به گزارش خبرنگار
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران، رشد و گسترش ناهمنگ شهرها بدون بهرهگیری از توانهای محیطهای طبیعی، تعادل بین شهر و طبیعت را مختل کرده است.
رود درههای شهری میتوانند نقش موثری در جهت ایجاد تعادل بین فضای شهری و طبیعت ایفا کند و میتوانند نقش مهمی در زمینه تامین منابع آب شیرین و محیطهای زیست مناسب، فضاهای سبز داشته باشد.
ساماندهی رود درههای تهران
دارآباد، جمشیدیه، ولنجک، درکه، دربند، مقصود بیک و گلابدره هفت رود درهی هستند که در محدود منطقه 1 قرار گرفتند اما رفته رفته با افزایش جمعیت و مهاجرتهای و ساخت و سازهای بی رویه آن هم در حاشیه رودخانهها و ورود بیش از اندازه خودرو در سال به خیابانها، ریههای تهران هم کم کم به خس خس افتاد خوشبختانه چند سالی که شهرداری با افزایش شاخص سرانه فضای سبز تهران به بهسازی و ایجاد فضای سبز در در رودهای که به نوعی به حاشیهی بیش تبدیل شده بودند پرداخته است.
احیای رود درههای تهران
ایجاد بوستانهای فرا منطقهی علاوه بر زیبا سازی حصری، ایجاد فرصت تفریح و تفریحگاههایی را برای شهروندان به وجود میآورد و سپر دفاعی در برابر سودجویان به واحدهای تبدیل کردن آنها مسکونی و جلوگیری از ساخت و سازهای بی رویه خواهد شد.
بوستان های نهج البلاغه1.2 ، بوستان تندرستی، طرح بهسازی پیاده روهای بزرگراه چمران حد فاصل چهارراه پارک وی تا خیابان سئول و احداث بناهای اجتماعی و فرهنگی و سراهای محله از جمله اقدامات شاخص و مهم در این زمینه بوده است.
ایمن سازی رودخانهها و سیلهای پایتخت
موضوع احیای رودخانههای پایتخت علاوه بر طرح جامع احیا و ساماندهی رودخانههای شهر تهران که از سوی شورای شهر تهران تصویب و به شهرداری تهران ابلاغ شده، در ماده 60 برنامه پنج ساله دوم شهرداری تهران نیز مورد تایید قرار گرفته است که از این رو شهرداری تهران در این خصوص موضعی توسعه برای مسیلها و قنوات شهری در نظر گرفته است و تنها بحث طرح جامع احیا و ساماندهی رودخانهها و قنوات شهر تهران مطرح است که با هدف بهبود اکوسیستم شهری در محدوده حریم اکولوژیک، رودخانهها، فرهنگ سازی و هوشیار سازی اجتماعی نسبت به مسایل زیست محیطی و برقراری ارتباط شهر، شهروندان و رودخانه، احیا جریان کمی و کیفی پایه و تغذیه سفرههای آب زیر زمینی و در نهایت بهبود و نوسازی بافت فرسوده در حریم اکولوژیک به منظور جلوگیری گسترش محدود جغرافیایی شهر تهران در حال انجام است.
انتهای پیام/