اروپا درحال برداشتن قدم‌های قابل توجه در راستای تغییر بنیادین عملکرد جوامع اروپایی است، از ۶ ساعته شدن روزهای کاری، حذف پول نقد و تبدیل شدن به اولین کشور رها از سوخت‌های فسیلی در سوئد گرفته تا تغییر نظام آموزشی موضوع‌محور در فنلاند و اکنون توقف تردد خودرو در اوسلو.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در جديد‌ترين حركت كشورهاي اروپايي در مسير بهبود بخشيدن جامعه، نروژ اعلام كرده كه تردد خودرو در پايتختش از سال 2019 براي هميشه ممنوع خواهد شد.

اين حركت چند هفته پس از ممنوعيت يك روزه تردد خودروها در پاريس به منظور تمدد اعصاب شهروندان و دور كردن آنها از آلودگي و استرس انجام شده‌است. اين طرح ماه گذشته و در هفته حمل و نقل اروپا با مشاركت 246 شهر و محله از 14 كشور اروپايي اجرا شد.

با اين‌همه يك روز بدون خودرو نمي‌تواند تاثير چنداني بر سلامت انسان‌ها و محيط‌زيست داشته باشد،‌ از اين رو نروژ تصميم گرفته يك قدم بزرگتر برداشته و مركز شهري بدون خودرو داشته‌باشد.

درحال حاضر از 600 هزار ساكن اوسلو 350 هزار نفر از آنها مالك خودرو هستند و 90 هزار نفر از آنها در مناطق تجاري شهر مشغول به كارند، از اين رو مقامات شهر اكنون چهار سال فرصت دارند تا جايگزين‌هاي حمل‌و‌نقل مناسب‌تري را براي اين افراد فراهم آورند. شوراي شهر اوسلو تضمين داده كه 60 كيلومتر مسير دوچرخه‌سواري ايجاد خواهد‌كرد و سرمايه‌گذاري در بخش حمل و نقل عمومي را افزايش خواهد‌داد.

اتوبوس‌هاي عمومي و ترامواها و همچنين خودروهاي افراد ناتوان جسمي و كاميون‌هاي حمل مواد همچنان مجوز تردد خواهند‌داشت. مقامات شهرداري اوسلو اميدوارند بتوانند در طول 5 سال ميزان انتشار گازهاي گلخانه‌اي را 50 درصد كاهش دهند و به سطحي برسانند كه در سال 1990 ثبت شده‌بود. مقامات نروژي همچنين تصميم دارند تا سال 2019 تردد خودرو را در كل اوسلو و نه فقط در مركز اين شهر متوقف سازند.


منبع: همشهری آنلاین

برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرام باشگاه خبرنگاران جوان اینجا را کلیک کنید.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۲
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۱ ۲۸ مهر ۱۳۹۴
در کلانشهر تهران هم میتوان با اقدامات و تدابیر منطقی و عقلانی میتوان از تردد غیر ضروری خودروهای شخصی ( که متاسفانه بسیار نیز می باشد) جلوگیری نمود اقداماتی چون مالیات شدید بر تردد انها ، عدم فروش بنزین آزاد و حتی جرائم سنگین ترددی .
مسلم است که با این اقدام انسانی و عقلانی ، میتوان از بسیاری از ناهنجاری های شهری و بخصوص بسیاری از بیماریها بخصوص بیماریهای صعب العلاج چون سرطان( که درمان آنها هزینه سرسام آوری را بر بیت المال وارد نموده است ) پیشگیری نمود. که خود این عامل سودهای فراوانی بخصوص مالی نیز داراست.