به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ٦ ماهه پیشرو را بالاخره رونمایی کرد. بستهای که با اظهارنظرهای متفاوتی همراه بوده است. برخی از کارشناسان موافق و برخی دیگر مخالف راهکارهای ارایه شده برای رونق اقتصادی هستند که در گزارش ذیل به بررسی نقد و نظرهای وارد شده میپردازیم.
خروج از رکود بدون تورم ممکن نیست
در این بین «طهماسب مظاهری» رئیسکل پیشین بانک مرکزی معتقد است که خروج از رکود بدون تورم ممکن نیست. او با بیان اینکه البته نباید از چنین تورمی نگران بود، زیرا تورم ناشی از رونق اقتصادی بسیار مطلوب و تورم ناشی از تزریق نقدینگی مضر است، گفت: مشکل رکود در اقتصاد به علت بدهیهای دولت است. مظاهری خطاب به وزیر اقتصاد، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی و رئیسجمهوری گفت: موقعیتی از این بهتر برای پرداخت بدهیها نمیتوان یافت، مشکلات رکود در اقتصاد به علت بدهیهای دولت است که موجب زمینگیر شدن پیمانکارها شده است.
تولید بدون کاهش نرخ سود بانکی نمیشود
«اکبر ترکان» مشاور عالی رئیسجمهوری و دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد که به نوعی موافق سیاستهای ارایه شده از سوی دولت برای خروج از رکود است، بزرگترین تهدید بازار سرمایه را بازار پول اعلام کرد و گفت: کار امروز بانکها در تعارض با تولید است و اکثر قراردادهای آنها مشارکت نیست و تا زمانی که نرخ بازدهی در بازار پولی از بازار سرمایه بیشتر باشد، نمیشود
سرمایهگذاری را توسعه داد. به گفته ترکان، با تصمیم رئیسجمهوری دو اتفاق مهم رخ خواهد داد: یکی اینکه طرحهای عمرانی بهشدت تقویت میشوند و دوم اینکه اوراق تازه منتشرشده بدهی، باعث میشود که بخشی از بدهی دولت به پیمانکاران پرداخت شود.
بسته ،کشور را از رکود خارج نمیکند
«لطفعلی بخشی» یکی اقتصاددانان کشور با بیان اینکه رکود در کشور بسیار عمیق بوده و به دلیل بلاتکلیف بودن برجام در یکسال گذشته نیز تشدید شده است، ادامه داد: پرداخت بدهی پیمانکاران و نیز ارایه تسهیلات برای خرید کالاهای داخلی میتواند جرقه ایجاد کند و تحرکی شکل دهد به شرطی که صرف واردات نشود.
اوضاع بهتر میشود، اقتصاد سامان نمییابد
«جعفر قادری» عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با تأکید بر اینکه بسته جدید دولت اوضاع را بهتر میکند، اما مشکلات اقتصاد را سامان نمیبخشد، تصریح کرد: بلاتکلیفی موجود در اصلاحات ساختاری اقتصاد همچنان پابرجاست و مسائلی مانند خوراک پتروشیمیها، نحوه صادرات برق، مصرف گاز و افق مبهم بازار سرمایه با این بستهها حلوفصل نمیشود و باید برای آن اصلاحات اساسی پیشبینی شود.
متولی اجرای بسته مشخص شود
«ایرج ندیمی» عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه بیشترین مشکل بسته خروج از رکود به نحوه اجرای آن برمیگردد، خاطرنشان کرد: باید جزییات این بسته و متولی و مجری آن کاملا مشخص و بیان شود سهم هر دستگاه در اعتبارات در نظر گرفته شده چقدر است؟ در ضمن مهمترین نکته این است که این طرح از چه زمانی اجرایی میشود و دوره زمانی آن از چه تاریخ تا چه تاریخی است.
سیاستهای ضد رکود جواب نمیدهد
«محمدمهدی مافی» یک کارشناس اقتصاد مسکن با بیان اینکه سیاستهای ضد رکود برای بازار مسکن نمیتواند در بازه زمانی ٦ماهه پاسخگو باشد، گفت: با خروج رکود از سایر بازارها، دوره رونق بازار مسکن هم شروع میشود.
مسکن از رکود خارج میشود
«ابراهیم نکو» دبیر اول کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه اگر بخش مسکن در همین حالت رکود باقی بماند، دولت را با یک چالش و نگرانی جدی مواجه میکند، گفت: بسته خروج از رکود میتواند مسکن و صنایع مرتبط با این بخش را از رکود خارج کند.
رونق فاکتورفروشی
«پدرام سلطانی» نایبرئیس اتاق بازرگانی تهران معتقد است که تحریک تقاضا و استفاده از کارتهای خرید بهویژه در بخش خرید خودرو و لوازم خانگی میتواند تبعات زیادی در پی داشته باشد که قبلا هم تجربه آن وجود داشته و با صدور یک فاکتور افراد از مبلغی بهرهمند شوند، بدون آنکه خریدی انجام شود.
گران کردن ارز به نفع سرمایهدارها
«مهدی تقوی»، یک استاد دانشگاه با بیان اینکه گران کردن نرخ ارز به نفع سرمایهدارها و زیان مردم است، گفت: اجرای بسته رونق اقتصادی با اهرم افزایش نرخ ارز بدترین روشی است که میتوان به اقتصاد رنجور ایران تحمیل کرد. او بر این باور است، وقتی قیمت تمام شده ماشینآلات و صنایع بر اثر افزایش نرخ ارز افزایش یابد، قیمت کالاها نیز دوباره افزایش خواهد یافت و این چیزی جز تحمیل دوباره تورم بیشتر به جامعه دربرنخواهد داشت.
منبع: روزنامه شهروند
انتهای پیام/