپیما کاملا خودکفا شده و برنامه دارد تا اواخر سال ۹۶ به فناوری و ساخت موتورهای متوسط هواپیما نیز دست یابد.
کبکانیان بیان کرد: همچنین برنامه داریم موتورهای بزرگ هواپیما را نیز تا اواخر سال ۹۹ طراحی و تولید کنیم.
برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان
اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/