به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه ؛جمشید دارا مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی افزود: از این میزان پیش بینی شده حدود 34 هزار و 500 تن دانه آفتابگردان آجیلی و 3هزار و 100 تن دانه روغنی کلزا و آفتابگردان روغنی از مزارع استان برداشت خواهد شد.
وی با بیان اینکه حدود 24 هزار و 646 هکتار ، سطح زیر کشت دانه های روغنی و آفتابگردان آجیلی در شهرستان های مختلف استان بوده است ، ادامه داد: امسال یک هزار و 596 هکتار از مزارع استان زیر سطح کشت آفتابگردان روغنی، 50 هکتار کلزا و 23 هزار هکتار آفتابگردان آجیلی رفته است .
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه برای احداث یک واحد صنایع فرآوری دانه های روغنی سالیانه حدود 30 هزار تن انواع دانه روغنی نیاز است، افزود: این در حالی است که مجموع تولید دانه های روغنی در استان در وضع موجود سه هزار و 100 تن بوده و پایین بودن تناژ دانه های روغنی یکی از دلایل اصلی عدم وجود کارخانه روغن کشی در استان است.
وی با اشاره به صادرات دانه کلزای استان به همدان در سال جاری، ادامه داد: متاسفانه پایین بودن قیمت خرید تضمینی آفتابگردان روغنی و بالا بودن قیمت آن در بازار آزاد باعث شده کشاورزان رغبتی به تحویل دانه آفتابگردان روغنی به مراکز خرید دولتی نداشته باشند.
دارا با بیان اینکه بازار آجیل فروشی خوی یکی از بزرگترین بازارها در خاورمیانه و ایران است، تصریح کرد: بیش از 90 درصد تولید آفتابگردان آجلیی کشور در این بازار خرید و فروش می شود.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی افزود: امسال نسبت به سال گذشته در میزان سطح زیر کشت کلزا و آفتابگردان با کاهش مواجه بودیم .
وی از جمله علل کاهش زیر سطح کشت کلزا و آفتابگردان روغنی نسبت به سال گذشته را پایین بودن قیمت خرید تضمینی با توجه به هزینه های کاشت، داشت و برداشت، عدم پرداخت به موقع بهاء محصول تحویلی به مراکز خرید، عدم اعلام به موقع قیمت خرید تضمینی، پایدار نبودن عامل خرید، کاهش شدید آبهای سطحی و زیرزمینی در زمان کشت کلزا و افزایش سطح زیر کشت محصولات زراعی مانند کدو، آفتابگردان آجیلی، چغندر، ذرت بدلیل مناسب بودن قیمت خرید آنها به صورت تضمینی و بازار آزاد اشاره کرد.
دارا ، ادامه داد: نبود علف کش مناسب برای علفهای هرز پهن برگ بالاخص علفهای هرز هم خانواده کلزا، مصادف بودن زمان کاشت کلزا در استان با برداشت محصولات تابستانه از قبیل سیب درختی، آفتابگردان آجیلی، چغندر قند، ذرت و سایر محصولات جالیزی از دیگر عوامل کاهش زیر سطح کشت دانه های روغنی در استان است .
انتهای پیام/س