معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور گفت: گزارش ارزیابی زیست محیطی تمامی پروژه های کشور تا سال 92 ناقص و آلوده کننده بوده است.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛سعید متصدی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور اظهار کرد:دو رویکرد کنترل آلودگی و کنترل تخریب در سال های گذشته با اینکه در دنیا اجرا شده نتیجه مطلوبی نداده است.

وی افزود :با اجرای این رویکرد نه تنها آلودگی و تخریب محیط‌زیست کمتر نشده بلکه بیشتر و بدتر شده است.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط‌زیست با اشاره به اینکه هم اکنون هرچند آلودگی صنعت ها کنترل شده و در حد استاندارد محیط زیست است، تصریح کرد : آلودگی های در حد استاندارد چند صنعت در نهایت باعث انتشار آلودگی می شود که چندین برابر حد مجاز خواهد بود.

وی گفت :باید به جای تولید و کنترل، از ابتدا سیستمی داشته باشیم که آلودگی نداشته باشد تا تا علاوه بر حفظ سرمایه ملی سلامت انسان نیز به خطر نیافتد.

متصدی با اشاره به لزوم توسعه در جامعه جهت بهبود کیفیت زندگی افزود :ابزاری که رویکرد پیشگیرانه در توسعه صنعت جهت جلوگیری از انتشار آلودگی را ارائه می‌دهد گزارش فرآیند ارزیابی زیست محیطی است.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط‌زیست تاکید کرد :در انجام هر پروژه ای بنا به رویکرد پیشگیرانه ابتدا مجری باید به ارائه گزارش فرآیند ارزیابی بپردازد.

متصدی ادامه داد :در این گزارش اثرات مثبت و منفی زیست محیطی پروژه با متدهای مختلف مورد ارزیابی قرار می گیرد که اگر نتیجه اثرات مثبت بیش از منفی باشد مورد تایید و به اجرا در خواهد آمد.

وی افزود :اگر پروژه ای اثرات منفی داشته و قابلیت کاهش دادن و تقلیل داشته باشد، تمهیدات لازم انجام و پروژه تایید خواهد شد.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط‌زیست تاکید کرد :تنها مورد کلیدی و اساسی که تا سال 92 در پروژه های توسعه ای کشور ما اجرا نشده و متوقف شده است، عدم وجود یک گزارش ارزیابی زیست محیطی و کنترل و پایش عملکرد این پروژه ها در طول فعالیتشان بوده است.

وی با بیان اینکه فرآیند نظارتی پایش و کنترلی پروژه مطابق با گزارش ارزیابی زیست محیطی باید وجود داشته باشد، افزود:از آذر سال 92 فرآیند ارزیابی بطور کامل در کشور تغییر داده و حتی ورود جوامع محلی را در این ارزیابی ها مهیا کرده ایم.

متصدی با اشاره به اینکه تا پایان شهریور امسال تاکنون 23 پروژه توسعه ای مجوز گرفته اند، تاکید کرد :تمامی این پروژه ها دارای گزارش ارزیابی زیست محیطی هستند و فرآیند پایش در هر زمان بر فعالیت آنها حاکم خواهد بود، که در صورت عدم تطابق با گزارش های زیست محیطی دستور توقف عملیات آنها را صادر خواهیم کرد.

سد شفارود باید متوقف شود
 
متصدی در پاسخ به سوال خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص سد شفارود گفت :سد شفارود تا ارائه و بررسی فرآیند گزارش ارزیابی از سوی وزارت نیرو فعلا از ادامه ساخت و ساز باز مانده و متوقف شده است.

وی با بیان اینکه حداکثر اختصاص اولویت دهی به شرب ، صنعت و سپس کشاورزی است، افزود :هم اکنون مردم تالش، رضوانشهر و ماسوله با بحران آب شرب مواجه اند واین سد جهت حل مشکلات آب شرب کلید خورده است.

متصدی گفت:تلاش سازمان در جهت جلوگیری از تخریب بیش از پیش جنگل های هیرکانی، تقلیل اثرات منفی و جبران بیشترین خسارت وارده  بر محیط زیست این منطقه بکر است.

وی با اشاره به تشکیل جلسه ای با وزارت نیرو و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور در خصوص سد شفارود ادامه داد :سازمان حفاظت محیط‌زیست با تخریب 350 هکتار از جنگل های هیرکانی مخالفت کرده و به هیچ توافقی با وزارت نیرو نرسید.

وی افزود :در پی عدم رسیدن به توافق، معاون اول رئیس جمهور با تعیین متخصصی در حال رسیدگی و بررسی سد شفارود است.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور تاکید کرد :براساس آخرین رایزنی ها، تخریب 350 هکتار از جنگل های هیرکانی به 93 هکتار رسید و مجری این طرح ملزم به کاشت جنگل های مصنوعی، حفاظت از آن ها شده است.

راه‌اندازی سیستم یکپارچه معاینه فنی در کشور

سعید متصدی نیز طی این نشست در خصوص معاینه فنی خودروها و کاهش آلودگی هوا اظهار کرد: حدود مجاز معاینه فنی خودروها جدیداً ابلاغ شده و تمامی اندازه‌گیری خودروها در سیستم جدید یکپارچه متصل به سیستم نیروی انتظامی به ثبت خواهد رسید.

وی افزود: در این سیستم جدید دخالت انسان بسیار کمتر شده و تخلفات به حد چشمگیری کاهش خواهد یافت.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در پایان تأکید کرد: هم اکنون موتورسیکلت‌های ما به استاندارد یورو 3 رسیده و در حال توسعه موتور برقی برای این وسیله هستیم و در تاریخ 1/7/95 تمامی موتور سیکلت‌های کاربراتوری متوقف شده و موتورسیکلت‌های انژکتوری جایگزین آنها خواهد شد.

تا سال 2016 آلودگی ارس برطرف می‌شود

محمدجواد سروش در خصوص آلودگی رودخانه ارس اظهار کرد: آلودگی رود ارس که ناشی از فعالیت معدن مس دولت ارمنستان بوده هم‌اکنون طبق تعهد این دولت تا سال 2016 برطرف می‌شود.

وی گفت: طبق بررسی‌های انجام شده روی آلودگی ارس مشخص شده که این آلودگی‌ها در رسوب و موجودات کف‌زی نفوذ کرد در حالی که آب‌های سطحی سالم هستند.

مدیرکل آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به سفر اخیر جهانگیری معاون اول رئیس جمهور به ارمنستان و شرکت در نشست بین وزرای این کشور در خصوص آلودگی ارس تصریح کرد: جهت رفع آلودگی ارس دولت ارمنستان با نصب سیستم بازچرخانی و سدهای باطله شروع به زدودن آلودگی از ارس کرده و کنترل و ارزیابی به طور مستمر از آلودگی‌های رسوب، موجودات کف‌زی و آب‌های سطحی ادامه خواهد داشت.


برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید. 

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار