دکتر علیرضا زالی رئیس نظام پزشکی ایران در گفتگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص تعرفههای پزشکی گفت: از کتاب تعرفهگذاری ارزش نسبی خدمات تقریبا حدود 19 سال بدون تغییر به شکل سنتی استفاده میشد و به خصوص بخش تعرفه جراحیهای این کتاب نزدیک به 7 سال منجمد ماند که این موضوع باعث نارضایتی همکاران در سالهای اخیر بود، بنابراین این گلایه از تعرفه به نظر میرسد یک گلایه مزمنی باشد.
وی افزود: اگرچه در یک یا دو سال اخیر اقدامات مثبتی جهت حل این مسئله انجام شده، اما به دلیل حجم زیاد عقبماندگی تعرفهای در حوزههای مختلف پزشکی این اقدامات به چشم نمیآید، بنابراین فرآیند تعیین تعرفه در کشور باید به یک فرآیند دینامیک، پویا و پیوسته تبدیل شود و این ارزشگذاری سالانه مورد بازنگری قرار گیرد و به سمت واقعی شدن تعرفهها حرکت کنیم.
دکتر زالی بیان کرد: پیشبینی اولیه ما این است که اگر سالیانه بصورت منطقی بازنگری تعرفهها به شکل دینامیک ادامه پیدا کند و با چالش روبرو نشود و بخشهای مختلف همکاری کنند، حداقل 5 سال زمان میبرد تا به نقطه نسبتا مطلوب تعرفهای برسیم و هرگونه اختلال در این روند دوباره ما را به مشکلات تعرفهای بر میگرداند.
وی با اشاره به تعرفهها در جراحی تصریح کرد: نظام تعرفهگذاری ما نظام سادهای است و مولفههایی مثل هنر جراح و تجربه جراح کمتر در آن گنجانده شده و باید به گونهای در رشتههایی مثل راینولوژی هنر و تجربه جراح و زیبایی عمل را مولفهسازی در تعرفه کنیم و این نکته مهمی است که اگر نتوانیم به این سمت حرکت کنیم، با اتفاقاتی روبرو خواهیم شد.
وی در خصوص این اتفاقات اظهار داشت: به خاطر عوارض و ریسکهای ناشی از روشهای پیچیده پزشکی اگر جذابیتهای تعرفهای نباشد، با کمتوجهی همکاران مردم از این خدمات ارزنده محروم میمانند و همچنین اگر پزشکان از اعمال پیچیده به دلیل مشکلات تعرفهای اجتناب کنند، پیشرفتهای پزشکی ما که در سالهای اخیر حیرتانگیز بوده ممکن است با چالشهای جدی روبرو شود.
شفافسازی تعرفهها و تعمیق پوششهای بیمهای
رئیس نظام پزشکی ایران گفت: باید سهم بیشتری را برای بیمههای پایه و تکمیلی در پوششهای تعرفهای در نظر بگیریم، چرا که با افزایش تعرفهها به دلیل توان اقتصادی و بضاعت ضعیف بسیاری از بیماران ممکن است نتوانند تحمل تغییر تعرفه را داشته باشند.
وی ادامه داد: مدلی که در دنیا تجربه شده و مردم و پزشکان از آن راضیاند، تعمیق پوششهای بیمهای است که باید در کشورمان صورت گیرد و بیمهها باید نظام تعرفهای جدید را قبول کنند و همگام باشند.
دکتر زالی خاطرنشان کرد: واقعیتهای اقتصادی در بخش تعرفه مهم است و به نظر میرسد که در این زمینه باید حرکت را به سمت شفافسازی تعرفه ببریم. شفافسازی تعرفه راهی جز رسیدن به قیمت واقعی و تمام شده ندارد و همواره در نظام پزشکی به این اصل اصرار داشتیم که تعرفهگذاری باید با یک نظام منطقی، قانونمند، مبتنی بر شواهد علمی، استفاده از تجارب جهانی و تبیین مولفههای جدید در تعیین تعرفه صورت بگیرد و بنابراین قیمت تمام شده محور و شالوده اساسی برای این کار باشد. در واقع اگر این راه را طی کنیم، مسلم این است که هم موجب رضایت پزشکان خواهیم شد، هم با شفافسازی قیمتهای تعرفهای زمینه بیشتری برای ارائه خدمات منطقیتر، عادلانهتر و مستندتر را برای مردم فراهم کردهایم.
انتهای پیام/