اورامان تخت شهری در استان کردستان که با برخورداری از آب و هوای مناسب،کوه های بلند ، جنگل های سر سبز و رودخانه های پر آب، تولید کننده انار ارگانیک در کشور است.

به گزارش  گروه استان های  باشگاه خبر نگاران جوان از  سنندج،انار اورامان از با کیفیت ترین انارها در کشور است که هر ساله از نیمه مهر تا اواسط ابان از  باغات رنگین این منطقه برداشت می شود.

مردمان سخت کوش اورامان از وجب به وجب خاک این دیار کوهستانی و صعب العبور اناری تولید می کنند، که به دلیل ارگانیک بودن آن و استفاده نکردن از کودهای شیمیایی از زمان پیش از برداشت آن،  محصولشان را پیش فروش می کنند. 
 
رضا احمدی یکی از تولید کنندگان انار در منطقه اورامان ، وجود شرایط اب و هوای مناسب و رودخانه سیروان در این منطقه ورسیدگی و ابیاری به موقع و استفاده از کودهای حیوانی را از دلایل تولید بالا و کیفیت خوب این محصول بیان کرد.

میزان برداشت سالانه انار در استان کردستان 3هزار تن است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان می گوید: شهر اورامان و شهرستان سروآباد با 75 درصد تولید، بیشترین میزان تولید انار در کردستان را به خود اختصاص داده اند.

به گفته اردشیر پورحبیبی مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی کردستان ، دو هزار و 600 تن از انار تولیدی در داخل استان روانه بازار مصرف میشود ومابقی به شهرهای مختلف ایران و حتی کشورهای همسایه بویژه کردستان عراق صادر می شود. 

با اجرای طرح توسعه باغ‌های ارگانیک انار، تولید این محصول به یکی از فعالیت‌های اصلی باغداران کردستانی تبدیل شده و اکنون کردستان به جرگه استان‌های صادر کننده انار پیوسته است

هیوا باغدار اورامانی نیز می گوید: ملس، انار شیرین، انار ترش، مزله، کارالی و رباب نی ریز از ارقام اصلی انار اورامان است 

کاک محمد دیگر باغداران اورامانی نیز می گوید: علاوه بر مصرف تازه خوری انار، از محصولمان، رب انار، آب انار و سرکه انار تولید می کنیم و همچنین از پوست آن برای رنگرزی و دباغی نیز بهره می گیریم.

انار اورامان از معدود انارهای ارگانیک کشور است که نه تنها فرصتی برای اقتصاد اورامانات بشمار می رود بلکه در تندرستی جامعه نقش ویژه ای دارد.

شاهو احمدی که در یک مغازه داروهای گیاهی در سرواباد فعالیت می کند، می گوید: انار در تصفیه خون، تقویت اعصاب و روان و درمان سینه درد، سرفه و معده درد  کاربرد دارد و مردمان پر تلاش اورامان از زمان های گذشته به تولید آن اشتغال داشته اند.

اگر چه استان کردستان با توانمندی های  خدادادی در زمینه کشاورزی از جمله آب و خاک و هوای مناسب، یکی از قطب های تولید محصولات کشاورزی است اما از برخی کمبودها نیز رنج می برد.

یکی از اصلی ترین این کمبودها نبود صنایع تبدیلی و خام فروشی محصولات کشاورزی است که امید  می رود با سرمایه گذاری در این بخش علاوه بر ایجاد ارزش افزوده برای کشاورزان، شاهد افزایش صادرات و ارز آوری برای کشورمان باشیم.  

انتهای پیام/س
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.