"مخالفان نگرانند که برداشته شدن تحریم‌ها باعث خرید سلاح‌های متداول توسط ایران می‌‌شود."

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،وبلاگ خبری تحلیلگر آمریکایی جیمز لوب (lobelog) با انتشار مقاله‌ای مفصل به قلم "اِما اسکات" درباره گام‌های بعدی برجام و موضوع برداشته شدن تحریم‌های تسلیحاتی در توافق هسته‌ای نوشت: " چه طرفدار توافق باشید چه مخالف آن، برنامه جامع اقدام مشترک به انزوای ایران پایان داده، به این کشور مشروعیت و مقبولیت بین‌المللی اعطا کرده و آغازی بر فرایند طولانی وارد کردن ایران به جامعه جهانی می‌باشد."
 
 
" تصویب توافق هسته‌ای از درگیری‌های منطقه‌ای خاورمیانه به دور نگه داشته شده بود ولی اکنون زمان آن فرارسیده است تا اقدامات دیپلماتیک برای پایان دادن به جنگ سوریه با تروریست‌های داعش انجام شود. ای مسئله چالش‌های جدیدی را برای ایران (و توافق هسته‌ای‌اش) ایجاد می‌کند زیرا این کشور بشدت مخالف غرب و متحدانش در منطقه مانند اسراییل و عربستان سعودی می‌باشد."
 
 
خانم اسکات درباره حضور ایران در مسایل منطقه‌ای و جنگ با تروریسم می‌نویسد: " حمایت‌های مالی و نظامی ایران از گروه‌‌های غیردولتی در منطقه باعث شده که او را به دید یک قدرت ناپایدار کننده و سلطه طلب بنگرند. نیروهای قدس سپاه که در درگیری‌های سوریه و عراق حضور دارند اولین شاخه نظامی دولتی بود که توسط دولت بوش برچسب تروریست دریافت کرد. ولی رهبران ایران نظر متفاوتی دارند. آنها می‌گویند که در حال مبارزه با تروریسم و رفتار مسئولانه دربرابر همسایگانش است."
 
 
لوب‌لاگ در ادامه به اظهارات هیلاری کلینتون نامزد دموکرات ریاست جمهوری انتخابات سال 2016 آمریکا پرداخت و به نقل از وی نوشت: " استراتژی من در قبال ایران از 5 رکن تشکیل شده است. اول اینکه تعهد تزلزل ناپذیر آمریکا به اسراییل و تضمین برتری کیفی نظامی اسراییل را قوی‌تر می‌کنم. دوم، ضمن تاکید مجدد بر حیاتی بودن خلیج فارس برای منابع آمریکا و عدم توسعه برنامه هسته‌ای تسلیحاتی توسط کشورهای خلیج فارس، حضور نظامی استوار آمریکا در منطقه را حفظ می‌کنم."
 
 
" سوم اینکه اتلافی تشکیل می‌دهم تا با نایب‌های نظامی ایران در منطقه، علی‌الخصوص حزب‌الله مبارزه کنم، حتی اگر نیاز باشد تحریم‌های ایران را بخاطر حمایت از تروریسم، برنامه موشکی بالستیکی و بی‌ثبات کردن منطقه افزایش می‌دهم. چهارم، در برابر سو‌ءاستفاده ایران از خاک وطنی‌اش درخصوص بازداشت زندانیان سیاسی و سرکوب آزادی بیان خواهم ایستاد."
 
 
وی در آخر پنجمین رکن استراتژی خود را "تعبیه‌ی سیاست خارجی آمریکا در قبال ایران در یک استراتژی منطقه‌ای فراگیر" بیان کرد، زیرا به زعم وی توافق هسته‌ای باید در ابعاد وسیعتری از سیاست خارجی ایران گنجانده شود.
 
 
اِما اسکات درباره مفاد برنامه جامع اقدام مشترک درخصوص برداشته شدن تحریم‌های تسلیحاتی می‌نویسد: " این مسئله یکی از جنجالی‌ترین عناصر توافق بود. محدودیت‌های [تسلیحاتی] از سه جز تشکیل شده‌اند. این تحریم‌ها در ماه دسامبر سال 2006 طی قطعنامه 1737 شورای امنیت با هدف مجبور کردن ایران به تبعیت از الزامات پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای، تصویب شد. مورد اول محدودیت صدور یا ورود اجزا و فناوری مربوط به سلاح‌ هسته‌ای توسط ایران می‌باشد."
 
 
" اما در توافق هسته‌ای آمده است که ایران می‌تواند اقلام مورد نیاز برای برنامه هسته‌ای غیرنظامی را بدست آورد. مورد دوم که در سال 2007 و طی قطعنامه 1747 شورای امنیت تصویب شد؛ ممنوع کردن ارسال سلاح توسط ایران به شبه نظامیان عراق و دیگر کشورها بود. زیرا در آن موقع شبه نظامیان مختلف در عراق مشغول جنگیدن با سربازهای آمریکایی بودند که این کشور را مورد تجاوز قرار داده بودند."
 
 
این پایگاه آمریکایی با اشاره به چرخش روزگار و مجبور شدن نیروهای آمریکایی برای خارج شدن از عراق نوشت: " این خروج باعث تضعیف محدودیت‌های اعمال شده بر ارسال سلاح به عراق شد؛ زیرا گذرگاه‌های مرزی که قبلا توسط نیروهای آمریکایی به شدت کنترل می‌شد، به دست نیروهای عراقی و طرفدار ایران افتاد. "
 
 
" ایران در سال‌های سرد 2005 تا 2013 بسیار تغییر کرد. درحالی که این کشور قادر به حضور در بازارهای بین‌المللی نبود، مجبور به روی آوردن به گزینه خوداتکایی شد و اقتصاد مقاومتی را درپیش گرفت. با این کار ایران، واردات را با سرمایه گذاری داخلی در فرآیندهای تولیدی و قراردادهای مخفی با جهانیان جایگزین کرد. در این سال‌ها علاوه بر برنامه هسته‌ای، ظرفیت موشکی، پهپادی و دریایی ایران تا حد بی‌سابقه‌ای پیشرفت کرد."
 
 
اسکات که انتخاب شدن روحانی به عنوان رئیس جمهور ایران را نقطه عطفی در تغییر سیاست‌های این دوره می‌داند، مدعی شد: " روحانی به سپاه پاسداران هشدار داد که در سیاست دخالت نکند! این در حالی بود که روحانی بجای مبارزه با مفاسد اقتصادی، تحریم‌ها را مقصر مشکلات اقتصادی ایران می‌دانست."
 
 
" مورد سوم تحریم‌های تسلیحاتی اما این است که سلاح‌های متداول اجازه ورود به ایران را ندارند؛ البته به جز سامانه‌های موشکی سطح به هوا، اسلحه‌های دستی و سلاح‌های سبک. این تحریم‌ها هیچ وقت شامل سامانه‌های اس300 نیز نشد، البته هنوز مشخص نیست روسیه واقعا آنها را به ایران می‌دهد یا نه! طبق برنامه جامع اقدام مشترک شورای امنیت باید زودتر مسئله سلاح‌های متداول که تحت تحریم قرار دارند را بررسی و برای 5 سال آتی مشخص کند."
 
 
این مقاله درباره اینکه مخالفان نگرانند که برداشته شدن تحریم‌ها باعث خرید سلاح‌های متداول توسط ایران می‌‌شود گمان می‌کند که چنین اتفاقی رخ نخواهد داد زیرا روسیه و چین در حال حاضر چنان تمایلی به این کار نشان نداده‌اند. اسکات در پایان نوشت: " اما از نظر ایران هم که دلمشغولی درگیری‌های عراق با داعش را دارد، اختصاص دادن بودجه زیاد دفاعی برای خرید سلاح‌های معمولی سوال‌برانگیز است. این کشور روی مقدار کم سلاح‌های تولید داخل خود تمرکز خواهد کرد."


برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید.


منبع:جام نیوز
انتهای پیام/ 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.