به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران ؛ به گفته دکتر حسین جاودانی، بروز اختلالات روانپزشکی در کودکان و نوجوانان، مانند دیگر گروه های سنی از شیوع قابل ملاحظه ای برخوردار است .
دکتر جاودانی اضافه کرد: این اختلالات در دوره رشدی و تکاملی کودکی – نوجوانی، اغلب نشانه های بسیار متفاوتی با موارد شایع در بزرگسالی دارد.
وی افزود: برخی اختلالات روانپزشکی را فقط می توان در دوره کودکی و نوجوانی تشخیص داد .
دکتر جاودانی شایع ترین اختلال روانپزشکی را در کودکان و نوجوانان، اختلال کمبود توجه و بیش فعالی(پُر تحرکی) دانست و گفت: بر اساس ملاک های تشخیصی برخی از علائم قبل از سن هفت سالگی شروع می شود، هر چند شروع علائم تا سن 12 سالگی هم قابل قبول است .
دکتر جاودانی افزود: برای تشخیص این اختلال یا باید از 9 علامت مربوط به بی توجهی، حداقل شش علامت، برای شش ماه در کودک دیده شود و یا اینکه از میان شش علامت مربوط به بیش فعالی و سه علامت مربوط به تکانشگری، حداقل شش علامت در زمان گفته شده، باشد.
دکتر جاودانی، درمان غیردارویی استاندارد این اختلال را آموزش مدیریت والدین بیان کرد .
وی در مورد درمان دارویی گفت: مؤثرترین و یکی از کم عارضه ترین درمان ها استفاده از متیل فنیدیت (ریتالین ) و دکستروآمفتامین است.
دکتر جاودانی متخصص روانپزشکی اضافه کرد:سایر درمان های دارویی احتمالاً موثر، شامل استفاده از داروهایی، مانند: آتوموکستین، بوپروپیون، ونلافاکسین و کلونیدین است.
انتهای پیام/ز