به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛پایگاه خبری اخبار العراق در این باره نوشت، این مراسم هر ساله در شب اول ماه محرم و پس از نماز مغرب وعشا طی مراسم خاصی برگزار می شود.
بر اساس منابع تاریخی بارگاه امام حسین (ع) و حضرت عباس (ع) توسط امام زین العابدین علیه السلام و با همکاری قبیله بنی اسد در سال 63 و 64 هجری قمری ساخته شد.
با آن که قبر مطهر امام حسین(ع) بارها مورد تعرض دشمنان قرار گرفت و به طور کلی تخریب شد ولی عاشقان امام حسین (ع) این مکان مقدس را بازسازی کردند و اکنون میلیون ها نفر از مسلمانان از سراسر جهان برای برگزاری مراسم سالروز شهادت و اربعین حسینی، اهل بیت ایشان و یاران با وفایش به شهر مقدس کربلا سفر می کنند.
در سنت عربی نصب پرچم قرمز بر فراز بارگاه قبر هر یک از امامان شیعه نشانه آن است که صاحب آن قبر کشته شده و انتقام خونش گرفته نشده است و پرچم سیاه نیز نشانه حزن و اندوه است که هر ساله در شب اول محرم طی مراسم خاصی پرچم قرمز با پرچم سیاه تعویض می شود و این پرچم تا اول ماه ربیع الاول به مدت دو ماه بر فراز گنبد امام حسین (ع) و حضرت عباس (ع) باقی می ماند.
به نوشته تاریخ نویسان اولین کسی که پرچم قرمز بر فراز گنبد امام حسین (ع) نصب کرد رهبر قبیله بنی اسد بود و بعد از او مختار ثقفی این سنت را ادامه داد.
افضل الشامی معاون دبیر کل آستان مقدس حسینی درباره این مراسم گفت: مقصود از برگزاری این مراسم و دعوت از مردم و علمای دین و رسانه های جمعی آن است که به همه جهان اعلام کنیم ماه حزن و اندوه در شهادت امام حسین علیه السلام و یارانش فرا رسیده است.
الشامی افزود: این مراسم با حضور خدمتگزاران بارگاه مقدس حسینی، علما و شخصیت های دینی، شاعران و قصیده سرایان و هزاران نفر از عزاداران حسینی و با حضور شبکه های خبری و ماهواره ای برای پوشش این مراسم برگزار می شود.
منبع:ایرنا
انتهای پیام/