معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: برای نخستین بار دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رتبه بندی دانشگاههای علوم پزشکی کشور به رتبه سوم صعود کرد.

به گزارش خبرنگارگروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد،دکتر محسن تفقدی افزود: بر اساس تازه ترین ارزیابی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور، دانشگاههای علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی و مشهد به ترتیب رتبه های اول تا سوم را کسب کرده اند.

وی ادامه داد: این در حالی است که پیش از این دانشگاه علوم پزشکی مشهد رتبه پنجم کشور را داشت و دانشگاههای علوم پزشکی شیراز و اصفهان پس از تهران و شهید بهشتی به ترتیب رتبه های سوم و چهارم را کسب کرده بودند.

او تعداد مقالات و تولیدات علمی، جوایز معتبر بین المللی، فناوری علمی تولیدات، تعداد استناد به مقالات بین المللی، چاپ تعداد مقالات در دانشگاههای برتر بین المللی و همکاریهای بین المللی را از جمله معیارهای این ارزیابی عنوان کرد.

به گفته وی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد در شاخص همکاری های بین المللی و تعداد استناد به مقالات رتبه اول را در بین دانشگاههای علوم پزشکی کشور کسب کرده است.

وی مرجعیت علمی دانشگاهها را چشم انداز کشور ذکر کرد و گفت: هم اکنون ایران به لحاظ تولید کمی و کیفی علم،رتبه اول منطقه را داشته و بالاتر از کشورهایی مثل ترکیه قرار دارد.

تفقدی افزود: توجه به رتبه بندی معتبر جهانی مانند رتبه بندی های شانگهای، تایمز و سایماگو برای رسیدن به مرجعیت علمی از اهمیت بسزایی برخوردار است که دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکنون رتبه های خوبی را در این خصوص کسب کرده است.

معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بودجه پژوهشی پارسال این دانشگاه را 90 میلیارد ریال عنوان و اظهار کرد: اعتبارات پژوهشی این دانشگاه امسال 150 میلیارد ریال تعیین شده است.

وی گفت: کمتر از یک درصد از کل بودجه پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به حوزه پژوهش اختصاص می یابد که رقم پایینی است و تقریبا در تمامی دانشگاههای علوم پزشکی کشور این موضوع حاکم است.

مدیر امور پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز گفت: صعود رتبه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در بین دانشگاههای علوم پزشکی کشور حاصل تلاش طولانی مدت و هم افزایی بخش های مختلف است.

دکتر سعید اسلامی تعداد مقالات تولید شده دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال گذشته را حدود 800 مقاله عنوان کرد و افزود: تعداد مقالات نسبت به سالهای گذشته بیش از 10 درصد رشد داشته است.

وی با بیان اینکه فرهنگ پژوهش و پرسشگری باید در جامعه افزایش یابد، افزود: در بخش پژوهش پایگاه اجتماعی ضعیفی داریم، چراکه مبتنی بر نیاز و کاربردی نیست و این مسئله اکنون بزرگترین آسیب جدی در حوزه پژوهش است.

وی کاربردی کردن پژوهش ها را از برنامه های حوزه پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از دو سال گذشته تاکنون دانست و گفت: بدین منظور 15 اولویت تعیین شده است که بیماریهای قلبی و عروقی یکی از اولویت ها در این زمینه می باشد.

وی کاهش تکالیف اعضای هیات علمی دانشگاه و صرف وقت آنها برای آموزش و پژوهش، نظام ثبت بیماریها، جذب حمایت خیرین در حوزه پژوهش، تشویق و توانمندی سازی نیروی انسانی را از اقدامات در حال انجام بدین منظور برشمرد.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان قطب پزشکی شرق کشور هشت هزار دانشجو و افزون بر 17 هزار کارمند بهداشتی و درمانی دارد.

انتهای پیام//


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.