به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان؛ بهاره نوری صفا با بیان اینکه تا کنون اخطاریه های قانونی زیادی برای واحدهای زهتابی صادر شده و پیگیری های حقوقی و قضایی از سوی اداره کل حفاظت محیط زیست برای کاهش آلودگی های انها صورت گرفته است افزود: تاکنون اقدامی در راستای رفع مشکلات ایجاد آلودگی این واحد ها انجام نشده است و این موضوع باعث شده این موضوع از طرف اداره حفاظت محیط زیست شهرستان همدان برای بررسی و پیگیری به دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان اعلام شود و در دستور کار کارگروه قرار گیرد.
وی ادامه داد: فعالیت واحدهای مزبور به دلیل تخلیه پساب بسیار آلوده و پسماند و فضولات دامی موجبات آلودگی شدید آب و خاک را فراهم آورده و با آلوده کردن هوای منطقه بر اثر انتشار بوی نامطبوع در محیط، آزار و اذیت و شکایت ساکنان روستاهای اطراف را در پی داشته است.
وی ابراز امیدواری کرد با پیگیری و حمایت های مسوولین ذیربط بویژه سازمان صنعت، معدن و تجارت و نیز اتاق اصناف همدان و با همت مسوولین واحدهای زهتابی و دباغی، به زودی گامهای عملی موثر و نتیجه بخشی در راستای رفع آلودگی های زیست محیطی منطقه مورد نظر برداشته شود.
واحدهای زهتابی و دباغی تا پایان دهه 70 در همدان تنها 20 واحد زهتابی و دباغی در محله دباغخانه سرگذر، جاده مزدقینه، ابتدای جاده تهران و ابتدای جاده کرمانشاه بودند که فعالیت آنها به دلیل تخلیه فاضلاب و زباله در محیط و انتشار بوی تعفن شدید، همواره شکایت شهروندان را درپی داشت.
بر اساس پیگیری های صورت گرفته از سوی اداره حفاظت محیط زیست و اخطاریه های متعدد صادر شده برای زهتابی ها و پیگیری های حقوقی و قضایی، واحدهای داخل شهر تعطیل و پلمپ شده و از سال 1378 به تدریج به سایت جدید واقع در در کیلومتر 15 جاده همدان-ملایر در نزدیکی روستای مرادبلاغی منتقل شدند.
انتهای پیام/ش