وزیر اسبق امور خارجه دولت انگلیس به همراه یک تور به ایران سفر کرده است، اما اینکه هدف از این سفر سیاسی است یا فرهنگی، در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

به گزارش خبرنگار دولت  گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، پس از توافق تاریخی ایران و شش قدرت جهانی و آغاز دوران پسا توافق شاهد جهت‌گیری جدیدی در بخش‌های اقتصادی کشور همچون صنعت گردشگری هستیم و تعداد گردشگران ورودی به ایران با افزایش مواجه شده است.

در واقع ورود گردشگران خارجی در دوران پسا توافق به ایران یکی از دستاوردهای توافق هسته‌ای در صحنه دیپلماسی جهانی است که نشان می‌دهد ایران به زودی یکی از مقاصد مهم گردشگری در جهان خواهد شد.

شاهد این ادعا افزایش مناسبات دیپلماتیک میان ایران و کشورهای اروپایی است، به نحوی که این سفرها از آمدن فدریکا موگرینی مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به ایران آغاز شد و همچنان رفت و آمدهای هیئت‌های عالی رتبه اروپایی و آسیایی به ایران ادامه دارد و در همین راستا جان ویتاکر "جک" استراو  وزیر اسبق امور خارجه دولت انگلیس چند وقتی است به همراه یک تور به ایران سفر کرده است، اما گفته می‌شود وی تحت عنوان گردشگر به ایران آمده است.

حضور استراو در ایران سیاسی یا فرهنگی!/ استراو در ایران به دنبال چیست؟!

نماینده فعلی پارلمان انگلیس پس از آمدن به ایران نخست به شهر یزد سفر کرده و از آثار تاریخی، مراسم و آیین‌های سنتی یزد در ایام محرم بازدید کرده است، شهر شیراز دومین مقصد جک استراو بود که بر اساس اخرین اخبار با عدم استقبال مردم این شهر مواجه شده و واکنش امام جمعه این شهر  را در پی داشته است، آیت‌الله اسدالله ایمانی در خطبه‌های نماز‌جمعه شیراز با اعتراض به سفر وزیر امور خارجه سابق انگلیس به شیراز با عنوان گردشگری، گفته است چرا این فرد در تاسوعای حسینی، گردشگری خود به شیراز را قرار داده و آیا مسئولان در این مورد پاسخی دارند؟

این اعتراض از سوی بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد مرودشت این استان نیز مطرح شده به گونه‌ای که دانشجویان این دانشگاه  در بیانیه‌ای از حضور وزیر اسبق امور خارجه انگلیس در این شهرستان اعلام انزجار کرده و نوشته است: از اینکه روی خاک شهر«۱۲۰۰شهیدگلگون کفن  قدم می‌زنید احساس خوبی نداریم".


چ

دانشجویان این دانشگاه در این بیانیه تاکید کرده‌اند: مردم ایران خاطرات خوبی از شما و حکومت بریتانیا در ذهن ندارند، حافظه تاریخی ما صحنه‌های بد و آزاردهنده‌ای از حضور انگلیسی‌ها در ایران به یاد می‌آورد!،خودتان بهتر می‌دانید که چه جنایات و توطئه‌های فراوانی به دست کشور شما علیه مردم این سرزمین مقدس رفته است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران این اعتراض‌ها به این دو استان محدود نشده است در پی سفر استراو به اصفهان نیز دامنه ی مخالفت‌ها و اعتراض‌ها گسترش یافته و در چند روز گذشته تجمعات مردمی_ دانشجویی در مقابل هتل محل اقامت وزیر اسبق امور خارجه انگلیس شکل گرفته است.

مردم حاضر در تجمع با شعارهای «مرگ بر آمریکا»، «مرگ بر حامی فتنه‌گران»، «مرگ بر جک استراو»، «جاسوس انگلیسی برو بیرون» «شهر شهیدان ما جای جک استراو نیست»،" جک به خانه ات برگرد»، «مرگ بر انگلیس» و «مرگ بر سازشگر»،  اعتراض خود را به این حضور نشان دادند، جالب این است این حرکت‌های تند و خودجوش ، بدون هیچ مجوز از سوی وزارت کشور انجام شده و همچنان اعتراض‌ها به دنبال سفر وی ادامه دارد.


چ

در این راستا یک منبع آگاه در وزارت امور خارجه در اظهار نظری عجیب سفر جک استراو به ایران را سفری شخصی و در تور گردشگری قلمداد کرده است.

با توجه به اینکه  استراو یک چهره شناخته شده انگلیسی و هم اکنون یکی از رابط‌های اصلی اطلاعاتی انگلستان با محیط داخلی ایران است، تلاش برای عادی سازی این سفر به شدت نگران کننده به نظر می‌رسد، سفر استراو البته فقط یکی از نمونه‌هایی از مسئله نگران‌کننده "افزایش ترددهای مشکوک" به ایران است.

شواهد بیشتری در ماه‌های گذشته به دست آمده که نشان می‌دهد بخشی از پروژه نفوذ در قالب سفرهای مشکوک گردشگری و تجاری به ایران در حال رخ دادن است؛ برای نمونه همین چندی پیش شاهد گشت و گذار 14 روزه یک خبرنگار اسرائیلی در ایران بودیم، وی در این سفر گزارش‌هایی برای روزنامه "یدیعوت آحارانوت" تهیه کرده بود.

هیئت‌های تجاری آمریکا نیز به راحتی به ایران سفر کرده و در رستوران‌های تهران جشن می‌گیرند، توماس اردبرینک خبرنگار نیویورک تایمز در تهران در ارتباط با سفر یک هیات تجاری آمریکایی در اوایل امسال به تهران نوشته است: "تاجران آمریکایی آزادانه در خیابان‌های تهران قدم می‌زنند و آب هویج می خورند و ..."، همچنین در ماه‌های گذشته تعداد زیادی از ایرانیان شاغل در اندیشکده‌های غربی وارد ایران شده و برای کارفرمایان خود گزارش‌هایی از محیط داخلی ایران تهیه کرده‌اند.

از سوی دیگر با توجه به اینکه سفارتخانه‌های ایران و انگلیس پس از گذشت حدود چهار سال به طور همزمان و در سطح کاردارهای مقیم بازگشایی شده دلیل اهمیت این سفر برای انگلیسی‌ها احیای روابط مخدوش شده تهران و لندن بود، باتوجه به شرایط داخلی کشور این امر کاملا طبیعی به نظر می‌رسد که انگلیسی‌ها روزنه امیدی برایشان ایجاد شده و به دنبال نفوذ مجدد در ایران باشند.

روابط تیره ایران با انگلیس نشات گرفته از اقدامات مداخله جویانه آنها در سرنوشت کشورمان در سال‌های گذشته است، اوج مداخلات انگلیسی‌ها نیز در حوادث انتخابات سال 88 رخ داد و در پاسخ به رفتار ناشایست آنها، مجلس شورای اسلامی طرح دو فوریتی کاهش روابط با انگلیس را تصویب کرد.
 
*مجلس هرگونه دخالت انگلیس در امور داخلی ایران را رصد می‌کند

علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره روابط آینده ایران با انگلیس می گوید: مجلس اصل عدم دخالت انگلیس در امور داخلی ایران و تغییر در سیاست‌های این کشور در مسئله هسته‌ای و تحریم‌ها را با حساسیت و دقت رصد می‌کند.

کاظم جلالی، رئیس فراکسیون رهروان ولایت مجلس نیز در این باره گفته است: بدون شک همواره نمی‌خواهیم در تاریخ زندگی کنیم، بلکه باید به فردا هم بیندیشیم. اما لازمه این امر آن است که انگلیسی‌ها از رفتار گذشته خود عذرخواهی کنند و در نوع رفتار خود نسبت به ملت ایران تجدید نظر کنند.

با توجه به این که ایران در حال حاضر قدم در دوران پسا تحریم گذاشته و مسئولین کشور در جهت رشد و پویایی اقتصاد کشور از هیچ تلاشی فرو گذار نمی‌کنند، دقت به این مسئله مهم است که  توسعه مناسبات اقتصادی میان ایران و کشورهای اروپایی و آمریکایی به منظور رهایی از تحریم‌های ظالمانه غرب علیه ایران و بهبود رفاه اقتصادی داخلی باید با رعایت اصول عزت، حکمت و مصلحت باشد چراکه ذوق زدگی و انتظار نامتعارف از طرف اروپایی در توسعه مناسبات اقتصادی، سیاسی و فرهنگی خود آسیبی است که باید بدان توجه ویژه داشت.

طی سال‌های اخیر برخی کشورهای اروپایی در اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه ایران نقشی بسزا داشته‌اند و انتظار چندانی نمی‌رود که آنها در شرایط جدید با ایران همکاری واقعی داشته باشند، از سوی دیگر ایران نیز در دوره جدید می‌بایست سابقه و عملکرد این کشورها را در دوره تحریم مدنظر قرار دهد.

با وجود سیاهه جنایات روباه پیر علیه کشورمان چه شده است مسئولان وزارت خارجه کشورمان را که اجازه می‌دهند دیپلمات‌های انگلیس که جز دشمنی و عناد در حق ملت ایران چیزی روا نداشته‌اند و دستشان به خون هزاران بی‌گناه در سراسر جهان آلوده است، بدون عذرخواهی از ملت شریف ایران، درب‌های سفارتشان در ایران را دوباره باز کنند و در خیابان‌های کشور آسوده و اتو کشیده قدم زده، به هر کجای کشور که دلشان خواست سفر کنند و با طبقات مختلف جلسه بگذارند؟

غفلت و بی توجهی دستگاه‌های مسئول از گشت و گذار 14 روزه خبرنگار اسرائیلی در ایران، سفر نماینده فعلی پارلمان انگلیس به عنوان گردشگر! و تجمعات خودجوش مردمی بدون مجوز وزارت کشور در ایران افکار عمومی را دچار چالش کرده، این سوال را در ذهن‌ها ایجاد می‌کند که چرا مسئولان در قبال این گونه رفت و آمدهای فرا منطقه‌ای سکوت کرده‌اند!؟

چ

در واقع باید به این نکته توجه کرد که چرا کشورهای غربی برای احیای روابط خود با ایران سعی می‌کنند از یکدیگر سبقت بگیرند و  چه اهدافی در پس این لبخند‌های صورتشان نهفته است!؟ جواب دادن به این سوالات کار بسیار دشواری نیست چرا که اگر قدری به گذشته تاریخی این کشورها بنگریم کاملا به اهداف آنها پی خواهیم برد، امروز غرب به این نتیجه رسیده است که چاره‌ای جز پذیرفتن ایران به عنوان یه کشور تاثیر گذار در جهان ندارد اما سعی بر آن دارد که اگر قرار است ایران را بپذیرد به نحوی عمل کند که ذره‌ای از خواسته‌های آنان مغفول قرار نگیرد.

بر این اساس باید به این مهم توجه کرد که صرفا لفاظی دیپلماتیک نمی‌تواند سد بی‌اعتمادی میان ایران و غرب را فرو بریزد، بنابراین باید دستگاه‌های امنیتی در برخورد با اینگونه اقدامات جدیت بیشتری به خرج دهند، چرا که کشورهای غربی به دنبال فرصتی هستند تا بتوانند در راستای منافع خود بهره ببرند و این تفکر که آنها برای ما قدمی از قدم بر خواهند داشت از اساس پوچ و باطل است.

گزارش از سمانه حسن خانی

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۸ ۰۹ آبان ۱۳۹۴
این مورچه ها چقدر خوب درسی است برای ما که عبرت بگیریم که ارامش لانه در تلاش ساکنان ان در بیرون لانه است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۱ ۰۹ آبان ۱۳۹۴
ویروس ایدز که 15سال در بدن سکونت میکند بدون اینکه شناسایی شود بعد با یک روند صعودی گلبول های سفید نابود میکند و بعد طرف میمیرد این حیله در افریقا خیلی زیاد است این ویروس خطرناک دنبال میزبان میگردد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۷ ۰۹ آبان ۱۳۹۴
این انگلیس که ان واکسن ویروس ضعیف شده نیست که دردمان را دوا کند بلکه خود ویروس است که بیمارمان میکند و خوب نمیشویم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۱ ۰۹ آبان ۱۳۹۴
یک ویروس یا باکتری خود را به سلول میزبان میرساند و داخل میشود بعد فرمان را بدست میگیرد و تولید مثل ویروس میکند چون خارج بدن نمیتواند تولید مثل کند تا اینکه بدن را از کار بیندازد این ویروس ملکه الیزابت و دولت انگلیس نیست!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۵ ۰۹ آبان ۱۳۹۴
سنگ بنای حمله نظامی به کشوری الوده کردن ان به ویروس جاسوسی است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۴ ۰۹ آبان ۱۳۹۴
به کشوری حمله نظامی میشود که دران جاسوس داشته باشند تا گزارش اوضاع رابدهد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۲ ۰۹ آبان ۱۳۹۴
اقای ناشناس از امریکا مهمان نوازی به گرگ و خرس هرگز پیامد خوبی ندارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۳ ۰۹ آبان ۱۳۹۴
ای خود فروخته ها به بریتانیا و انگلیس ای خائنان به ملت ای لعنتی ها به درک جهنم واصلتان میکنم کثافتها!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۱ ۰۹ آبان ۱۳۹۴
کسی که به کشورم و مردم ان ظلم کند حتی بریتانیایی باشد او را نابود خواهم کرد و میکنم مرگ بر ظالم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۸ ۰۹ آبان ۱۳۹۴
چه کسی ضمانت میکند سفرت انگلیس جاسوس امریکا نباشد؟؟!چه کسی ضمانت میکند که خاک کشورم را فروخته به ظالم ستمگر
United States of America
ناشناس
۱۲:۰۴ ۰۹ آبان ۱۳۹۴
ایرانی ها مهمان نواز هستن این حتی دشمنان ایران اعتراف میکنن باید اگاه بود ولی نباید خدشه دار کرد چهره مردم ایران رو و کار های خودجوش به قول خودتون باعث پیشرفت نمیشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۱ ۰۹ آبان ۱۳۹۴
من به عنوان یک دانشجوی دکترا مقدم تمام مهمانان عزیز را به خاک کشورم خوشامد میگویم واز خداوند منان آرزوی توفیق وسربلندی روز افزون برای کشور با تمدن وبا فرهنگ عزیزم ورهبرم و تمام دلسوزان ملتم را دارم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۲ ۰۹ آبان ۱۳۹۴
ساده لوحی باعث عقب افتادگی کشور ما در گذشته شده لطفا تاریخ رو مطالعه کنین ،انگلیسها به این روش خیلی به ما آسیب زدن خدا لعنتشون کنه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۸ ۰۹ آبان ۱۳۹۴
سخت نگیرین ، اونهائی که آوردنش ،حواسشون هست ، دیگه خودجوش واسه چی؟.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۲ ۰۹ آبان ۱۳۹۴
اگر به گسترش صنعت جهانگردی کشور کمک نماید وباعث تایید امنیت برای جهانگردان شود مفید بوده ولی باید حرکات و تماسها و ارتباطات او را با دقت زیر نظر داشت .که این گونه است و جای نگرانی نبوده و نیاز به شعار دادن و تجمع و ... احساس نمی شود .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۹ ۰۹ آبان ۱۳۹۴
بابا یه خرده خوش بین باشیم طرف دیگه سمتی نداره بعنوان توریست آمده من یادمه آقای جک استراو از مذاکرات هسته ای خیلی از ایران حمایت کرد حالا کاری ندارم یه انگلیسی هتتش ولی الان به بعنوان یه مهمونه ما ایرانیان هم به مهمون احترام میزاریم آخه چقدر بگیم مرگ مرگ از این کلمه بدم میاد آخه چقدر از مرگ دیگران ما خوشحالیم ما ایرانیان خدایی اینطوری هستیم از مرگ دیگران خوشحال میشیم نه بخدا بس بیاید از این کلمه متنفر دوری کنیم انشالله.درود بر ایران و ابرانیان.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۲ ۰۹ آبان ۱۳۹۴
در اینکه باید هوشیار بود شکی نیست ولی اگه ایشون فقط به عنوان یه گردشگر به ایران اومده باشه اون جماعتی که رفتن وتظاهرات خودسرانه ای انجام دادن اشتباه بزرگی کرده وبه صنعت گردشگری کشور که تازه میخواد جون بگیره خیانت بزرگی کردن
United States of America
ناشناس
۰۱:۴۳ ۰۹ آبان ۱۳۹۴
اقا جک اومده تا مردم ایرانو فریب بده اینها یک حرکتی که میکنند بقدری,, ظریف,, ه که تا نتیجه اش ممکنه صد دویست وسیصد سال طول بکشه حالا چه برسه به این اصلاح طلب های حول ودستپاجه نمی دارند این انتظارشون به ده سال هم برسه خدا عاقبتمون. ختم بخیر بکنه دارند زمینه سازی می کنند تا این قشر لیبرالی رو در انتخابات پیروز کنند تا خیالشون راحت شه بعد میرند.
Germany
ناشناس
۰۰:۳۲ ۰۹ آبان ۱۳۹۴
بابا چرا اینقدر حساسیت نشون میدین اون بنده خدا همینجوری وکاملا اتفاقی داره کار گردشگری انجام میده فقط همین.! واین وصله ها که مثلا روباهه ویا جاسوسه اصلا به اینها نمیچسبه! میگی نه از . . . . بپرس ببین اتفاقی اومده یا عمدی گردش!.؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۹ ۰۸ آبان ۱۳۹۴
آی بابا همیشه خدا استعمارگران عامل نفوذی دارند و پیدا میکنند که جولان بدهند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۰ ۰۸ آبان ۱۳۹۴
مرگ بر امریکا مرگ بر اسراییل مرگ بر انگلیس

مرگ بر ضد ولایت فقیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۷ ۰۸ آبان ۱۳۹۴
از افزایش روابط و موفقیت کشور در دیپلماسی برون مرزی بسیار خوشحالیم .خداراشکر.حالا نوبت ماست که از آنها استفاده کنیم وکدورتها کاسته شوند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۶ ۰۸ آبان ۱۳۹۴
برای اینکه برنامه بیست سال آینده ایران رو طرح ریزی کنن نیاز به شناخت بیشتر نسل جدید ایران از لحاظ مذهبی و فرهنگی دارن که شهرهای یزد و شیراز میتونن گزینه های خوبی برای این کار باشن اون در ایام محرم میشه پیش بینی کرد دفعات آینده این روباه پیر سر از قم و مشهد در بیاره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۷ ۰۸ آبان ۱۳۹۴
حضور اینگونه افراد بسیار ناراحت کننده است . بخصوص وقتی نزدیک انتخابات هستیم
Germany
ناشناس
۱۲:۰۵ ۰۸ آبان ۱۳۹۴
بوی خوبی از این سفرا نمیاد...باید خیلی هوشیار باشیم
آخرین اخبار