وی افزود: با توجه به اینکه سال گذشته سال خوبی از لحاظ شرایط جوی و اقلیمی نبود، 25 هزار هکتار از اراضی کشاورزی را بهدلیل کمبود ذخائر آبی از دست دادیم.
معاون مطالعات پایه و طرحهای جامع منابع آب خوزستان با بیان اینکه زمان شخص برای کشت محصولات زمان محدودی است، خاطرنشان کرد: به ازای هر هفته تاخیر در کاشت محصولات 10 درصد کاهش عملکرد خواهیم داشت.
حسونیزاده گفت: با توجه به گذشت 2 ماه از زمان کشت، در حوزه زهره و کارون مشکل خاصی نداریم. در حوزه کرخه و مارون است که میبایست چارهاندیشی کرد.
وی تصریح کرد: با توجه به پیگیریهای سازمان آب و برق خوزستان و تعهد وزیر نیرو برای انتقال 300 میلیون متر مکعب از سد سیمره به اراضی استان، از دیروز انتقال آب آغاز شد.
معاون مطالعات پایه و طرحهای جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان با بیان اینکه 5 شهرستان حوزه اراضی مارون را شامل میشوند گفت: اراضی حوزه مارون هیچگونه منبع تامین آبی برای آبیاری کشاورزی ندارند و در حوزه مارون میزان تلفات آب فوقالعاده بالا بوده، ذخایر زیرزمینی و ذخیره آب مخزن در سطح بسیار پایینی قرار دارد.
وی با بیان اینکه در حوزه مارون حدود 65 میلیون متر مکعب ذخیره آب نیاز است خطاب به سازمان جهاد کشاورزی و مسئولان سیاسی استان گفت: با توجه به نوبتبندیهایی که به منظور آبیاری اراضی صورت گرفت، آب سدها رهاسازی شود تا کشاورز در آبیاری نوبت اول احساس امنیت کند.
این مقام مسئول اضافه کرد: سال گذشته در حوزه مارون 4 میلیارد متر مکعب ذخیره آب داشتیم اما متاسفانه امسال ذخایر آبی حوزه مارون فقط 2 میلیارد متر مکعب است ، که طبق برنامهریزیهای صورت گرفته توافق کردیم که در حوزه مارون 5 نوبت آب بدهیم یعنی، حدود 350 میلیون متر مکعب آب که به ازای هر نوبت 70 میلیون متر مکعب آب است.
حسونی زاده ادامه داد: در حوزه کرخه رهاسازی با 40 متر در ثانیه به تدریج تا 100 متر در ثانیه در حال انجام است، که 43 هزار هکتار از اراضی حوزه زهره شامل شهرهای هندیجان، امیدیه و بهبهان از حوزههای بحرانی است، بنابراین تامین آب این حوزه در سال جاری از سد کوثر واقع در چهارمحال و بختیاری صورت میگیرد.
وی در پایان یادآور شد: تمام دستگاههای اجرایی مربوطه بهمنظور حل مشکل کشاورزان همکاری داشته باشند تا کمتر شاهد تنش در منطقه باشیم.
انتهای پیام/ی