سید محمدرضا فاضل هاشمی با اشاره به نسخهاي از زيارت عاشورا به خط ناخني و برجسته که با ناخن کتابت شده، نسخهاي ديگر با تزيينات هنري برجسته و در قطع طوماري را توصیف کرد و افزود: اين اثر داراي سه سرلوح است و در قرن 13 در دوره قاجار بر روي کاغذ نخودي کتابت شده است.
وی به ترجمههاي متعدد از زيارت عاشورا اشاره کرد و گفت: يکي از اين نسخهها، ترجمه «مزار» شهيد اول از «علي بن حسين کربلائي» در موضوع زيارتنامهها با جلد روغني است که به خط نسخ ممتاز استاد ميرزا احمد نيريزي، خوشنويس مشهور قرن 12 و ترجمه آن به نستعليق در 8 سطر در سال 1108 قمري کتابت شده و وقفي ميرزارضاخان نائيني در 1311 شمسي است.
رئیس اداره مخطوطات این سازمان با بيان اينکه آثار زيادي با موضوعات مختلف از جمله زیارت عاشورا در اين گنجينه موجود است، افزود: از نفيسترين نسخههای این مجموعه می توان به «زادالمعاد» علامه مجلسي، «مصباح المتهجّد» از محمد بن حسن شيخ طوسي مربوط به قرن چهارم و پنجم و نيز «انيس الصالحين» تأليف «محمد بن ابي الحسن موسوي مشهدي» که در موضوع ادعيه و زيارت عاشورا و اعمال ماههاي قمري است اشاره کرد.
فاضل هاشمی در پايان تاکیدکرد: نسخهاي از زيارتنامه عاشورا به همراه نقد و تفسير آن، توسط «محمد علي بن محمد نصير مدرس چهاردهي» تأليف و در 1362 شمسي توسط وي وقف شده، و «علي بن حسين غروي» به خط نسخ در 1332 قمري، آن را کتابت نموده است.
انتهای پیام/گ